| |

Salviapasta

Salviapasta valmistuu vartissa muutamasta raaka-aineesta. Voin, salvian ja pasta yhdistelmä on täydellinen!

Salviapasta on valkoisella, syvällä lautasella. Lautasen reunalla on kohokuvioita. Pastan päällä on hieman parmesaania sekä muutama pieni salvian lehti. Kuvan oikeassa reunassa on "blurrina" salvianlehtiä.

Yksinkertaiset pastat tuntuvat joskus ainesosaluettelon perusteella hieman tylsiltä. Mutta luottakaamme italialaisiin, oikein valitut muutamat raaka-aineet te

Voi-salviapasta on hyvä esimerkki vaivattomien ruokien taivaallisuudesta. Siinä ajassa kun pasta kiehuu, voi sulaa hieman ruskistuen kattilassa ja maustuu valkosipulin ja silputun salvian kanssa täydelliseksi kastikkeeksi. Loraus pastojen keitinvettä jatkaa kastiketta ja tekee pastasta ihanan mehevää.

Lisään usein joukkoon myös hieman sitruunankuorta tai -mehua, silloin tällöin molempia. Pieni sitruunaisuus tuo pastaan hienon häivähdyksen raikkautta. Valutettu, al denteksi keitetty pasta sekoitetaan voi-salviakastikkeen joukkoon ja pastan päälle rouhaistaan mustapippuria. Täydellistä.

Salviapuska on kuvassa tarkkana. Puskan alla on epätarkkana salviapastaa lautasella.

Kokeile myös näitä helppoja pastoja!

Salviapasta on valkoisella, syvällä lautasella. Lautasen reunalla on kohokuvioita. Pastan päällä on hieman parmesaania sekä muutama pieni salvian lehti. Kuvan oikeassa reunassa on "blurrina" salvianlehtiä.

Salviapasta

Salviapasta on italialainen klassikkopasta, joka valmistuu muutamasta raaka-aineesta vartissa.
Esivalmistelu5 minutes
Kypsennys10 minutes
Valmistusaika15 minutes
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 350 g pastaa (+ vettä keittämiseen)
  • 70 g voita
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 ruukku salviaa
  • noin 1 dl pastan keitinvettä
  • 1/2 sitruunan kuori (tai mehu)
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • kourallinen parmesaania tai pecorinoa

Tee näin

  • Keitä pasta suolatussa vedessä al denteksi. Muista ottaa talteen hieman pasta keitinvettä.
  • Sulata voi toisessa kattilassa tai pannulla miedolla lämmöllä.
  • Lisää voin joukkoon kuorittu ja viipaloitu valkosipulinkynsi.
  • Hienonna salvia ja laita voin sekaan.
  • Anna voin ruskistua hieman pastan kiehuessa, mutta varo polttamasta voita. Matala lämpö pitää homman maltillilsena.
  • Lisää loppuvaiheessa myös sitruunan kuori raasteena (vain keltainen osa).
  • Sekoita voiseoksen joukkoon hieman pasta keitinvettä.
  • Valuta pasta ja sekoita pasta voi-salviakastikkeen joukkoon.
  • Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa sormisuolalla.
  • Tarjoa parmesaaniraasteen kanssa.

Seuraathan Kokkipottilaa myös Instagramissa!