Salviapasta
Salviapasta valmistuu vartissa muutamasta raaka-aineesta. Voin, salvian ja pasta yhdistelmä on täydellinen!

Yksinkertaiset pastat tuntuvat joskus ainesosaluettelon perusteella hieman tylsiltä. Mutta luottakaamme italialaisiin, oikein valitut muutamat raaka-aineet te
Voi-salviapasta on hyvä esimerkki vaivattomien ruokien taivaallisuudesta. Siinä ajassa kun pasta kiehuu, voi sulaa hieman ruskistuen kattilassa ja maustuu valkosipulin ja silputun salvian kanssa täydelliseksi kastikkeeksi. Loraus pastojen keitinvettä jatkaa kastiketta ja tekee pastasta ihanan mehevää.
Lisään usein joukkoon myös hieman sitruunankuorta tai -mehua, silloin tällöin molempia. Pieni sitruunaisuus tuo pastaan hienon häivähdyksen raikkautta. Valutettu, al denteksi keitetty pasta sekoitetaan voi-salviakastikkeen joukkoon ja pastan päälle rouhaistaan mustapippuria. Täydellistä.

Kokeile myös näitä helppoja pastoja!

Salviapasta
Raaka-aineet
- 350 g pastaa (+ vettä keittämiseen)
- 70 g voita
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1 ruukku salviaa
- noin 1 dl pastan keitinvettä
- 1/2 sitruunan kuori (tai mehu)
- sormisuolaa
- mustapippuria
- kourallinen parmesaania tai pecorinoa
Tee näin
- Keitä pasta suolatussa vedessä al denteksi. Muista ottaa talteen hieman pasta keitinvettä.
- Sulata voi toisessa kattilassa tai pannulla miedolla lämmöllä.
- Lisää voin joukkoon kuorittu ja viipaloitu valkosipulinkynsi.
- Hienonna salvia ja laita voin sekaan.
- Anna voin ruskistua hieman pastan kiehuessa, mutta varo polttamasta voita. Matala lämpö pitää homman maltillilsena.
- Lisää loppuvaiheessa myös sitruunan kuori raasteena (vain keltainen osa).
- Sekoita voiseoksen joukkoon hieman pasta keitinvettä.
- Valuta pasta ja sekoita pasta voi-salviakastikkeen joukkoon.
- Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa sormisuolalla.
- Tarjoa parmesaaniraasteen kanssa.