Texmex-kukkakaalit
Texmex-kukkakaalit paahdetaan uunissa mausteiden kanssa. Helppo ja maukas lisäke toimii salaateissa, arkiruokien rinnalla tai tortilloiden täytteenä. Sopii myös siltään napsittaviksi!

Tein maustetut kukkakaalit helpoimman kautta: pienin kukkakaalin suupalan kokoisiksi nupuiksi ja sekoitin joukkoon öljyä sekä valmista tacomaustetta. Hetki uunissa ja valmista tuli!
Valmiin mausteseoksen sijasta voit tietenkin laittaa mausteeksi maustekaapin aarteita. Texmex-henkeen sopivat esimerkiksi jeera eli juustokumina, savupaprika, valkosipuli ja vaikkapa korianteri. Jos teet mausteseoksen itse, muista laittaa myös suolaa!
Texmex-kukkakaalit sopivat erinomaisesti salaattiin, jossa on lisäksi vaikka maissia ja tomaattia, ehkä myös hieman murusteltua fetaa. Tortilloiden täytteenä paahdetut ja mausteiset kasvikset viihtyvät itsestään selvästi muiden tuttujen tortillatäytteiden kanssa. Tykkään myös syödä näitä herkullisia suupaloja siltään – dipiksi sopii salsa, creme fraiche tai molemmat.
Muista myös nämä herkulliset Kokkipottilan kukkakaalireseptit:
Ja näistä texmex-ohjeista saattaisit myös innostua:

Texmex-kukkakaalit
Raaka-aineet
- 1 pienehkö kukkakaali
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl taco-mausteseosta (esim. Santa Maria, ks. myös vinkit)
Tee näin
- Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Pieni kukkakaali pieniksi suupaloiksi. Voit paahtaa myös lehtiä ja vartta, jos ne ovat hyvässä kunnossa.
- Huiski kukkakaalien päälle öljy ja mausteet.
- Sekoita.
- Paahda hieman uunista ja toivotusta paahtoasteesta riippuen 15–25 minuuttia.
- Tarjoa salsan ja/tai creme fraichen kanssa tai lisäkkeenä.
Vinkit!
Seuraathan Kokkipottilan ruokaseikkailuja myös Instagramissa?