• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Illanistujaiset Lisäkkeet Suupalat & naposteltavat

Rapeat Kukkakaalit

Rapeat kukkakaalit harissadipillä on täydellinen alkuruoka, iltapala tai naposteltava. Uunissa valmistuvat paneroidut kukkakaalit on helppo tehdä.

Mustassa kahvallisessa kulhossa on paneroituja kukkakaalinkukintoja. Kulho on puisella alustalla. Harissamajoneesi-kulhosta näkyy puolet.

Tarvitset vain neljää raaka-ainetta sekä suolaa ja pippuria, eikä aikaa mene kuin puolisen tuntia ja rouskuvat, ihan superihanat suupalat ovat valmiita. Suosittelen tekemään heti tupla-annoksen, sillä nämä häviävät lautaselta hetkessä!

Rapeat kukkakaalit kaipaavat rinnalleen mausteista dippiä. Yksi suosikeistani on helppo harissamajoneesi, mutta myös ranskankerma- tai kermaviilipohjaiset dipit sopivat kukkakaalin kanssa hyvin.

Mutta kuinka kukkakaalista saa rapeaa? Tässä vinkkini!

Leivitetty kukkakaali – näin helppoa se on

Kukkakaalin – tai vaikka kalan tai kanan – leivittäminen eli panerointi (tai paneeraus) on helppoa. Tarvitset vehnäjauhoja, kananmunaa ja pankoa tai korppujauhoja.

Ensin suupalan kokoisiksi pienitty kukkakaali pyöritellään vehnäjauhoissa, jotka on maustettu suolalla ja pippurilla. Sitten on kananmunakylvyn vuoro. Ja lopuksi kukkakaali saa rapean pinnan tekevän pankohunnun, ja homma on paistoa vaille valmista.

Gluteeniton leivitys onnistuu muuten myös mainiosti: vehnäjauhojen sijaan käytetään gluteenittomia jauhoja ja panko sijaan murskattuja gluteenittomia maissimuroja.

Kokeile myös näitä sormisyötäviä:

  • Yrttiset suolakeksit
  • Harissamantelit
  • Pienet antipasti-piiraat
  • Ruusukaalihampurilaiset
  • Pienet caesar-hampurilaiset

Jos pidät harissasta – tai sitä on sinulla kaapissa –, löydät reseptit alla olevasta linkistä.

  • Harissa on monipuolinen mauste – hyödynnä sitä näin
Mustassa kahvallisessa kulhossa on paneroituja kukkakaalinkukintoja. Kulho on puisella alustalla. Harissamajoneesi-kulhosta näkyy puolet.

Rapeat kukkakaalit

Rapeiden kukkakaalien taikasana on leivitys ja hyvä dippi. Helppoa ja herkkua!
Esivalmistelu15 mins
Kypsennys25 mins
Valmistusaika40 mins
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 1 kukkakaali
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • vajaa 1 tl suolaa
  • muutama rouhaisu mustapippuria
  • 2 kananmunaa
  • noin 2 1/2 dl pankojauhoja
  • 1 dl majoneesia
  • 1 tl harissaa

Tee näin

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Leikkaa kukkakaali suupaloiksi.
  • Laita yhdelle syvälle lautaselle vehnäjauhot, suola ja mustapippuri. Sekoita.
  • Laita toiselle syvälle lautaselle kananmunat ja riko rakenne haarukalla.
  • Laita kolmannelle lautaselle pankojauhot.
  • Pyörittele kukkakaalin nuppuset ensin vehnäjauhoseoksessa (voit kopsauttaa liiat pois lautasen reunaan), sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa. Tee samoin kaikille kukkakaaleille. Pankojauhoja voi oikein painella kukkakaalin päälle, jotta pinnasta tulee superrapea.
  • Laita leivitetyt kukkakaalit leivinpaperille.
  • Paista noin 20–25 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin ruskea ja kukkakaalit al dente -kypsiä.
  • Sekoita majoneesi ja harissa. Tarjoa kuumien ja rapeiden kukkakaalien kanssa.

Joko seuraat Kokit ja potit -ruokablogia Pinterestissä? Tule mukaan inspiroitumaan!


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Helppo kanakeitto
Next Post: Hernekeitto – helppo ja maukas arkiruoka »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö sitruuna suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT