| |

Rapeat Kukkakaalit

Rapeat kukkakaalit harissadipillä on täydellinen alkuruoka, iltapala tai naposteltava. Uunissa valmistuvat paneroidut kukkakaalit on helppo tehdä.

Mustassa kahvallisessa kulhossa on paneroituja kukkakaalinkukintoja. Kulho on puisella alustalla. Harissamajoneesi-kulhosta näkyy puolet.

Tarvitset vain neljää raaka-ainetta sekä suolaa ja pippuria, eikä aikaa mene kuin puolisen tuntia ja rouskuvat, ihan superihanat suupalat ovat valmiita. Suosittelen tekemään heti tupla-annoksen, sillä nämä häviävät lautaselta hetkessä!

Rapeat kukkakaalit kaipaavat rinnalleen mausteista dippiä. Yksi suosikeistani on helppo harissamajoneesi, mutta myös ranskankerma- tai kermaviilipohjaiset dipit sopivat kukkakaalin kanssa hyvin.

Mutta kuinka kukkakaalista saa rapeaa? Tässä vinkkini!

Leivitetty kukkakaali – näin helppoa se on

Kukkakaalin – tai vaikka kalan tai kanan – leivittäminen eli panerointi (tai paneeraus) on helppoa. Tarvitset vehnäjauhoja, kananmunaa ja pankoa tai korppujauhoja.

Ensin suupalan kokoisiksi pienitty kukkakaali pyöritellään vehnäjauhoissa, jotka on maustettu suolalla ja pippurilla. Sitten on kananmunakylvyn vuoro. Ja lopuksi kukkakaali saa rapean pinnan tekevän pankohunnun, ja homma on paistoa vaille valmista.

Gluteeniton leivitys onnistuu muuten myös mainiosti: vehnäjauhojen sijaan käytetään gluteenittomia jauhoja ja panko sijaan murskattuja gluteenittomia maissimuroja.

Kokeile myös näitä sormisyötäviä:

Jos pidät harissasta – tai sitä on sinulla kaapissa –, löydät reseptit alla olevasta linkistä.

Mustassa kahvallisessa kulhossa on paneroituja kukkakaalinkukintoja. Kulho on puisella alustalla. Harissamajoneesi-kulhosta näkyy puolet.

Rapeat kukkakaalit

Rapeiden kukkakaalien taikasana on leivitys ja hyvä dippi. Helppoa ja herkkua!
Esivalmistelu15 minutes
Kypsennys25 minutes
Valmistusaika40 minutes
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 1 kukkakaali
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • vajaa 1 tl suolaa
  • muutama rouhaisu mustapippuria
  • 2 kananmunaa
  • noin 2 1/2 dl pankojauhoja
  • 1 dl majoneesia
  • 1 tl harissaa

Tee näin

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Leikkaa kukkakaali suupaloiksi.
  • Laita yhdelle syvälle lautaselle vehnäjauhot, suola ja mustapippuri. Sekoita.
  • Laita toiselle syvälle lautaselle kananmunat ja riko rakenne haarukalla.
  • Laita kolmannelle lautaselle pankojauhot.
  • Pyörittele kukkakaalin nuppuset ensin vehnäjauhoseoksessa (voit kopsauttaa liiat pois lautasen reunaan), sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa. Tee samoin kaikille kukkakaaleille. Pankojauhoja voi oikein painella kukkakaalin päälle, jotta pinnasta tulee superrapea.
  • Laita leivitetyt kukkakaalit leivinpaperille.
  • Paista noin 20–25 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin ruskea ja kukkakaalit al dente -kypsiä.
  • Sekoita majoneesi ja harissa. Tarjoa kuumien ja rapeiden kukkakaalien kanssa.

Joko seuraat Kokit ja potit -ruokablogia Pinterestissä? Tule mukaan inspiroitumaan!