Harissamantelit
Harissamantelit on täydellinen naposteltava glögin tai teen kanssa. Mausteiset mantelit viihtyvät myös tapaspöydässä ja juustolautasen vieressä.

Suolaiset naposteltavat, joissa on hieman tulisuutta ja rouskuva rakenne – kuka niitä muka voisi vastustaa! Nämä mantelit on helppo tehdä ja ne valmistuvat uunissa vartissa.
Maustetahnassa on harissan lisäksi vain vaahterasiirappia ja suolaa eli kyse on ihanan yksinkertaisesta puuhasta. Uunissa mausteseos karamellisoituu manteleiden pintaan tehden niistä hieman tahmeita ja aivan syntisen hyviä. Melkein liian hyviä.
Paahtuvia manteleita voi hieman sekoitella paistamisen puolessa välissä, jotta harissamantelit paistuvat tasaisesti. Muuta ei sitten tarvitsekaan tehdä. Paitsi ehkä tupla-annos, sillä nämä häviävät kupista hyvin nopeasti.

Nämä herkulliset, vaikkapa glögin kanssa maistuvat naposteltavat kannattaa myös kurkata:
- Gochujang-mantelit
- Helpot sokerihuurrutetut maapähkinät
- Salt & vinegar -pähkinät
- Paahdetut chili-kaffirlimetti -mantelit

Harissamantelit
Raaka-aineet
- 80 g manteleita (kuorimattomia)
- 1 rkl harissa-tahnaa
- 1 rkl vaahterasiirappia
- 1/2 tl suolaa
- hieman sormisuolaa
Tee näin
- Kuumenna uuni 175 asteeseen
- Sekoita harissa, vaahterasiirappi ja suola kulhossa.
- Lisää kulhoon mantelit ja sekoita.
- Levitä mantelit leivinpaperilla päällystetylle pellille.
- Paista noin 15 minuuttia. Voit sekoittaa paistemisen puolessa välissä, jotta mantelit paistuvat tasaisesti.
- Anna jäähtyä pellillä ja tarjoa jäähtyneinä.