| |

Harissamantelit

Harissamantelit on täydellinen naposteltava glögin tai teen kanssa. Mausteiset mantelit viihtyvät myös tapaspöydässä ja juustolautasen vieressä.

Jalallisessa pienessä lasikulhossa on harissatahnalla maustettuja manteleita, joiden päällä on suolakiteitä.

Suolaiset naposteltavat, joissa on hieman tulisuutta ja rouskuva rakenne – kuka niitä muka voisi vastustaa! Nämä mantelit on helppo tehdä ja ne valmistuvat uunissa vartissa.

Maustetahnassa on harissan lisäksi vain vaahterasiirappia ja suolaa eli kyse on ihanan yksinkertaisesta puuhasta. Uunissa mausteseos karamellisoituu manteleiden pintaan tehden niistä hieman tahmeita ja aivan syntisen hyviä. Melkein liian hyviä.

Paahtuvia manteleita voi hieman sekoitella paistamisen puolessa välissä, jotta harissamantelit paistuvat tasaisesti. Muuta ei sitten tarvitsekaan tehdä. Paitsi ehkä tupla-annos, sillä nämä häviävät kupista hyvin nopeasti.

Harissalla maustetut mantelit pienessä lasikulhossa. Kuva on otettu ylhäältäpäin.

Nämä herkulliset, vaikkapa glögin kanssa maistuvat naposteltavat kannattaa myös kurkata:

Jalallisessa pienessä lasikulhossa on harissa-tahnalla maustettuja manteleita, joiden päällä on suolakiteitä.

Harissamantelit

Koukuttavan hyvät harissamantelit valmistuvat uunissa vartissa
Esivalmistelu5 minutes
Kypsennys15 minutes
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 80 g manteleita (kuorimattomia)
  • 1 rkl harissa-tahnaa
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 1/2 tl suolaa
  • hieman sormisuolaa

Tee näin

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen
  • Sekoita harissa, vaahterasiirappi ja suola kulhossa.
  • Lisää kulhoon mantelit ja sekoita.
  • Levitä mantelit leivinpaperilla päällystetylle pellille.
  • Paista noin 15 minuuttia. Voit sekoittaa paistemisen puolessa välissä, jotta mantelit paistuvat tasaisesti.
  • Anna jäähtyä pellillä ja tarjoa jäähtyneinä.

Joko seuraat Kokkipotteja Instagramissa?