| | |

Gochujang-mantelit

Sopivan tuliset ja koukuttavat mantelit häviävät hetkessä. Gochujang-mantelit ovat helppo naposteltava!

Gochujang-mantelit

Valloittavan tahmaiset ja hieman tuliset mantelit, mukillinen kuumaa huomaa ja villasukat. Siinä on sellainen kolmikko, ettei pimeään iltaan muuta tarvitse. Tahmeat, makeantuliset mantelit valmistuvat nopeasti – ja loppuvat vähintään yhtä nopeasti, niin hyviä ne ovat.

Gochujang on korealainen chilitahna, joka on maultaan intensiivinen ja ihana. Se maustaa maukkaiksi myös lihapullat, ihanan helpon Gochujang-kukkakaalin tai vaikka helpot korealaiset ribsit. Myös jogurtin tai majoneesin maustajana tahna on mainio – dippi on valmista hetkessä. 

Näiden paahdettujen manteleiden ohje on loistavasta Vaimomatskuu-blogista. Kun Juulia teki manteleita, tuli sellainen vieno valaistuminen: Ah, no tietenkin gochujang-manteleita, miten en ole tuota hoksannut. Vaimomatskuu on muuten blogi, joka ruoka ja kuvatsekä mykistävät että tyrmäävät joka kerta. 

Jos olet kaltaiseni napostelija, kurkkaa myös nämä pähkinäiset kaverit:

Gochujang-mantelit 

Helpot mausteiset mantelit ovat koukuttavan herkullisia.
Esivalmistelu10 mins
Kypsennys15 mins
Valmistusaika25 mins

Raaka-aineet

  • 100 g kuorellisia manteleita
  • 1 rkl gochujang-chilitahnaa
  • 2 rkl ruskeaa sokeria
  • 3 rkl vettä
  • 1/2 rkl rypsiöljyä

Tee näin

  • Kuumenna uuni valmiiksi 150 asteeseen.
  • Paahda manteleita kuivalla pannulla keskilämmöllä pari minuuttia samalla sekoitellen.
  • Lisää chilitahna, sokeri ja vesi.
  • Sekoita ja jatka kunnes mausteseos muuttuu tahmeaksi (noin 5 minuuttia).
  • Huomaa, että sokerinen mausteseos palaa helposti, joten ole tarkkana, ettet paahda liian kuumalla tai liian pitkään.
  • Kaada mantelit mausteineen leivinpaperille ja jatka paahtamista uunissa noin 5–10 minuuttia eli kunnes gochujang-seos on tarttunut manteleiden pintaan. Mantelit saavat jäädä hieman tahmeiksi.
  • Anna jäähtyä ja irrottele mantelit toisistaan.
  • Tarjoa glögin tai teen kanssa tai osana juustopöytää.

 

7 Comments

  1. Kiitos <3

    Nämä on ihan yli hyviä. Teen näitä ehdottomasti jouluksi.

  2. Lakumantelit on niin ihania! Mun on oikein pitänyt pidätellä tänne asti ettei lähde ihan lapasesta niiden syöminen. Veikkaan että saan uuden riippuvuuden noista gochu-versioista, joten tässä sulle vaihtarina: ripaustryffelia.wordpress.com/2015/12/08/herkulliset-paahdetut-lakritsimantelit/

  3. Ihanaa, että innostuit tekemään näitä 🙂 Kiitos Hannele myös kauniista sanoista ja blogini suosituksesta! Arvostan sua ja sun mielipidettä valtavasti <3

  4. Kiva kuulla, että reseptit kolahtelee 🙂 JEE!

    Mutta lakumantelit kuulostaa superhyvälle. Oisko niihin reseptiä?

  5. Nämä! Tämmöinen ehkä vähän chiliherkkä kuin minä, taistelin mieheni kanssa viimeisistä manteleista! Kiitos! Teen näitä joulusnäkseiksi.

  6. Ai kun ihana idea! Vähän poltetta manteleihin. Pitää ostaakin isompi mantelipussi, teen näitä lakumanteleiden kaveriksi. Sulla on nyt sellainen sarjatuli menossa, että mun pitää varmaan kahlata kokaten koko sun joulukalenteri!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti