• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Joulu Joulukalenteri Juhlat Suupalat & naposteltavat

Gochujang-mantelit

Sopivan tuliset ja koukuttavat mantelit häviävät hetkessä. Gochujang-mantelit ovat helppo naposteltava!

Gochujang-mantelit

Valloittavan tahmaiset ja hieman tuliset mantelit, mukillinen kuumaa huomaa ja villasukat. Siinä on sellainen kolmikko, ettei pimeään iltaan muuta tarvitse. Tahmeat, makeantuliset mantelit valmistuvat nopeasti – ja loppuvat vähintään yhtä nopeasti, niin hyviä ne ovat.

Gochujang on korealainen chilitahna, joka on maultaan intensiivinen ja ihana. Se maustaa maukkaiksi myös lihapullat, ihanan helpon Gochujang-kukkakaalin tai vaikka helpot korealaiset ribsit. Myös jogurtin tai majoneesin maustajana tahna on mainio – dippi on valmista hetkessä. 

Näiden paahdettujen manteleiden ohje on loistavasta Vaimomatskuu-blogista. Kun Juulia teki manteleita, tuli sellainen vieno valaistuminen: Ah, no tietenkin gochujang-manteleita, miten en ole tuota hoksannut. Vaimomatskuu on muuten blogi, joka ruoka ja kuvatsekä mykistävät että tyrmäävät joka kerta. 

Jos olet kaltaiseni napostelija, kurkkaa myös nämä pähkinäiset kaverit:

  • Harissamantelit
  • Garam masala -mantelit
  • Chili-kaffirlimetti-mantelit
  • Helpot sokerihuurrutetut maapähkinät
  • Salt & vinegar -pähkinät
  • Karamellisoidut cashewpähkinät

Gochujang-mantelit 

Helpot mausteiset mantelit ovat koukuttavan herkullisia.
Esivalmistelu10 mins
Kypsennys15 mins
Valmistusaika25 mins

Raaka-aineet

  • 100 g kuorellisia manteleita
  • 1 rkl gochujang-chilitahnaa
  • 2 rkl ruskeaa sokeria
  • 3 rkl vettä
  • 1/2 rkl rypsiöljyä

Tee näin

  • Kuumenna uuni valmiiksi 150 asteeseen.
  • Paahda manteleita kuivalla pannulla keskilämmöllä pari minuuttia samalla sekoitellen.
  • Lisää chilitahna, sokeri ja vesi.
  • Sekoita ja jatka kunnes mausteseos muuttuu tahmeaksi (noin 5 minuuttia).
  • Huomaa, että sokerinen mausteseos palaa helposti, joten ole tarkkana, ettet paahda liian kuumalla tai liian pitkään.
  • Kaada mantelit mausteineen leivinpaperille ja jatka paahtamista uunissa noin 5–10 minuuttia eli kunnes gochujang-seos on tarttunut manteleiden pintaan. Mantelit saavat jäädä hieman tahmeiksi.
  • Anna jäähtyä ja irrottele mantelit toisistaan.
  • Tarjoa glögin tai teen kanssa tai osana juustopöytää.

 


7 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « K18 fudge
Next Post: Falafel-lihapullat »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    20.12.2017 at 15:57

    Kiitos <3

    Nämä on ihan yli hyviä. Teen näitä ehdottomasti jouluksi.

    Reply
  2. Merja | Ripaus tryffeliä says

    17.12.2017 at 21:44

    Lakumantelit on niin ihania! Mun on oikein pitänyt pidätellä tänne asti ettei lähde ihan lapasesta niiden syöminen. Veikkaan että saan uuden riippuvuuden noista gochu-versioista, joten tässä sulle vaihtarina: ripaustryffelia.wordpress.com/2015/12/08/herkulliset-paahdetut-lakritsimantelit/

    Reply
  3. Juulia / Vaimomatskuu says

    17.12.2017 at 11:36

    Ihanaa, että innostuit tekemään näitä 🙂 Kiitos Hannele myös kauniista sanoista ja blogini suosituksesta! Arvostan sua ja sun mielipidettä valtavasti <3

    Reply
  4. Hannele says

    17.12.2017 at 10:45

    Ah, ihana kuulla <3

    Reply
  5. Hannele says

    17.12.2017 at 10:44

    Kiva kuulla, että reseptit kolahtelee 🙂 JEE!

    Mutta lakumantelit kuulostaa superhyvälle. Oisko niihin reseptiä?

    Reply
  6. Milla says

    17.12.2017 at 09:40

    Nämä! Tämmöinen ehkä vähän chiliherkkä kuin minä, taistelin mieheni kanssa viimeisistä manteleista! Kiitos! Teen näitä joulusnäkseiksi.

    Reply
  7. Merja | Ripaus tryffeliä says

    16.12.2017 at 12:19

    Ai kun ihana idea! Vähän poltetta manteleihin. Pitää ostaakin isompi mantelipussi, teen näitä lakumanteleiden kaveriksi. Sulla on nyt sellainen sarjatuli menossa, että mun pitää varmaan kahlata kokaten koko sun joulukalenteri!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT