Falafel-lihapullat

Kun syksyllä starttasin arjen taklaajat -postaussarjaa, kyselin somessa blogin seuraajilta, mistä raaka-aineista reseptejä toivottaisiin. Toiveita tuli paljon, mutta yksi raaka-aine nimettiin selvästi muita useammin: jauheliha. Se on erityisesti lapsiperheiden arjen pelastaja, josta loihditaan kaiken arkikiireen keskelläkin nopeasti ruokaa.


Falafel-lihapullat on loistava yhdistelmä tuttuja lihapullia, jotka on höystetty falafeleista tutuilla raaka-aineilla ja mausteilla. Tämä resepti on erinomainen esimerkki ruoasta, joka täyttää arkivaateet valmistumalla nopeasti, mutta sopii myös esimerkiksi juhlien salaattipöytään tai pitaleivän täytteeksi leffailtana. Resepti on Atrian Jauhelihakirjasta.


Falafel-lihapullat
Raaka-aineet
- 100 g kikherneitä
- 2 rkl tahinia
- 1 valkosipulinkynsi*
- 1 limen kuori ja mehu
- 1 tuore chili tai maun mukaan*
- 400 g naudan jauhelihaa 15 %
- 1/2 punttia korianteria
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 1 tl jeeraa eli juustokuminaa*
- 1 tl suolaa
- hieman mustapippuria
lisäksi
- maustamatonta jogurttia
- tuoretta korianteria
- tuoretta chiliä
Tee näin
- Kuumenna uuni 150 asteeseen. Valuta kikherneistä liemi. Laita kikherneet, tahini, limen ohuelti raastettu kuori ja mehu sekä valkosipulinkynsi tehosekoittimeen ja aja tahnaksi.
- Hienonna chili ja korianteri. Yhdistä kaikki ainekset ja anna maustua hetki. Pyörittele pullia ja paista 150-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai öljytilkassa keskilämmöllä pannulla.
- Tarjoa pullat salaatin kanssa, pitaleivän sisässä tai vaikka riisin kanssa. Maustamaton jogurtti sopii hyvin pullien kaveriksi.