| |

Gochujang-kukkakaali

Kokonainen kukkakaali on mehevä ja näyttävä herkku! Mausteinen gochujang-kukkakaali paahtuu uunissa täydelliseksi.

Soikealla vadilla kulhossa riisiä sekä kokonaisena paahdettu kukkakaali, joka on tummanpunainen gochujang-mausteen vuoksi.

Tämä ei ehkä tule sinulle yllätyksenä: Rakastan yksinkertaisia ruokia, jotka kuitenkin ovat maultaan muhkeita. Tämä korealaisella maustetahnalla eli gochujangilla maustettu kokonaisena paahdettu kukkakaali on juuri sellainen ruoka.

Raaka-aineita on kukkakaalin lisäksi neljä: gochujang-tahna, soijakastike, öljy ja agave-siirappi (tai vaikka vaahterasiirappi). Paahdetun kukkakaalin voi tarjota lisäkkeenä tai nostaa koko komeuden aterian kruunuksi. Riisi sopii hyvin mausteisen kukkakaalin viereen, mutta yhtä lailla hieman tulisieluinen kaali taittaa pihvin rasvaisuutta ja tykkää tulla syödyksi osana salaattipöytää.

Sinä saat päättää, miten paljon sivelet kastiketta kaalin päälle. Voit valuttaa kukkakaalin kolosista kaiken kastikkeen kaalin päälle ja sisään tai laittaa vaikkapa puolet. Lopun kastikkeen voi jatkaa tilkalla vettä ja tarjota pöytämausteena. Koristeeksi kukkakaalille sopii tuore lehtipersilja tai korianteri.

Gochujang-tahnaa tarvitset myös näissä resepteissäni:

Kukkakaalin ystävien kannattaa kurkata myös nämä reseptit:

Soikealla lautasella on kulhossa riisiä sekä paahdettu kukkakaali, joka on tummanpunainen gochujang-maustetahnan vuoksi.

Gochujang-kukkakaali

Gochujang-tahnalla maustettu, kokonaisena uunissa paahdettu kukkakaali on ihanaa!
Esivalmistelu15 minutes
Kypsennys45 minutes
Valmistusaika1 hour
Annokset: 4

Välineet

  • pullasuti

Raaka-aineet

  • 1 kukkakaali
  • 2 rkl gochujang-maustetahnaa
  • 1 rkl seesamiöljyä (myös rypsiöljy käy)
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl agave-siirappia (myös vaahterasiirappia tai hunaja käy)
  • tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria

Tee näin

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Poista kukkakaalista huonot lehdet ja leikkaa tarvittaessa kannasta pala pois.
  • Sekoita gochujang, öljy, soijakastike ja siirappi.
  • Sivele kastike kukkakaalin päälle. Voit laittaa joko kaiken tai vaikka puolet ja tarjota jäljelle jääneen kastikkeen pöytäkastikkeena (voit jatkaa kastiketta hieman vedellä).
  • Paista kukkakaalia noin 40–45 minuuttia eli kunnes se on sopivan kypsä.
  • Viimeistele tuoreilla yrteillä.
  • Tarjoa gochujang-kukkakaali riisin kanssa tai vaikka lihan lisäkkeenä.

Muista seurata Kokkipotteja myös Instagramissa!