• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Arkiruoka Grillaus Kasvisruoat Kesäruoka Lisäkkeet

Kokonaisena grillattu kukkakaali

Kaupallisessa yhteistyössä Cello

Muistatteko, kun grillasin aivan mahdottoman hyviä ribsejä. Niitä, jotka sulivat suuhun ja tahmasivat sormet. Niitä, joiden jälkeen mielikuva parhaista ribseistä sai uuden suunnan. Samaan aikaan, ja samassa grillissä, valmistui liki itsestään myös kokonaisena grillattu kukkakaali. Ihana lisäke, joka käy ruoaksi kyllä ihan itsekseenkin.

Cellon Quantum 21 -grillin käyttöharjoitukset ovat jatkuneet. K-raudassa myytävä keraaminen grilli on ollut nyt käytössä ainakin kymmenkunta kertaa. Mitä enemmän olen grilliä käyttänyt, sitä enemmän olen siihen ihastunut. Mikään muu grilli ei pihalla ole tänä kesänä pöhissytkään. Vaikka keraamisen grillin käyttönotto sujui suhteellisen mukavasti – ensigrillauksellakin saatiin onnistunutta ruokaa –, on käyttökerrat tuoneet tietenkin hommaan varmuutta.

Grilliin on hiljalleen alkanut luottaa kuin ystävään.  Tunnen sen jekut ja arvostan sen upeimpia ominaisuuksia. Grillien maailmassa se tarkoittaa, että tiedän jo, kuinka lämmönsäätö toimii, ja miten saan aikaiseksi sopivan lämpötilan. Jos haluat tietää enemmän kamadolla grillaamisesta, lukaisepa edellinen juttuni. Siellä on ribsiluiden välissä tietoa grillin lämmönsäädöstä ja epäsuorasta grillaamisesta.

Epäsuoralla lämmöllä grillataan siis myös kokonainen kukkakaali. Jos kukkakaalin grillaisi suoralla lämmöllä, se kärventyisi pohjasta ja olisi vielä sisältö raaka. Siksi kokonaiseen kukkakaaliin tarvitaan lempeämpää epäsuoraa lämpöä. Kukkakaalipihvit sen sijaan grillataan suoralla lämmöllä ja nopeasti.

Kaali valmistuu vähän lämpötilasta riippuen noin tunnissa, mutta jos kukkakaalin grillaa samaan aikaan ribsien kanssa, kuten minä tein, voi se muhia grillissä noin puolitoista tuntia. Kukkakaalin kanssa sopii mainiosti ribseillekin siveltävä BBQ-kastike. Myös yrttiöljyon kaalin kanssa ihanaa.

Resepti

Kokonaisena grillattu kukkakaali

1 kokonainen kukkakaali

2 rkl voita tai öljyä

noin 1/2 tl suolaa

lisäksi

yrttiöljyätai BBQ-kastiketta

Voitele tai öljyä kukkakaali ja ripottele päälle suola. Grillaa kukkakaalia epäsuoralla lämmöllä 170 asteessa noin 45–60 minuuttia tai 120 asteessa noin 90 minuuttia. 

_____

Ranteita myöjen taikinasa -blogissa on tehtyQuantum 21 -grillillä pulled porkia. Sitä aion testata seuraavana!


1 Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Gardajärvi – miniloman parhaat ravintolat ja jäätelöbaarit
Next Post: Suomen parhaat macaronit »

Reader Interactions

Comments

  1. Bonusetu.com says

    2.7.2018 at 16:48

    Kukkakaalin grillaaminen on mulle täysin uusi juttu! Onko sulla muitakin hyviä kasvis ideoita? 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT