Suomen parhaat macaronit

Ensin kuulin huhuja ihanista macaroneista Oulun kaduilla. Sitten niistä kuiskuteltiin Helsingissä, sitten uudemman kerran täällä pohjoisempana. Toukokuussa kaarroin macaron-leipomon pihaan Kuopiossa, mutta macaronit oli myyty loppuun. Silloin tiesin, että näitä macaroneja on saatava.

Totta puhuakseni en ole aina aivan ymmärtänyt macaronien yllä kieppuvaa hekumapilveä. Tykkään kyllä macaroneista, mutta olen saanut tavattoman usein kuivia tai maultaan mitäänsanomattomia leivoksia, joita kyllä syö yhden, mutta lisää ei jää kaipaamaan. Viime viikolla hain tilaamani macaronit kuopiolaiselta leipomolta. Värisuora näytti sateenkaarelta, ja jo ensipuraisulla tiesin, miksi olin kuullut huhuja juuri näistä herkuista. Sekä rakenne että maku olivat upeita, sellaisia, joita jää himoitsemaan lisää. Minulla on vahva epäilys, että nämä ovat Suomen parhaita macaroneja.

Ai että rakastan tällaista macaroneista huokuvaa intohimolla tekemistä. Silloin mikään puolittain tehty tai aika hyvä ei riitä, vain paras ja vielä parempi kelpaa. Mahtavaa! Kakkutaide on kuopiolainen yhden naisen yritys, jonka päätuote macaron-leivokset ovat. Macaronien lisäksi leipomosta saa tilauksesta upeita kakkuja.

 

Macaroneja saa paitsi tilaamalla myös valikoiduista K-kaupoista Kuopiossa. Macaronit myydään kaupoissa ihanissa pahvirasioissa, jotka on helppo napata mukaan ja viedä vaikka tuliaisiksi. Kannattaa tsekata Kakkutaiteen Instagramista tai Facebookista viikon macaron-maut ja kaupat, joihin herkkuja on toimitettu. Tiedät sitten missä pysähtyä torin lisäksi, kun ajat vitostietä kohti mualimannappaa.

4 Comments

  1. Moikka Nanna! Ihana kuulla, että vähän pompahtelit 🙂
    Tiesi on supermakea ja herkku, tsemppiä!

  2. Oi, millä pienellä sydämen onnen hypähdyksellä aamuni tämän luettuani alkoi! Kiitos Hannele kaunnista sanoistasi! Tällainen palaute taas kannustaa puskemaan eteenpäin tällä makealla tiellä <3
    Ihanaa aurinkoista kesää ja tervetuloa piipahtamaan aina kun mualiman navalle saavut.

  3. Onpas kauniin värisiä. <3 Macaron on ihana pikkuinen herkku. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.