• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Arkiruoka Kasvisruoat Keitot

Paahdettu kukkakaalikeitto

Kukkakaalikeitto syntyy muutamasta raaka-aineesta!

Paahdettu kukkakaalikeitto

Niin se vaan on, että kasviskeiton ainekset kannattaa aina paahtaa uunissa ennen kattilaan kumoamista. Kukkakaalikeittokin nousee aivan uudelle makutasolle, kun kukkakaaalilohkot tai -viipaleet saavat hieman väriä pintaan uunissa.

Kun kukkakaalit ovat uunissa, kasvisliemen voi jo kuumentaa kattilassa. Sitten vaan laitetaan kukkakaalit liemeen, hieman makuja perään ja keitto soseeksi. Onneksi hyvän ruoan laittaminen ei ole sen monimutkaisempaa.

Maustoin kukkakaalikeiton nyt valkoviinillä ja jääkaapissa olleella sulatejuustolla – lopputulos oli ihana. Yhtä hyvin valkoviinin voi jättää pois tai korvata juuston lorauksella kermaa. Jos jätät viinin pois, laita keittoon pieni tippa valkoviinietikkaa tai sitruunamehua, jotta keitto saa kaipaamaansa hapokkuutta. Keiton voi viimeistellä vaikka tryffeliöljytipoilla tai helpolla yrttiöljyllä.

Jos pidät kukkakaalista, testaa nämä reseptini:

  • Paahdettu kukkakaali-kikhernesalaatti
  • Kokonaisena paahdettu kukkakaali & persiljaöljy
  • Kukkakaalipihvit
  • Gochujang-kukkakaali

Jos taas olet keittojen ystävä, suosittelen sinulle näitä reseptejä:

  • Helppo kasvissosekeitto
  • Linssikeitto
  • Meksikolainen kanakeitto
  • Tomaattinen kala-äyriäiskeitto
  • 10 minuutin tomaattikeitto
  • Paahdettu tomaattikeitto

Paahdettu kukkakaalikeitto

Kukkakaalin paahtaminen tuo keittoon huimasti lisää makua!
Esivalmistelu10 mins
Kypsennys15 mins
kukkakaalin paahto20 mins
Valmistusaika45 mins
Annokset: 4

Välineet

  • sauvasekoitin tai blenderi

Raaka-aineet

  • 1 keskikokoinen kukkakaali
  • hieman oliiviöljyä
  • 7 kasvislientä
  • 100 g sulatejuustoa (esim. koskenlaskija)
  • noin 1/2 dl valkoviiniä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • lisäksi: tryffeliöljyä tai yrttiöljyä

Tee näin

  • Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Lohko tai viipaloi kukkakaali ja huiski päälle hieman oliiviöljyä. Paahda kukkakaalia noin 20 minuuttia eli kunnes kaali on saanut pintaansa hieman väriä.
  • Kuumenna kasvisliemi kattilassa.
  • Laita kattilaan paahdettu kukkakaali.
  • Keitä kunnes kaali on täysin kypsää.
  • Lisää juusto nokareina sekä viini. Anna juuston sulaa.
  • Soseuta keitto sauvasekoittimella.
  • Maista suolalla ja mustapippurilla.

Resepti

Paahdettu kukkakaalikeitto

neljälle

  • 1 keskikokoinen kukkakaali
  • hieman oliiviöljyä
  • 6–8 dl kasvislientä
  • 100 g sulatejuustoa (esim. koskenlaskija)
  • noin 1/2 dl valkoviiniä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • lisäksi: tryffeliöljyä tai yrttiöljyä
  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Lohko tai viipaloi kukkakaali ja huiski päälle hieman oliiviöljyä. Paahda kukkakaalia noin 20 minuuttia eli kunnes kaali on saanut pintaansa hieman väriä.
  2. Kuumenna kasvisliemi kattilassa.
  3. Laita kattilaan paahdettu kukkakaali.
  4. Keitä kunnes kaali on täysin kypsää. 
  5. Lisää juusto nokareina sekä viini. Anna juuston sulaa.
  6. Maista suolalla ja mustapippurilla.


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Poropiirakka
Next Post: Lapland Hotels Oulu ja ravintola Oula Kitchen & Bar »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.