| |

Helppo kasvissosekeitto

Kasvissosekeitto on yksi arkiruokasuokeistani. Keitto valmistuu kymmenessä minuutissa ja syntyy kolmen säilykepurkin taktiikalla.

Tarvitset tähän arkentaklaajaan tomaattimurskaa tai säilöttyjä kirsikkatomaatteja, kikherneitä ja kookosmaitoa tai -kermaa. Mausteeksi riittää yksinkertaisimmillaan suola ja tilkka srirachaa tai toisenlaista särmää tuovaa limetin mehua.

Yksi suosikkitapani maustaa keitto on laittaa siihen lusikallinen – pieni tai iso – harissaa. Harissatahnan hedelmäinen tulisuus sopii ruokaan täydellisesti. Myös punainen currytahna on kotonaan tässä kasvissosekeitossa, kookosmaidon kainaloisena. Makuvariantteja siis riittää!

Annos on helppo tuplata, jos syöjiä on enemmän kuin kolme tai huomisellekin ruokaa on hyvä riittää. Keitto sopii hyvin pakastettavaksi ja lämmitettäväksi, joten se on hyvä eväs vaikka töihin tai ruokatermarissa kuumana metsään.

Kokeile myös näitä helppoja arkiruokia:

Hehkuvan oranssi keitto valkoisella lautasella.

Helppo kasvissosekeitto

Kolmen säilykepurkin sisältö kattilaan ja pian keitto onkin jo valmista. Tämä keitto on todellinen arjentaklaaja!
Esivalmistelu5 mins
Kypsennys10 mins
Annokset: 3

Välineet

  • sauvasekoitin tai blenderi

Raaka-aineet

  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 prk kikherneitä (säilyke)
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 2 dl vettä
  • lusikallinen harissaa
  • hieman suolaa

Tee näin

  • Valuta kikherneet.
  • Kaada kaikkien säilykepurkkien sisältö kattilaan.
  • Huuhdo tomaatti- ja kookosmaitopurkit tilkalla vettä ja kaada vesi (yhteensä noin 2 dl) kattilaan.
  • Lisää harissa. Muista, että harissa on tulista, joten ole maltillinen.
  • Keitä kymmenisen minuuttia.
  • Soseuta, lisää suolaa tarpeen mukaan ja säädä maku kohdilleen.

Vinkit!

Voit varioida keiton maustamisen kanssa loputtomasti. Harissan sijasta voit laittaa punaista currytahnaa tai pienen tilkan srirachaa. Voit myös tehdä lempeän keiton ja maustaa keiton vain suolalla ja vaikka tilkalla sitruunamehua.

Joko seuraat seikkailuitani Instagramissa?

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Recipe Rating