Helppo kasvissosekeitto
Kasvissosekeitto on yksi arkiruokasuokeistani. Keitto valmistuu kymmenessä minuutissa ja syntyy kolmen säilykepurkin taktiikalla.

Tarvitset tähän arkentaklaajaan tomaattimurskaa tai säilöttyjä kirsikkatomaatteja, kikherneitä ja kookosmaitoa tai -kermaa. Mausteeksi riittää yksinkertaisimmillaan suola ja tilkka srirachaa tai toisenlaista särmää tuovaa limetin mehua.
Yksi suosikkitapani maustaa keitto on laittaa siihen lusikallinen – pieni tai iso – harissaa. Harissatahnan hedelmäinen tulisuus sopii ruokaan täydellisesti. Myös punainen currytahna on kotonaan tässä kasvissosekeitossa, kookosmaidon kainaloisena. Makuvariantteja siis riittää!
Annos on helppo tuplata, jos syöjiä on enemmän kuin kolme tai huomisellekin ruokaa on hyvä riittää. Keitto sopii hyvin pakastettavaksi ja lämmitettäväksi, joten se on hyvä eväs vaikka töihin tai ruokatermarissa kuumana metsään.
Kokeile myös näitä helppoja arkiruokia:
- Thai-nuudelikeitto
- Helppo kanakeitto
- Juustoinen kurpitsakeitto
- Sitruunaiset gnocchit – vartissa valmista
- Minestronekeitto – helppo ja muunneltava klassikkoresepti
- Kermainen tomaattipasta

Helppo kasvissosekeitto
Välineet
- sauvasekoitin tai blenderi
Raaka-aineet
- 400 g tomaattimurskaa
- 1 prk kikherneitä (säilyke)
- 1 prk kookosmaitoa
- 2 dl vettä
- lusikallinen harissaa
- hieman suolaa
Tee näin
- Valuta kikherneet.
- Kaada kaikkien säilykepurkkien sisältö kattilaan.
- Huuhdo tomaatti- ja kookosmaitopurkit tilkalla vettä ja kaada vesi (yhteensä noin 2 dl) kattilaan.
- Lisää harissa. Muista, että harissa on tulista, joten ole maltillinen.
- Keitä kymmenisen minuuttia.
- Soseuta, lisää suolaa tarpeen mukaan ja säädä maku kohdilleen.