Juustoinen kurpitsakeitto
Kurpitsakeitto on nopea ja helppo arkiruoka. Sulatejuusto tuo keittoon täyteläisyyttä ja syvyyttä.

Kurpitsan huumaava väri tekee ruoasta kutsuvaa alleviivaten satokauden hurmaavuutta. Keitto on maultaan lempeä, mutta täyteläinen ja aromikas. Yhden astian ruoka on täydellistä arkeen ja annoksen voi tuplata helposti.
Voit käyttää keittoon mitä tahansa kurpitsaa – käytä vaikka halloween-kurpitsan sisus tähän ruokaan! Yhtä hyvin voit käyttää myskikurpitsaa, yhtä suosikeistani. Lisäksi laitan keittoon usein perunaa, joka lisää keiton ruokaisuutta.
Kannattaa testata myös nopea myskikurpitsakeitto, johon tulee kookosmaitoa ja harissatahnaa. Eikä näitäkään ihania kurpitsareseptejä voi olla mainitsematta:

Kurpitsakeitto
Raaka-aineet
- noin 500 g kurpitsaa
- 3 perunaa (keskikokoinen)
- 7–8 dl kasvislientä
- 100 g sulatejuustoa
- hieman suolaa tarvittaessa
- hieman chilitahnaa (voi jättää pois)
Tee näin
- Kuori kurpitsa ja perunat.
- Lohko kasvikset kattilaan.
- Kaada päälle kasvisliemi tai vesi ja kasvisliemikuutio (1 1/2).
- Keitä noin 15–20 minuuttia eli kunnes perunat ja kurpitsat ovat kypsiä.
- Lisää sulatejuusto ja anna juuston sulaa.
- Aja keitto tasaiseksi sauvasekoittimella tai kaada keitto blenderiin ja aja tasaiseksi.
- Maista ja lisää tarvittaessa hieman suolaa.
- Pieni määrä chilitahnaa tuo keittoon syvyyttä, mutta sen voi hyvin jättää myös pois.
Muistathan seurata Kokkipottilan seikkailuja myös Instagramissa!