• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Arkiruoka Kasvisruoat

BBQ-paahdettua myskikurpitsaa & jogurttikastiketta

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä K-Supermarketin kanssa.

BBQ-paahdettu myskikurpitsa on kuin kurkistus tulevaan valon vuodenaikaan. Arjen pikaruokaa, olkaa hyvä!

Yhden astian ruoissa on jotain maagista. Sellaista hykerryttävää helppoutta ja arkeen mukavasti solahtavaa vaivattomuutta, jonka voi viedä mukanaan viikonloppuunkin – ei viikonloppuruoankaan tarvitse vaikeaa olla!

BBQ-maustettu myskikurpitsa tuo myös häivähdyksen kesästä keskelle sydäntalvea. Ja kun samalle pellille laitetaan paahtumaan myös ruokaisia kikherneitä, on ruoka kastiketta vaille valmis. Olen lusikoinut tätä paitsi suoraan pelliltä suuhun myös salaatin päälle. Mainiosti uunissa paahtuneet kasvikset toimivat myös lisäkkeenä vaikka kalalle.

Kalasta tämä ruoka saikin innoituksensa. K-Supermarketin kaamosmenussa oleva paahdettu lohi on nimittäin myös maustettu BBQ-mausteseoksella eli rubilla, ja siitä se kala-allergikon ajatus lähti kieppumaan kohti kasvisvaihtoehtoa. Ruokareviiri-sivut kannattaa muuten tsekata aivan ehdottomasti. Siellä on vaikka miten paljon vinkkejä ja loistavia reseptejä, jotka on tehty meille pakkasessa ja pimeässä taivaltaville. Vaikka jaksan kyllä aina muistuttaa, että menemme hyvää vauhtia valoa päin – ja sen jo huomaa!

Muistatteko, kun viime viikolla kerroin, että tein K-Supermarketin sivuilla olevan testin. Ja vaikka rehellisyyden nimissä myönnän, että suhtaudun nettitestien antamiin tuloksiin aina vähän puoliepäillen, tuntuu tämä testi tietävän mitä tarvitsen. Tyyppi tuntee minut! Kaamospersoonalleni suunnatut hyvinvointivinkit ovat kuin tehtyjä minulle.

Hyvinvointivinkeissä muistutettiin välipalojen tärkeydestä. Bingo! Välipala jää tavattoman usein, hah, väliin. Toinenkin vinkki upposi. Kaltaiseni alavireisen vinkit laittoivat nimittäin pohtimaan oman kehon tarkempaa kuuntelua. Onko väsymys fyysistä, vaikkapa koneen ääressä istumisesta tullutta turtuneisuutta vai henkistä väsymystä, uuvuttavaa oloa. Miten helposti nämä sekoittuukaan arjessa!

Kehon kuuntelu, levon ja liikunnan tasapaino ja armollisuus itseä kohtaan ovat muuten tänä vuonna minulla fokuksessa ihan ilman tätä kaupallista kampanjaakin. Loppuvuodesta huomasin, että voimavarat alkoivat loppua. Akut olivat melko työteliään ja muutossävytteisen vuoden jälkeen tyhjinä. Nyt on tankkaamisen aika. 

Resepti

BBQ-paahdettua myskikurpitsaa & jogurttikastiketta

kahdelle, neljälle lisäkkeenä

  • 500 g myskikurpitsaa
  • 1 prk kikherneitä 
  • 2–3 rkl oliiviöljyä
  • noin 2 rkl Pirkka rub BBQ-mausteseosta


kastike

  • 1 1/2 dl paksua maustamatonta jogurttia
  • 1–2 rkl sitruunamehua
  • 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1–2 tl sokeria tai hunajaa
  • suolaa

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. 
  2. Pese kurpitsa, halkaise ja poista siemenet.
  3. Leikkaa kurpitsa lohkoiksi. Myskikurpitsaa ei tarvitse kuoria.
  4. Paahda kurpitsalohkoja 15 minuuttia.
  5. Valuta kikherneet.
  6. Sekoita öljy ja rub-mausteseos.
  7. Levitä mausteöljy kurpitsoiden ja kikherneiden päälle. Sekoita.
  8. Paahda vielä 10–15 minuuttia.
  9. Sekoita kastike ja tarjoa se paahtuneiden kasvisten kanssa.


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Oulun kiinalaiset ravintolat – topit ja flopit
Next Post: Minestronekeitto – helppo ja muunneltava klassikkoresepti »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT