|

BBQ-paahdettua myskikurpitsaa & jogurttikastiketta

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä K-Supermarketin kanssa.

BBQ-paahdettu myskikurpitsa on kuin kurkistus tulevaan valon vuodenaikaan. Arjen pikaruokaa, olkaa hyvä!

Yhden astian ruoissa on jotain maagista. Sellaista hykerryttävää helppoutta ja arkeen mukavasti solahtavaa vaivattomuutta, jonka voi viedä mukanaan viikonloppuunkin – ei viikonloppuruoankaan tarvitse vaikeaa olla!

BBQ-maustettu myskikurpitsa tuo myös häivähdyksen kesästä keskelle sydäntalvea. Ja kun samalle pellille laitetaan paahtumaan myös ruokaisia kikherneitä, on ruoka kastiketta vaille valmis. Olen lusikoinut tätä paitsi suoraan pelliltä suuhun myös salaatin päälle. Mainiosti uunissa paahtuneet kasvikset toimivat myös lisäkkeenä vaikka kalalle.

Kalasta tämä ruoka saikin innoituksensa. K-Supermarketin kaamosmenussa oleva paahdettu lohi on nimittäin myös maustettu BBQ-mausteseoksella eli rubilla, ja siitä se kala-allergikon ajatus lähti kieppumaan kohti kasvisvaihtoehtoa. Ruokareviiri-sivut kannattaa muuten tsekata aivan ehdottomasti. Siellä on vaikka miten paljon vinkkejä ja loistavia reseptejä, jotka on tehty meille pakkasessa ja pimeässä taivaltaville. Vaikka jaksan kyllä aina muistuttaa, että menemme hyvää vauhtia valoa päin – ja sen jo huomaa!

Muistatteko, kun viime viikolla kerroin, että tein K-Supermarketin sivuilla olevan testin. Ja vaikka rehellisyyden nimissä myönnän, että suhtaudun nettitestien antamiin tuloksiin aina vähän puoliepäillen, tuntuu tämä testi tietävän mitä tarvitsen. Tyyppi tuntee minut! Kaamospersoonalleni suunnatut hyvinvointivinkit ovat kuin tehtyjä minulle.

Hyvinvointivinkeissä muistutettiin välipalojen tärkeydestä. Bingo! Välipala jää tavattoman usein, hah, väliin. Toinenkin vinkki upposi. Kaltaiseni alavireisen vinkit laittoivat nimittäin pohtimaan oman kehon tarkempaa kuuntelua. Onko väsymys fyysistä, vaikkapa koneen ääressä istumisesta tullutta turtuneisuutta vai henkistä väsymystä, uuvuttavaa oloa. Miten helposti nämä sekoittuukaan arjessa!

Kehon kuuntelu, levon ja liikunnan tasapaino ja armollisuus itseä kohtaan ovat muuten tänä vuonna minulla fokuksessa ihan ilman tätä kaupallista kampanjaakin. Loppuvuodesta huomasin, että voimavarat alkoivat loppua. Akut olivat melko työteliään ja muutossävytteisen vuoden jälkeen tyhjinä. Nyt on tankkaamisen aika. 

Resepti

BBQ-paahdettua myskikurpitsaa & jogurttikastiketta

kahdelle, neljälle lisäkkeenä

 • 500 g myskikurpitsaa
 • 1 prk kikherneitä 
 • 2–3 rkl oliiviöljyä
 • noin 2 rkl Pirkka rub BBQ-mausteseosta


kastike

 • 1 1/2 dl paksua maustamatonta jogurttia
 • 1–2 rkl sitruunamehua
 • 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
 • 1 valkosipulinkynsi
 • 1–2 tl sokeria tai hunajaa
 • suolaa

 1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. 
 2. Pese kurpitsa, halkaise ja poista siemenet.
 3. Leikkaa kurpitsa lohkoiksi. Myskikurpitsaa ei tarvitse kuoria.
 4. Paahda kurpitsalohkoja 15 minuuttia.
 5. Valuta kikherneet.
 6. Sekoita öljy ja rub-mausteseos.
 7. Levitä mausteöljy kurpitsoiden ja kikherneiden päälle. Sekoita.
 8. Paahda vielä 10–15 minuuttia.
 9. Sekoita kastike ja tarjoa se paahtuneiden kasvisten kanssa.