Appelsiini-mozzarellasalaatti

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä K-Supermarketin kanssa

Kun aurinkoa tuskin näkee taivaalla, täytyy sen löytyä lautaselta.

Vuoden pimeimmät viikot tuntuvat välillä loputtoman pitkiltä. Joulun jälkeen, kun kalenterin mukaan päivät alkavat jo olla isossa osassa maata pidempiä, alkaa kärsivällisyys loppua. Eikö se valo jo tule?  Kalenteri näyttää jo tammikuun puoliväliä, mutta päivä on tuskin kukonloikan pidempi kuin viime viikolla. Eikä keho vielä ymmärrä, että kyllä se valo sieltä on hiljalleen matkalla kohti pohjoisiakin leveyspiirejä. Utsjoellakin päivä on jo vartin mittainen!

Talvella kroppa huutaa pastaa, leipää ja rasvaa. Luulee mokoma, että sitä muka ollaan talviunia nukkuvia otuksia, jotka tarvitsevat vararavintoa. Toisaalta, melkoiselta horrokseltahan tämä synkkyyden sylissä taapertaminen välillä tuntuu. Valo käy kyllä kurkkaamassa, mutta painuu moikkaamatta mailleen. See you later, pohjoisen asukki! Tasataan puntteja sitten kesällä. 

Välillä tuntuu, että talven pimeät kuukaudet on sellaista taistelua: keho huutaa kaikkea kummaa, mutta mieli tietää, että hyvällä tämäkin taisto voitetaan. Hyvään uskoen viime marraskuussa, jolloin aurinko näyttäytyi tuskin lainkaan, päätin, että en aio lannistua pimeyden voimalle. 

Siksi olin tosi innoissani, kun K-Supermarkethaastoi minut mukaan antamaan vinkkejä synkkyyttä vastaan kaupallisen yhteistyön merkeissä. Tein netissä hauskan kaamospersoona-testin, ja saan viikoittain omalle kaamospersoonalle vinkkejä, jotka antavat lisää virtaa sekä kropalle että mielelle. Vaikka testi on arkeen sopivan lyhyt, sai se napattua kiinni olennaisen: Olen alivireinen. No joo, myönnetään.

Eilen sain ensimmäiset vinkit sähköpostiini. Tykkään vinkkien konkretiasta – liian yleisellä tasolla olevat vinkit jäisivät helposti toteutumatta. Mutta yksinkertaiset, arkeen helposti sulahtavat pienet neuvot toteutuu siinä himppusen laahustavassa arjessakin vaivatta. Yksi vinkki esimerkiksi oli kasvisten lisäämisestä puhuttaessa päättää syödä joka päivä yksi lisää joka päivä. Minä päätin, lisätä aamupalaani aina ektrahedelmän. Heti tänään aloitin!

Väriä ja hedelmiä latasin myös lautaselle, kun tein K-Supermarketin kehittämästä kaamos-menusta aivan ihanan appelsiini-mozzarellasalaatin. Kurkkaapa muutkin helpot herkut linkin takaa, ne on luotu maailmaan, jossa aurinko ei paista.

Resepti

Appelsiini-mozzarellasalaatti

3–4 annosta

 • 2–3 veriappelsiinia
 • 1 mozzarella-pallo
 • ripaus sormisuolaa
 • ripaus mustapippuria
 • tuoretta persiljaa tai mini-rucolaa
 • 2–3 rkl suolapähkinöitä
 • oliiviöljyä

 1. Kuori appelsiinit huolellisesti. Leikkaa viipaleiksi ja asettele tarjoiluvadille.
 2. Revi mozzarella appelsiiniviipaleiden päälle.
 3. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
 4. Lisää päälle tuoretta persiljaa tai mini-rucolaa.
 5. Viimeistele suolapähkinöillä ja oliiviöljyllä.

Similar Posts

2 Comments

 1. Että minä tykkään, kun tartut resepteihin niin innolla. JEE! Kiitos.

 2. Taas menee tuoreeltaan kokeiluun tämä, on juuri sopivasti mozzarellapallo jääkaapissa. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.