| |

Veriappelsiinisalaatti mintulla & pistaasipähkinöillä

Veriappelsiinisalaatti hehkuu sitrusten raikkautta ja valmistuu nopeasti arkiruoan lisäkkeeksi tai alkupalaksi. Pistaasipähkinät ja kourallinen tuoretta minttua ovat upeita pareja veriappelsiinille.

Veriappelsiinisalaatti on soikealla, laakealla vadilla. Appelsiini on viipaleina ja viipaleiden päällä on pistaasipähkinöitä ja mintunlehtiä. Kuva on otettu ylhäältäpäin. Kuvan ylälaidassa on pienissä kipoissa suolaa ja pistaasipähkinärouhetta sekä lautasia ja minttupuska.

Muutama raaka-aine, hieman kuorimishommaa ja sitten salaatti onkin jo valmis. Veriappelsiinisalaatti on upea kokonaisuus, jossa sesongissa keikistelevä appelsiini saa olla pääosassa.

Tuore, vahva minttu ja pistaasipähkinät tuovat appelsiinin rinnalle paitsi makujen laajuutta myös tekstuurien moninaisuutta. Pistaaseiden lempeä suolaisuus saa myös appelsiinin makeuden korostumaan.

Rakastan tällaisia yksinkertaisia makujen yhdistelmiä, jotka ovat paljon enemmän kuin osiensa summa. Tykkään myös siitä, että sesongissa oleva raaka-aine, tässä tapauksessa siis veriappelsiini, saa maistua ja näkyä kunnolla – muut ainekset antavat pääraaka-aineelle tukea ja korostavat sen makua.

Tämä helppo salaatti sopii hyvin melkein minkä tahansa arkiruoan lisäkkeeksi. Se on myös loistava lisä meze-pöytään jossa tarjotaan itäisen Välimeren tai Lähi-idän herkkuja: hummusta tai muita tahnoja, pitaleipää ja viininlehtikääryleitä.

Kokoa meze-pöytään vaikka jotain näistä herkuista:

Tai ehkä innostut näistä keväisen makuisista salaateista:

Veriappelsiinisalaatti on soikealla, laakealla vadilla. Appelsiini on viipaleina ja viipaleiden päällä on pistaasipähkinöitä ja mintunlehtiä. Kuva on otettu ylhäältäpäin. Kuvan ylälaidassa on pienissä kipoissa suolaa ja pistaasipähkinärouhetta sekä lautasia ja minttupuska.

Veriappelsiinisalaatti

Veriappelsiinisalaatti on helppo tehdä ja se maistuu sekä arkiruoan lisäkkeenä että osana meze-pöytää.
Esivalmistelu15 mins
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 4–5 veriappelsiinia
  • hieman omenaviinietikkaa tai punaviinietikkaa
  • kourallinen vahvaa minttua
  • 1/2 kourallista pistaasipähkinöitä
  • ripaus sormisuolaa

Tee näin

  • Leikkaa veriappelsiineista kuoret pois siten, että saat pois myös valkoisen kuoren osan.
  • Siivuta veriappelsiinit ja asettele tarjoilulautaselle.
  • Huiski päälle hieman (noin 2 tl) etikkaa.
  • Ripottele päälle silputtua minttua.
  • Kuori pistaasipähkinät, rouhi pähkinät. Laita salaatin päälle.
  • Viimeistele salaatti ripauksella sormisuolaa.

Joko olet mukana Kokkipottilan Insta-jengissä?

Katso myös nämä reseptit:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Recipe Rating