Savusimpukkapasta
Savusimpukkapasta on helppo ja nopea, arkeen sopiva ruoka, joka ihastuttaa erityisesti Välimeren makujen ystäviä.

Pasta, tuo arkiruokien kuningas, on vastaus nopeita ruokia kaipaaville. Simpukkapastan pääraaka-aineet ovat kuiva-ainekaapissa hyvin säilyviä raaka-aineita: kuivapasta ja säilykesimpukat. Lisäksi tarvitaan valkosipulia, sipulia – salottisipulia tai tavallista keltasipulia – sekä kourallinen persiljaa. Mausteina toimivat perinteiset pastan ystävät: suola ja mustapippuri.
Savusimpukkapasta muuntuu suorastaan juhlavaksi, jos pannulla hautuvien sipulien sekaan huiskauttaa hieman valkkaria – se pullonpohja viikonlopulta sopii tähän tarkoitukseen oikein hyvin.
Italiassa ei perinteisesti laiteta parmesaania mereneläviä sisältävän pastan sekaan, mutta täällä härmässä sääntöjä saadaan hieman lavennella. Sanoisin, että harvoin parmesaani tai pecorino ruoasta huonompaa tekee.
Kokeile myös näitä helppoja, arkeen sopivia pastoja:

Savusimpukkapasta
Raaka-aineet
- 180 g spagettia
- 1 prk savusimpukoita öljyssä
- 1 salottisipuli tai pieni keltasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1/2–1 dl pastan keitinvettä
- 1/2 dl valkoviiniä (voi jättää pois, käytä silloin 1 dl pastan keitinvettä)
- kourallinen lehtipersiljaa
- suolaa
- mustapippuria
Tee näin
- Keitä spagetti suolatussa vedessä al denteksi.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.
- Lorauta simpukoiden öljyä 1–2 rkl pannulle ja kuullota sipuleja öljyssä muutama minuutti.
- Lisää pannulle simpukat ja loppu öljy. Paista muutama minuutti.
- Jos käytät valkoviiniä, lisää myös se pannulle.
- Ota talteen pastan keitinvettä ja sekoita huolellisesti simpukoiden joukkoon.
- Valuta pasta ja sekoita simpukoiden sekaan.
- Lisää myös kourallinen hienonnettua lehtipersiljaa sekä suolaa ja pippuria.