Sitruunainen katkarapupasta
Sitruunainen katkarapupasta on nopea ja helppo – ja täynnä makua. Yksi parhaista, sanoisin.
Katkarapupasta pääsee ehdottomasti luottoruokien listalleni. Ainekset löytyvät kaapista usein, valmistusvaiheita on vain muutama eikä aikaakaan kokkailuun mene kuin vartti. Ei kai sitä arkiruoalta oikein muuta voi edes toivoa.
Sitruunainen katkarapupasta on Ida’s Food journey -blogin taiturin käsialaa. Myös Idan halloumiburgerit menevät ehdottomasti testiin.
Jos pastahammasta kolottaa, laita muistiin myös nämä reseptit:
Sitruunainen katkarapupasta
Sitruunainen katkarapupasta on helppo, nopea ja maukas arkiruoka.
Annokset: 4 annosta
Raaka-aineet
- 250 g spaghettia
- 3 rkl oliiviöljyä
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 punasipuli
- 1/2 chili
- 1 sitruuna (kuori ja mehu)
- 3–4 rkl pieniä kapriksia (1 pieni prk)
- 180 g pakaste katkarapuja (1 pss)
- 150 g creme fraichea
- 1 ruukku basilikaa (tai lehtipersiljaa)
- kourallinen pecorinoa tai grana padanoa raastettuna
- suolaa
- pippuria
Tee näin
- Sulata katkaravut siivilässä kylmän veden alla.
- Keitä pasta al denteksi.
- Pastan keittyessä tee muut valmistelut.
- Pilko valkosipuli ja punasipuli.
- Kuullota sipulit oliiviöljyssä pannulla. Raasta sitruunan kuori (keltainen osa) ja pilko chili.
- Lisää pannulle sitruunan kuori, chili ja kaprikset. Paista hetki.
- Lisää pannulle ravut, raastettu juusto, creme fraiche ja pilkottu basilika. Purista sitruunan mehu sekaan.
- Valuta pasta ja sekoita pasta muiden ainesten joukkoon.
- Mausta pippurilla ja suolalla. Hämmennä kunnolla kaikki sekaisin. Jos pasta tuntuu makuusi liian tukuisalta voit lisätä keitinvettä lisää sekaan.
- Viimeistele vielä juustoraasteella ja basilikalla.
Muistathan seurata Kokkipottilan ruokaseikkailuja myös Instagramissa!