Pinaatti-ricottapasta
Pinaatti-ricottapasta saa raikkautta sitruunasta ja täyteläisyyttä ricotta-juustosta, jonka kanssa pinaatti on täydellinen makupari. Tämä helppo pasta on valmis parissakymmenessä minuutissa.

Nopea arkiruoka ja pasta taitavat olla synonyymeja tai ainakin ne sujahtavat samaan lauseeseen hyvin helposti. Nopeasti valmistuva arjentaklaaja on myös tämä pinaatti-ricottapasta, joka on aivan superherkullista.
Jos kaipaat muitakin helppoja arkiruokia, olet täysin oikeassa paikassa – Kokkipottila on arkiruokien aarreaitta. Kannattaa katsoa esimerkiksi kaikki arjentaklaaja-tittelin saaneet ruoat, jotka ovat pöydässä puolessa tunnissa ja valmistuvat helposti saatavilla olevista raaka-aineista. Ja ihanista pastoista suosittelen ainakin näitä reseptejäni:
- Juustoburgeripasta
- Hernepestopasta
- Munakoisopasta
- Tomaatti-ricottapasta
- Makaronilaatikko – helppo vegeversio
- Helppo kahden juuston pasta
Pinaatin ja ricotta-juuston yhdistelmä on liki klassinen. Eikä klassikot synny suotta! Joskus lisään kastikkeen joukkoon myös artisokansydämiä – tai yhtä hyvin artisokansydämet voi tarjota pastan päällä tai lisäkkeenä.
Pinaatti-ricottakastike maustetaan suolan ja pippurin lisäksi sitruunamehulla ja sitruunan kuorella. Jos kaapissa on muskottipähkinää, laita sitäkin pieni hippunen sekaan, sillä se on aivan täydellinen mauste pinaatille. Pannulla paistetun tuoreen pinaatin sijasta ruokaan voi hyvin käyttää myös pakastettua pinaattia. Pakastepinaatti värjää pasta vihreäksi, mutta eihän se haittaa yhtään mitään!
Ricotan ja pinaatin yhdistelmä on ihana myös cannelonien täytteenä. Cannelonit sopivat kokattavaksi, kun aikaa on hieman enemmän. Ehkäpä kokkaat näitä vaikka viikonlopun ruoaksi? Katso resepti täältä!

Pinaatti-ricottapasta
Raaka-aineet
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl oliiviöljyä
- 100 g tuoretta pinaattia
- 250 g ricotta-juustoa
- loraus kermaa tai pastan keitinlientä
- noin 3 rkl sitruunamehua
- 2 tl raastettua sitruunan kuorta (kuoren keltainen osa)
- suolaa
- mustapippuria
- ripaus muskottipähkinää
- pecorinoa tai parmesaania
- pastaa
Tee näin
- Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi.
- Kuullota sipuleita keskilämmöllä muutama minuutti.
- Huuhtele pinaatti tarvittaessa ja hienonna tuore pinaatti veitsellä pienemmäksi.
- Laita pinaatti sipulien sekaan pannulle ja paista kunnes neste on hävinnyt.
- Lisää ricotta ja sekoita.
- Mausta sitruunankuoriraasteella, sitruunamehulla, suolalla, mustapippurilla sekä halutessasi ripauksella muskottipähkinää.
- Notkista kastiketta pastan keitinvedellä tai kermalla.
- Maista, että kastikkeessa on riittävästi happoa eli sitruunamehua ja suolaa. Säädä tarvittaessa.
- Keitä pasta al denteksi ja sekoita pastan joukkoon pinaatti-ricottakastike.
- Raasta päälle hieman pecorinoa tai parmesaania.
Vinkit!
Joko seuraat Kokkipottilaa Instagramissa? Tule mukaan ruokaseikkailuihin!