|

Tomaatti-ricottapasta

Tomaatti-ricottapasta on kaikessa yksinkertaisuudessaan täydellinen annos lempeyttä, runsautta ja raikkautta.

Tomaatti-ricottapasta on valkoisella lautasella. Pasta päällä on tuoretta basilikaa.

Italialaisessa keittiössä ihailen eniten juuri makujen selkeyttä ja yksinkertaisuutta. Raaka-aineita arvostetaan ja niiden annetaan maistua vahvasti omalta itseltään.

Tomaatti-ricottapastaa söin ensimmäistä kertaa Italiassa illallisella, jossa tarjolla oli kolmenlaista pastaa. Se oli kuulema sellainen ihan tavallinen tiistai-illallinen. Aivan. Mutta kun asiat pidetään näin selkeinä, on kokkaaminen nopeaa ja se mahdollistaa kotikeittiössäkin useamman kattilan samanaikaisen hallinnan.

Kunpa tämän muistaisi aina omassakin keittiössä. Että muistaisi pitää ruoan riittävän yksinkertaisena, arvostaa raaka-aineita vielä enemmän ja luottaa niiden erinomaisuuteen. Napauttakaa kauhalla, jos homma alkaa mennä liian monimutkaiseksi. Tai ostakaa lentolippu Italiaan muistutusmatkalle.

Tärkeää tomaatin ja ricotan liitossa on, että käyttää parhaita saatavilla olevia raaka-aineita. Kun maut ovat selkeitä, on niiden oltava aivan erityisen hyviä – pidä tämä siis mahdollisuuksien mukaan mielessä, kun tomaatti-ricottapasta on viikon ruokalistalla.

Ricotan suhteen valinnanvaraa ei useinkaan Suomessa ole. Mutta paseeratun tomaatin ja pastan suhteen kannattaa hyödyntää valikoimaa. Paras tavallisen ruokakaupan paseerattu tomaatti on mielestäni Muttin tai Urtekramin lasipurkeissa myytävät, ihanan raikkaat paseeratut tomaatit. Marketin pastoista voiton vie Rummo.

Ricottaa kannattaa kokeilla myös salaatissa:

Myös nämä helpot, arkeen sopivat pastat kannattaa pitää mielessä.

Tomaatti-ricottapasta

Tomaatti-ricottapasta on helppo ja nopea, italialainen arkiruoka.
Esivalmistelu5 mins
Kypsennys10 mins
Valmistusaika15 mins
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • noin 400 g pastaa (+ vettä + suolaa keittämiseen)
  • 1 pieni sipuli
  • 1–2 rkl oliiviöljyä
  • 500–700 g paseerattua tomaattia (1 prk)
  • 250 g ricotta-juustoa (1 prk)
  • suolaa
  • tuoretta basilikaa

Tee näin

  • Hiennonna sipuli mahdollisimman pieneksi ja kuullota sitä oliiviöljyssä keskilämmöllä noin viisi minuuttia.
  • Lisää paseerattu tomaatti, kuumenna kiehuvaksi ja pienennä lämpöä.
  • Keitä pasta väljässä suolatussa vedessä. Valuta pasta lävikössä.
  • Sekoita tomaattikastikkeen joukkoon ricotta-juusto ja sekoita huolellisesti.
  • Mausta tarvittaessa suolalla.
  • Sekoita pasta kastikkeen joukkoon.
  • Tarjoile pastan kanssa tuoretta basilikaa.

Seuraa Kokkipottia myös Instagramissa!

Similar Posts

4 Comments

  1. ARVASIN 😀
    Tästä kun hetki vielä jatketaan keskustelua, todetaan, että kerran päivässä on ihan jeppis syödä pastaa .

  2. Koitin esittää hiilihydraattitietoista… 😀 Kyllä pastaa pitää saada mieluiten ainakin kerran viikossa!

  3. Muuten olen kanssasi samaa mieltä, mutta tuon ajoittain-sanan joudun skippaamaan. Pastan tarpeeni on useammin kuin ajoittain 🙂

  4. Pastaan tulee kyllä ajoittain selkeä himo, sitä on vaan saatava ja todellakin yksinkertainen on parasta! Kun ainesluettelo pysyy alle kymmenessä, mieluiten viidessä koko aterian suhteen, ollaan hyvällä tolalla. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Recipe Rating