Tomaatti-ricottasalaatti
Tomaatti-ricottasalaatti valloittaa yksinkertaisilla raaka-aineilla ja herkullisuudella. Yrttinen salaatti on ihana lisäke grilliruoille tai arkiselle pastalle.

Klassisen caprese-salaatin ihana sisarus on tässä. Kypsien tomaattien sekä yrttisen ricottajuuston yhdistelmä on valloittava. Ricotan sijasta voit käyttää myös kasvipohjaista tuorejuustoa, jolloin saat salaatista vegaanisen.
Ricotta on rakenteeltaan pehmeä ja maultaan lempeä. Tuorejuustomainen italialainen klassikko rakastaa yrttejä – ihan kuten tomaatitkin. Voit laittaa juuston sekaan lempiyrttejäsi. Basilika on tietenkin varma valinta, mutta myös persilja ja pieni määrä minttua tai timjamia sopii salaattiin ihanasti.
Muistathan, että ricotan voi tehdä myös itse. Tällä helpolla reseptillä onnistut varmasti: Itse tehty ricotta. Jos ricottaa jää salaatista yli, tee tomaatti-ricottapastaa tai Sitruuna-ricottakakkua mantelijauhoilla.
Kokeile myös näitä herkullisia salaatteja:
- Täydellinen tomaatti-mozzarellasalaatti
- Kesän ihanin maissisalaatti
- Vesimeloni-mansikkasalaatti
- Mansikka-halloumisalaatti

Tomaatti-ricottasalaatti
Raaka-aineet
- 4 kypsää tomaattia
- 125 g ricottajuustoa
- iso kourallinen tuoreita yrttejä
- hieman sitruunamehua
- sormisuolaa
- 2–3 rkl oliiviöljyä
- yrttejä koristeeksi
Tee näin
- Leikkaa tomaatit ohuiksi siivuiksi. Laita tomaatit tarjoilulautaselle.
- Huiski päälle hieman oliiviöljyä sekä sormisuolaa.
- Hienonna yrtit ja sekoita ne ricotan joukkoon.
- Lisää ricotan sekaan myös loput oliiviöljystä, hieman sitruunamehua ja suolaa. Maistamalla saat maun tasapainon kohdalleen.
- Laita yrttinen ricottajuusto nokareina tomaattien päälle.
- Koristele yrteillä ja/ tai syötävillä kukilla.
Vinkit!
Seuraathan Kokkipottilan ruokaseikkailuja myös Instagramissa!