• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Grillaus Kesäruoka Lisäkkeet Salaatit

Täydellinen maissisalaatti

Tuore maissi on makeaa kuin karkki. Ja siitä tulee täydellinen maissisalaatti.

Täydellinen maissisalaatti

Maissisalaatti syntyy vain muutamasta raaka-aineesta. Tuoreen maissin lisäksi salaattiin tarvitaan tomaattia, fetajuustoa, yrttejä ja hieman makujen tasapainottajia eli happoa limetin mehusta sekä suolaa. Chili tekee salaatille terää, mutta se ei ole välttämätön.

Jos et ole saanut vielä käsiisi tuoretta maissia, kipitä kauppaan pikimiten. Kotimaisen maissin satokausi alkaa olla näin syyskuun alkupuolella jo loppumassa, mutta vielä sitä saa. Ja voi pojat, että tuore maissi on ihanaa!

Maissin voi keittää tai grillata, myös uunissa tuore maissi kypsyy helposti. Ennen kypsennystä maissi riisutaan eli lehdet ja rihmat – olisi tehnyt mieli kirjoittaa rihmankiertämät – otetaan pois. Lehdet voi joko nyhtää irti tai jättää hännäksi. Itse suosin jälkimmäistä, sillä lehdistä maissia on helppo käsitellä. Keitettäessä sellainen kymmenen minuuttia on hyvä lähtökohta. Grillatessa maissia kannattaa käännellä 15 minuuttia, uunissa suurin piirtein saman verran (200 astetta).

Täydellinen maissisalaatti

Kypsensitpä maissit miten tahansa on tämä maissisalaatti täydellistä. Lihan tai kalan kaverina se on kotonaan. Myös tortillapöydässä tai osana runsaampaa salaattipöytää maissisalaatti on erinomainen. Reseptin olen vohkinut Jonnan Suolaa ja hunajaa -blogista. Blogi on muuten täynnä reseptiaarteita, joten se kannattaa ottaa silmäilyyn, vaikka postaustahti onkin ollut minulle sellainen kestävyysharjoitus. Jonnan reseptit kuuluvat muuten siihen koriin, joihin en juurikaan tee muutoksia, vaikka olenkin kova tyttö soveltamaan. Reseptiikka toimii aina.

Maissisalaatti

Minulla on mielessä toinenkin maissisalaatti. Jaan reseptin pian teille, jos saan sen onnistumaan. Tai itse asiassa salaatti on jo kolmas, koska tämä meksikolainen maissisalaatti on ollut ruokapöydän klassikko jo yli kolme vuotta. 

MAISSISALAATTI

Maissisalaatti on kaikkien kesäruokien kaveri
Annokset: 4 –6

Raaka-aineet

  • 2 maissintähkää
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 1/2 punasipuli
  • 100 g fetajuustoa
  • reilu kourallinen korianteria tai lehtipersiljaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl limetin mehua (puolikkaan limetin mehu)
  • suolaa
  • pippuria
  • tuoretta chiliä tai chilirouhetta

Tee näin

  • Poista tarvittaessa maissista lehdet ja rihmat. Grillaa tai keitä maissit kypsiksi. Keitettäessä riittää 10 minuuttia, grillissä 15 minuuttia on hyvä aika.
  • Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja punasipuli ohuiksi siivuiksi.
  • Leikkaa hieman jäähtyneestä maissista jyvät irti: pidä tähkää pystyssä ja leikkaa veitsellä kovaa sisusta myötäillen.
  • Sekoita tomaatit, sipuli, maissi ja murennettu fetajuusto.
  • Mausta öljyllä, limetin mehulla, suolalla ja mustapippurilla. Maista ja säädä makua tarvittaessa.
  • Lisää halutessasi tuoretta chiliä renkaina tai chilirouhetta.

Kokeile myös loistavaa versiotani klassisesta caprese salaatista eli tomaatti-mozzarellasalaatista.


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Munakoisopasta
Next Post: Kesäkurpitsa-halloumipihvit »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö sitruuna suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT