| |

Munakoisopasta

Munakoisopastan eli pasta alla norman kastike on niin hyvää, että sitä lusikoi suoraan kattilasta suuhun. Pasta on kastikkeelle kuitenkin oiva lisäke.

Munakoisopasta

Kasvisruoat nousevat aina listan kärkeen, kun kysyn, millaisia reseptejä Kokkipottilaan toivotaan. Samassa henkäyksessä tulee usein esiin sana arki. Ah, tuo ihana elämän kantava rakenne, joka antaa ja ottaa. Toivottavasti ensin mainittua isommalla kauhalla.

Munakoisopasta sopii hyvin arkiruoaksi. Jos ruoan haluaa pöytään nopeammin, voi kastikkeen tehdä valmiiksi edellisenä päivänä. Sekin jouduttaa hieman, jos munakoisot paahtaa aiemmin. Paahdetut munakoisot viihtyvät kyllä kulhossa jääkaapissa parikin päivää. 

Munakoiso ja tomaatti ovat kyllä lyömätön yhdistelmä. Lempeän ja samettisen munakoison rinnalla tomaatti tuntuu sopivan särmikkäältä. Mausteita ei isosti kaipaa, kun raaka-aineet itsessään ovat maultaan täyteläisiä ja maukkaita. Munakoison ja tomaatin tunnetuin yhdistelmä lienee italialainen munakoisovuoka eli melanzane alle parmigiana. Ruoka, joka kuuluu ehdottomasti lempiruokieni top 3 -listalle.

Jos munakoiso raaka-aineena kiehtoo, tai yhtälailla jos se tuntuu haastavalta, kannattaa tsekata nämä munakoisoreseptit:

Pastanhimoissa kannattaa taas pitää mielessä nämä suosikkini:

Munakoisopasta

MUNAKOISOPASTA ELI PASTA ALLA NORMA

Munakoisopasta on makumatka Sisiliaan!
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 1 munakoiso
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • 1 pieni sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 400 g tomaattimurskaa 1 prk
  • noin 1/2 dl vettä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • t tl sokeria tai hunajaa
  • hieman chilirouhetta
  • noin 350 g pastaa
  • oreganoa tai basilikaa
  • Parmesaania tai pecorinoa tarjoiluun

Tee näin

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Leikkaa munakoiso noin 2×2 cm kokoisiksi kuutioiksi.
  • Huiski päälle oliiviöljyä (noin 2 rkl) ja hieman suolaa.
  • Paahda 20–30 minuuttia eli kunnes munakoisot ovat saaneet hieman väriä pintaan.
  • Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Kuullota sipulisilppuja oliiviöljyssä kattilassa.
  • Lisää tomaattimurska ja vesi (huuhtele purkki).
  • Lisää myös muut ainekset ja anna hautua vähintään 15 minuuttia.
  • Lisää munakoisot ja hauduta vielä kymmenisen minuuttia. Säädä suola kohdilleen ja sekoita al denteksi keitettyyn pastaan.
  • Viimeistele tuoreilla yrteillä.
  • Tarjoa pasta heti. Pöytään kannattaa kattaa parmesaania tai pecorinoa.

Munakoisopasta eli pasta alla norma

3–4 annosta

  • 1 munakoiso
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • 1 pieni sipuli
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • 400 g tomaattimurskaa (1 prk)
  • noin 1/2 dl vettä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • noin 1 tl sokeria tai hunajaa
  • (hieman chilirouhetta)
  • noin 300 g pastaa 
  • oreganoa tai basilikaa
  • Parmesaania tai pecorinoa tarjoiluun
  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Leikkaa munakoiso noin 2×2 cm kokoisiksi kuutioiksi. Huiski päälle oliiviöljyä (noin 2 rkl) ja hieman suolaa. Paahda 20–30 minuuttia eli kunnes munakoisot ovat saaneet hieman väriä pintaan.
  3. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilppuja oliiviöljyssä. Lisää tomaattimurska ja vesi (huuhtele purkki). Lisää myös muut ainekset.
  4. Anna hautua vähintään 15 minuuttia. 
  5. Lisää munakoisot ja hauduta vielä kymmenisen minuuttia. Säädä suola kohdilleen ja sekoita al denteksi keitettyyn pastaan. Viimeistele tuoreilla yrteillä.
  6. Tarjoa pasta heti. Pöytään kannattaa kattaa parmesaania tai pecorinoa.