hampurilaiset grillissä Välimeren twistillä
Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Apetinan & Indieplacen kanssa.
Hampurilainen on täytetty herkullisilla Välimeren mauilla – tämä on ruokamatka kotiloissa.

Onkohan mikään ihanampaa kuin kuuma hampurilainen kesäiltana. Grillissä tai uunissa ja pannulla valmistuva hampurilainen on täytetty täydelliseksi paistetuilla munakoisoviipaleilla, tuoreella tomaattisalsalla ja ihanan suolaisella Apetina-juustolla. Olisikohan tässä kesän ihanin hampurilainen.
Hampurilainen syntyy helposti ja nopeasti, kun käyttää valmiita sämpylöitä. Silloin voi käyttää hieman aikaa upeiden täytteiden valmisteluun. Munakoiso, joka paistetaan pannulla tai uunissa, tuo kesäiseen hampurilaiseen paitsi tuulahduksen Välimereltä myös taivaallista makua ja valloittavaa rakennetta.

Se, että laitoin hampurilaiseen nimen omaan munakoisoa, on muuten teidän ansiota. Kysyin viime viikolla Instagramissa, mitä kasvista vierastat tai olet vierastanut. Munakoiso vei voiton reilulla äänienemistöllä. Ja koska kaikki pitävät hampurilaisista, ruoan valinta oli helppoa.
Koska rakastan ahmia kasviksia, myös munakoisoa, sujautin sen reiluina viipaleina hampurilaisen väliin. Aina minäkään en ole pitänyt munakoisosta. En pitänyt rakenteesta en yhtään! Mutta kun otin haltuun pari kikkaa, tuli munakoisosta suosikkini.
Näillä vinkeillä onnistut munakoison kanssa: Munakoisoa ei tarvitse itkettää sen kitkeryyden vuoksi – nykylajikkeet ovat maultaan lempeitä – , mutta rakenteen vuoksi se kannattaa itkettää. Ripottele siis viipaleiden päälle suolaa ja kuivaa puolen tunnin päästä talouspaperilla tai pyyhkeellä. Muista myös, että munakoiso rakastaa öljyä. Paista siis munakoisoviipaleet aina öljyssä pannulla keskilämmöllä tai reilusti öljyllä siveltynä uunissa tai grillissä.

Apetina-juusto sopii murusteltuna munakoison kaveriksi aivan täydellisesti. Toisaalta, minkäpä kasviksen kaveriksi se ei sopisi – varsinkin hampurilaisen välissä. Kun sinä kerrot tämän postauksen kommenttilootassa, mikä on lempikasviksesi, olet mukana arvonnassa, jossa joka viikko arvotaan 100 euron K-ryhmän lahjakortti. Tutustu arvonnan sääntöihin täällä.

Hampurilaiset grillissä Välimeren twistillä
Raaka-aineet
- 4 hampurilaissämpylää
- 4 kasvisproteiinipihviä
- 150 g Apetina crumbly white cheese
- 1 munakoiso
- 150 g kirsikkatomaatteja
- kourallinen basilikanlehtiä
- 4 rkl majoneesia
- oliiviöljyä
- suolaa
- ripaus sokeria
- basilikanlehtiä
Tee näin
- Leikka munakoiso noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Ripottele päälle suolaa ja jätä itkemään.
- Kuutioi kirsikkatomaatit ja hienonna basilika. Yhdistä ja mausta seos suolalla sekä tarvittaessa pienellä määrällä sokeria. Voit laittaa halutessasi myös tilkan balsamicoa.
- Kuivaa munakoisoviipaleet.
- Paista munakoisoviipaleet grillissä, uunissa tai pannulla. Jos paistat grillissä tai uunissa, sivele oliiviöljyä reilusti viipaleiden molemmin puolin ja paista (200 astetta) kunnes viipaleet ovat saaneet selvästi väriä. Pannulla paistaessasi laita pannulle reilusti öljyä ja paista viipaleet keskilämmöllä kauniin ruskeiksi. Varo polttamasta.
- Paista pihvit kuumassa grillissä tai paistinpannulla.
- Paahda tai lämmitä sämpylät.
- Murustele Apetina-juusto.
- Kokoa hampurilainen: laita sämpylän pohjan päälle majoneesia, pihvi, munakoisot, tomaattisalsa ja apetinajuusto. Viimeistele basilikanlehdillä ja sämpylän kannella.
Rakastan munakoisoa! Ja suomalaiset tomaatit näin kesäisin, ovat toinen suosikki <3
Tämä ei ole itse asiassa niin helppo kuin luulin. Jos on pakko valitayksi, sanon kuitenkin tomaatti. Vahvoina kilpailijoina munakoiso ja sipuli. Ja peruna, mutta se ei taida olla kasvis 😀
Tomaatit on ihan mun suosikkeja. Kesällä myös grillissä käynyt kesäkurpitsa ja kaalilohko!
Kaali ja porkkana on suosikkini!
Tällä hetkellä lemppari taitaa olla kirsikkatomaatit, rakastan myös lehtikaalta!
Pakko olla paprika. Kesällä syön varmaan yhden päivässä, talvellakin ainakin pari viikossa. Usein ruuanlaitto alkaa sillä, että pilkon vähän sipulia ja paprikaa ja mietin samalla, että mitä sitä laittaisi, se vaan käy kaikkeen, ja ihan semmoisenaan tai leivän päälle… paahdettuna, keitettynä, paistettuna jne. No tajuatte jo, rakastan paprikaa:)
Kiva, että jaksat tehdä blogia, olen lukenut jo pitkään ja joitain reseptejä on mennyt kokeiluun, inspiraatiota tullut sitäkin enemmän:) Mukavaa kesää!!
Parsa on vienyt sydämeni!
Kesäkurpitsa on lemppari 🙂
Kypsät kirsikkatomaatit kesällä, kuin karkkia!
Minä rakastan munakoisoa! Ja uusin herkku on fenkoli.