| | |

Halloumi-hasselbacka

Halloumi-hasselbacka on ihana yhdistelmä unissa paahtunutta juustoa ja täyteläistä tomaattikastiketta – helppo yhden astian ruoka sopii arkeen ja illanistujaisiin.

Uunivuoka, jossa on tomaattikastiketta ja paahdettua halloumijuustoa. Päällä yrttejä. Kuvassa on kädet.

Halloumi-hasselbackassa yksinkertaisen ainekset yhdistyvät täydelliseksi kokonaisuudeksi. Tomaattimurskaa, halloumia ja kastikkeen täyteläiseksi tekeviä, tuikitavallisia raaka-aineita kuten suolaa, valkosipulia, etikkaa ja pieni ripaus makua pyöristävää sokeria.

Sitä paitsi: koska ruoka syntyy yhdessä astiassa, ei tiskiä tule juuri lainkaan. Eikö kuulostakin ihanalta! Tomaattikastikkeen pohja on sama, jota käytän liki aina – mitä sitä toimivaa pyörää korjaamaan. Voit tehdä samalla tomaattikastikkeella myös erinomaista arkiruokaa, tortelliinivuokaa. Tomaattikastike toimii myös pizzan päälle – ja tämän halloumi-hasselbackavuoan perustana.

Uunivuoassa on tomaattikastiketta ja halloumijuustoa siivutettuna. Päällä yrttejä.

Halloumi-hasselbacka sopii syötäväksi siltään leivän kanssa. Se on myös mahtava lisäke grilliruoalle – kastike tulee kaupanpäälle – tai pastan kaveriksi. Ja jos pidät halloumista, testaa myös ihana Mansikka-halloumisalaatti.

Kokeilepa muuten myös näitä erinomaisia yhdessä astiassa valmistuvia ruokia:

Mitä me enää odotellaan! Laitetaan uuni kuumaksi ja halloumi tomaattikastikkeessa paistumaan.

Uunivuoassa on tomaattikastiketta ja halloumijuustoa siivutettuna. Päällä yrttejä.

HALLOUMI-HASSELBACKA

Uunissa paahtunutta juustoa ja täyteläistä tomaattikastiketta – helppo halloumi-hasselbacka on valloittava yhden astian ruoka.
Esivalmistelu15 mins
Kypsennys30 mins
Valmistusaika45 mins
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 200 g halloumia
  • 400 g tomaattimurskaa (1prk)
  • 1/2 dl vettä (huuhtele tomaattimurskapurkki)
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 rkl punaviinietikkaa tai balsamicoa
  • 1 tl hunajaa tai sokeria
  • muutama rouhaisu mustapippuria
  • hieman chilikastiketta tai chilirouhetta (voi jättää pois)
  • 2 oliiviöljyä
  • tuoreita yrttejä
  • hieman oliiviöljyä

Tee näin

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Sekoita uunivuoassa tomaattimurska, vesi, öljy, suola, valkosipulimurska, etikka, sokeri, mustapippuri ja chilikastike.
  • Leikkaa halloumi pitkittäin puoliksi.
  • Leikkaa halloumi viipaleiksi siten, että viipaleet jäävät alareunasta kiinni toisiinsa. Voit käyttää apuna esimerkiksi syömäpuikkoja, jotta hasselbacka-viiltojen tekeminen on helpompaa.
  • Laita halloumin palat tomaattikastikkeeseen.
  • Huiski oliiviöljy juuston ja tomaattikastikkeen päälle.
  • Paista noin 30 minuuttia tai kunnes halloumi on saanut selvästi väriä.
  • Viimeistele tuoreilla yrteillä ja halutessasi oliiviöljyllä.
  • Tarjoa leivän kanssa tai osana ateriaa.

Vinkit!

Resepti on helppo tuplata. Tämä annos riittää kahdelle leivän tai salaatin kanssa, neljälle lisäkkeenä.

Seuraathan Kokkipottilan seikkailuja jo Instagramissa!

Katso myös nämä reseptit:

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Recipe Rating