Halloumi-hasselbacka
Halloumi-hasselbacka on ihana yhdistelmä unissa paahtunutta juustoa ja täyteläistä tomaattikastiketta – helppo yhden astian ruoka sopii arkeen ja illanistujaisiin.

Halloumi-hasselbackassa yksinkertaisen ainekset yhdistyvät täydelliseksi kokonaisuudeksi. Tomaattimurskaa, halloumia ja kastikkeen täyteläiseksi tekeviä, tuikitavallisia raaka-aineita kuten suolaa, valkosipulia, etikkaa ja pieni ripaus makua pyöristävää sokeria.
Sitä paitsi: koska ruoka syntyy yhdessä astiassa, ei tiskiä tule juuri lainkaan. Eikö kuulostakin ihanalta! Tomaattikastikkeen pohja on sama, jota käytän liki aina – mitä sitä toimivaa pyörää korjaamaan. Voit tehdä samalla tomaattikastikkeella myös erinomaista arkiruokaa, tortelliinivuokaa. Tomaattikastike toimii myös pizzan päälle – ja tämän halloumi-hasselbackavuoan perustana.

Halloumi-hasselbacka sopii syötäväksi siltään leivän kanssa. Se on myös mahtava lisäke grilliruoalle – kastike tulee kaupanpäälle – tai pastan kaveriksi. Ja jos pidät halloumista, testaa myös ihana Mansikka-halloumisalaatti.
Kokeilepa muuten myös näitä erinomaisia yhdessä astiassa valmistuvia ruokia:
- Helppo kalapata
- Sitruunaista dijonkanaa – yhden astian ruoka
- Lihapullapelti – helppo one pot -ruoka
- Minestronekeitto – helppo ja muunneltava klassikkoresepti
- One pot -lihapullapasta
Mitä me enää odotellaan! Laitetaan uuni kuumaksi ja halloumi tomaattikastikkeessa paistumaan.

HALLOUMI-HASSELBACKA
Raaka-aineet
- 200 g halloumia
- 400 g tomaattimurskaa (1prk)
- 1/2 dl vettä (huuhtele tomaattimurskapurkki)
- 1/2 tl suolaa
- 2 valkosipulinkynttä murskattuna
- 1 rkl punaviinietikkaa tai balsamicoa
- 1 tl hunajaa tai sokeria
- muutama rouhaisu mustapippuria
- hieman chilikastiketta tai chilirouhetta (voi jättää pois)
- 2 oliiviöljyä
- tuoreita yrttejä
- hieman oliiviöljyä
Tee näin
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Sekoita uunivuoassa tomaattimurska, vesi, öljy, suola, valkosipulimurska, etikka, sokeri, mustapippuri ja chilikastike.
- Leikkaa halloumi pitkittäin puoliksi.
- Leikkaa halloumi viipaleiksi siten, että viipaleet jäävät alareunasta kiinni toisiinsa. Voit käyttää apuna esimerkiksi syömäpuikkoja, jotta hasselbacka-viiltojen tekeminen on helpompaa.
- Laita halloumin palat tomaattikastikkeeseen.
- Huiski oliiviöljy juuston ja tomaattikastikkeen päälle.
- Paista noin 30 minuuttia tai kunnes halloumi on saanut selvästi väriä.
- Viimeistele tuoreilla yrteillä ja halutessasi oliiviöljyllä.
- Tarjoa leivän kanssa tai osana ateriaa.