| | |

Halloumi-hasselbacka

Halloumi-hasselbacka on ihana yhdistelmä unissa paahtunutta juustoa ja täyteläistä tomaattikastiketta – helppo yhden astian ruoka sopii arkeen ja illanistujaisiin.

Uunivuoka, jossa on tomaattikastiketta ja paahdettua halloumijuustoa. Päällä yrttejä. Kuvassa on kädet.

Halloumi-hasselbackassa yksinkertaisen ainekset yhdistyvät täydelliseksi kokonaisuudeksi. Tomaattimurskaa, halloumia ja kastikkeen täyteläiseksi tekeviä, tuikitavallisia raaka-aineita kuten suolaa, valkosipulia, etikkaa ja pieni ripaus makua pyöristävää sokeria.

Sitä paitsi: koska ruoka syntyy yhdessä astiassa, ei tiskiä tule juuri lainkaan. Eikö kuulostakin ihanalta! Tomaattikastikkeen pohja on sama, jota käytän liki aina – mitä sitä toimivaa pyörää korjaamaan. Voit tehdä samalla tomaattikastikkeella myös erinomaista arkiruokaa, tortelliinivuokaa. Tomaattikastike toimii myös pizzan päälle – ja tämän halloumi-hasselbackavuoan perustana.

Uunivuoassa on tomaattikastiketta ja halloumijuustoa siivutettuna. Päällä yrttejä.

Halloumi-hasselbacka sopii syötäväksi siltään leivän kanssa. Se on myös mahtava lisäke grilliruoalle – kastike tulee kaupanpäälle – tai pastan kaveriksi. Ja jos pidät halloumista, testaa myös ihana Mansikka-halloumisalaatti.

Kokeilepa muuten myös näitä erinomaisia yhdessä astiassa valmistuvia ruokia:

Mitä me enää odotellaan! Laitetaan uuni kuumaksi ja halloumi tomaattikastikkeessa paistumaan.

Uunivuoassa on tomaattikastiketta ja halloumijuustoa siivutettuna. Päällä yrttejä.

HALLOUMI-HASSELBACKA

Uunissa paahtunutta juustoa ja täyteläistä tomaattikastiketta – helppo halloumi-hasselbacka on valloittava yhden astian ruoka.
Esivalmistelu15 mins
Kypsennys30 mins
Valmistusaika45 mins
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 200 g halloumia
  • 400 g tomaattimurskaa (1prk)
  • 1/2 dl vettä (huuhtele tomaattimurskapurkki)
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 rkl punaviinietikkaa tai balsamicoa
  • 1 tl hunajaa tai sokeria
  • muutama rouhaisu mustapippuria
  • hieman chilikastiketta tai chilirouhetta (voi jättää pois)
  • 2 oliiviöljyä
  • tuoreita yrttejä
  • hieman oliiviöljyä

Tee näin

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Sekoita uunivuoassa tomaattimurska, vesi, öljy, suola, valkosipulimurska, etikka, sokeri, mustapippuri ja chilikastike.
  • Leikkaa halloumi pitkittäin puoliksi.
  • Leikkaa halloumi viipaleiksi siten, että viipaleet jäävät alareunasta kiinni toisiinsa. Voit käyttää apuna esimerkiksi syömäpuikkoja, jotta hasselbacka-viiltojen tekeminen on helpompaa.
  • Laita halloumin palat tomaattikastikkeeseen.
  • Huiski oliiviöljy juuston ja tomaattikastikkeen päälle.
  • Paista noin 30 minuuttia tai kunnes halloumi on saanut selvästi väriä.
  • Viimeistele tuoreilla yrteillä ja halutessasi oliiviöljyllä.
  • Tarjoa leivän kanssa tai osana ateriaa.

Vinkit!

Resepti on helppo tuplata. Tämä annos riittää kahdelle leivän tai salaatin kanssa, neljälle lisäkkeenä.

Seuraathan Kokkipottilan seikkailuja jo Instagramissa!

Similar Posts

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Recipe Rating