• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Arkiruoka Kasvisruoat Pääsiäinen Yhden astian ruoat

Halloumi-hasselbacka

Uunissa paahtunutta juustoa ja täyteläistä tomaattikastiketta – helppo halloumi-hasselbacka on valloittava yhden astian ruoka.

Uunivuoka, jossa on tomaattikastiketta ja paahdettua halloumijuustoa. Päällä yrttejä. Kuvassa on kädet.

Halloumi-hasselbackassa yksinkertaisen ainekset yhdistyvät täydelliseksi kokonaisuudeksi. Tomaattimurskaa, halloumia ja kastikkeen täyteläiseksi tekeviä, tuikitavallisia raaka-aineita kuten suolaa, valkosipulia, etikkaa ja pieni ripaus makua pyöristävää sokeria.

Sitä paitsi: koska ruoka syntyy yhdessä astiassa, ei tiskiä tule juuri lainkaan. Eikö kuulostakin ihanalta! Tomaattikastikkeen pohja on sama, jota käytän liki aina – mitä sitä toimivaa pyörää korjaamaan. Voit tehdä samalla tomaattikastikkeella myös erinomaista arkiruokaa, tortelliinivuokaa. Tomaattikastike toimii myös pizzan päälle – ja tämän halloumi-hasselbackavuoan perustana.

Uunivuoassa on tomaattikastiketta ja halloumijuustoa siivutettuna. Päällä yrttejä.

Halloumi-hasselbacka sopii syötäväksi siltään leivän kanssa. Se on myös mahtava lisäke grilliruoalle – kastike tulee kaupanpäälle – tai pastan kaveriksi.

Kokeilepa muuten myös näitä erinomaisia yhdessä astiassa valmistuvia ruokia:

  • Helppo kalapata
  • Sitruunaista dijonkanaa – yhden astian ruoka
  • Lihapullapelti – helppo one pot -ruoka
  • Minestronekeitto – helppo ja muunneltava klassikkoresepti
  • One pot -lihapullapasta

Mitä me enää odotellaan! Laitetaan uuni kuumaksi ja halloumi tomaattikastikkeessa paistumaan.

Uunivuoassa on tomaattikastiketta ja halloumijuustoa siivutettuna. Päällä yrttejä.

HALLOUMI-HASSELBACKA

Uunissa paahtunutta juustoa ja täyteläistä tomaattikastiketta – helppo halloumi-hasselbacka on valloittava yhden astian ruoka.
Esivalmistelu15 mins
Kypsennys30 mins
Valmistusaika45 mins
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 200 g halloumia
  • 400 g tomaattimurskaa (1prk)
  • 1/2 dl vettä (huuhtele tomaattimurskapurkki)
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 rkl punaviinietikkaa tai balsamicoa
  • 1 tl hunajaa tai sokeria
  • muutama rouhaisu mustapippuria
  • hieman chilikastiketta tai chilirouhetta (voi jättää pois)
  • 2 oliiviöljyä
  • tuoreita yrttejä
  • hieman oliiviöljyä

Tee näin

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Sekoita uunivuoassa tomaattimurska, vesi, öljy, suola, valkosipulimurska, etikka, sokeri, mustapippuri ja chilikastike.
  • Leikkaa halloumi pitkittäin puoliksi.
  • Leikkaa halloumi viipaleiksi siten, että viipaleet jäävät alareunasta kiinni toisiinsa. Voit käyttää apuna esimerkiksi syömäpuikkoja, jotta hasselbacka-viiltojen tekeminen on helpompaa.
  • Laita halloumin palat tomaattikastikkeeseen.
  • Huiski oliiviöljy juuston ja tomaattikastikkeen päälle.
  • Paista noin 30 minuuttia tai kunnes halloumi on saanut selvästi väriä.
  • Viimeistele tuoreilla yrteillä ja halutessasi oliiviöljyllä.
  • Tarjoa leivän kanssa tai osana ateriaa.

Vinkit!

Resepti on helppo tuplata. Tämä annos riittää kahdelle leivän tai salaatin kanssa, neljälle lisäkkeenä.

Seuraathan Kokkipottilan seikkailuja jo Instagramissa!


1 Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Korvasienipasta
Next Post: hampurilaiset grillissä Välimeren twistillä »

Reader Interactions

Comments

  1. Tero says

    17.4.2021 at 12:28

    Paljonko on 2 oliiviöljyä?

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT