• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Arkiruoka Italialaiset ruoat Keitot

Minestronekeitto – helppo ja muunneltava klassikkoresepti

Minestronekeiton lämpö saa koko kropan hehkumaan. Keitto onnistuu helposti täysin vegenä – tai sitten sekaan voi laittaa vaikka jauhelihaa.

Minestronekeitto

Täyteläinen tomaattikeitto on jo siltään upea talviruoka. Tomaatin hapokkuus taittuu muilla kasviksilla pehmeäksi mutta raikkaaksi. Ja kun keiton täydentää pastalla ja pavuilla, on luvassa myös täyttävää herkkuruokaa. 

Kun kysyin muutama viikko sitten Insta-stoorissa, millaisia #arjentaklaaja-reseptejä toivoisitte, sain ison nipun vastauksia, joista yli puolessa toivottiin kasvisruokia. Myös kasvisruoat, jotka maistuvat lapsiperheissäkin, olivat monen toiveena. Minestrone on täyttää kaikki nämä toiveet. Pasta tekee siitä lapsille helposti lähestyttävän, eikä kovin moni aikuinenkaan pistä pahakseen tomaattiliemestä makua saaneita pasta-sattumia.

Jos pavut tuntuvat vieraalta ainesosalta, on minestronekeitto helppo tapa opetella niiden käyttöä. Papuja voi lisätä joukkoon maltillisesti tai lusikoida niitä epäilijän lautaselle vain muutaman. Myös chili con carne on muuten hyvä tapa aloittaa papujen käyttö – aika monta pavunvihaajaa olen chilillä kammennut lover-leiriin.

Toisaalta minestronekeitto on niitä ruokia, jotka ovat helposti muunneltavissa, sillä sekaan käy melkein mikä proteiininlähde tahansa. Jauheliha-minestrone on hyvää, samoin keittoon voi laittaa vaikka mifu-jauhista. 

Jos pakastimessasi on soffrittoa, on kuuluu se ehdottomasti minestroneenkin. Mutta ilmankin pärjää, joskin täyteläisen maun saadakseen on aikaa hyvä varata kasvisten kuullottamiseen ja keiton kymppiminsa enemmän. 

Minestronekeiton ohje on kuta kuinkin sama kuin Sydänmerkille, Voimaa keittiöstä -blogiini, tekemäni resepti. Mitä sitä pyörää uudelleen keksimään.

Resepti

Minestronekeitto

noin neljälle

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • 1 iso porkkana
  • 1–2 varsisellerin vartta
  • 6 dl kasvislientä (tai vettä)
  • 400 g tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
  • noin 300 g kidneypapuja 
  • 1 1/2 dl kuivapastaa
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1–2 tl sokeria tai hunajaa
  • hieman mustapippuria
  • suolaa

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet sekä raasta kuorittu porkkana. Hienonna tai raasta myös selleri. Jos sinulla on soffrittoa pakastimessa, käytä sitä.
  2. Kuullosta kasviksia öljyssä keskilämmöllä vähintään vartti.
  3. Lisää tomaatimurska tai paseerattu tomaatti, pavut ja pasta.
  4. Keitä kunnes pasta on kypsää.
  5. Mausta etikalla, sokerilla, mustapippurilla ja suolalla.


4 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « BBQ-paahdettua myskikurpitsaa & jogurttikastiketta
Next Post: Kuukauden ruokahaaste tekee paluun »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    1.2.2019 at 12:59

    Ihanaa, IHANAA kuulla. Kiitos, kaikki! <3

    Ja kiitos Liisa, lisään liemen työvaiheisiin. Saattaa tulla sillä tavalla parempi keitto.

    Reply
  2. Sari - CampaSimpukka says

    29.1.2019 at 13:07

    Minäkin saa kokkipottilasta koko ajan vinkkejä, tällä kertaa tuli kyllä aika erilainen minestrone kuin tämä Hannelen, mutta hyvää sekin on. 😀 Soffritto tuli pakastimesta mukaan! Yksi pieni pussi enää jäljellä, joten pian voisi tehdä uuden satsin.

    Reply
  3. Liisa says

    29.1.2019 at 12:14

    Komppaan edellistä! Tosi monta reseptiä olen talven mittaan sun arkistoista kaivanut ja tehnyt. Tämän reseptin työvaiheista muuten puuttuu sen kasvisliemen/veden lisääminen :).

    Reply
  4. Anonyymi says

    28.1.2019 at 19:43

    Sinun arkiruoka-arkistosi on ihan super! Just eilen tein tomaattista kvinoa-papupataa ja se sai kiitosta pienenkin ruokailijan suusta. Tämä keitto pääsee myös varmasti ruokapöytäämme. Kiitos!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö sitruuna suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT