Vadelmapuuro

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä K-Supermarketin kanssa.

Vadelmapuuro on oikea voimapuuro – se aloittaa aamun pehmeästi ja piristää välipalana.

Kuulutko kanssani samaan sakkiin? Tykkäät kyllä tuorepuuroista, mutta niiden tekeminen illalla päivän puuhien jälkeen tuntuu usein ylivoimaiselta muistitehtävältä. Tämä vadelmapuuro on just meille: Se valmistuu hetkessä ja on syötävissä heti. Mutta ei puuro pahastu odottelustakaan, joten sen voi hyvin tehdä valmiiksi vaikka välipalaa ajatellen.

Pinkki voimapuuro on kauran, jogurtin ja vadelmien liitto. Banaani on hyvä lisä, ja makeuttaja, puurolle, mutta välttämätön se ei ole. Silloin kaurajauhetta voi laittaa hieman enemmän, jotta rakenne pysyy puuromaisena. 

Sain idean puuroon K-supermarketin kaamosmenusta, jonka osana on samankaltainen lakkasmoothie. Testasin lakkasmoothienkin ja ihastuin sen raikkauteen. Samaa raikkautta on myös tässä vadelmaisessa, hieman paksummassa puurossa. Jogurttina käytin kaapissa ollutta kaurajogurttia, mutta yhtä hyvin turkkilainen jogurtti tai muu maustamaton jogurtti vattupuuroon sopii.

Voimapuuroksi vadelmapuuroa voi kutsua, sillä kaurajauhe tuo tuhtiutta. Kaurajauhe on nimittäin pullollaan proteiinia ja kuitua. Puuro tekee hyvää siis myös toisille aivoillemme, suolistolle, joka suorastaan rakastaa kuituja. Myös marjat ja hapantuotteet, kuten jogurtti, tekevät silkkaa hyvää. Tämä pinkki ihanuus on siis oikea hyvinvointipakkaus (ja herkkupakkaus, siitä en tingi ikinä).

Suoliston hyvinvointi on osa minunlaiseni alavireisen kaamospersoonan hyvinvointivinkkejä, eikä syyttä: se mitä syömme vaikuttaa suoraan myös vireystilaamme. Eikä vireystilan merkitystä taida voida korostaa liikaa. Ei ainakaan nyt, kun luonto ei anna vireyttä kuin hetkittäin.

Toinen hyvinvointivinkki, jonka sain – ja toinen asia, jota ei voi korostaa liikaa – on riittävä uni. Valon lisääntyessä ainakin minun unen tarve hieman vähenee, mutta vielä elän sellaista talviuniaikaa, jolloin riittävään uneen on toden totta kiinnitettävä huomiota. On tähdättävä riittävän aikaisin nukkumaan, koska iltayön uni on ainakin minulle parasta unta.

Kokeile myös näitä herkullisia puuroja:

Vadelmapuuro

Helppo vadelmapuuro on oikea voimapuuro!
Esivalmistelu10 minutes
Annokset: 2 annosta

Välineet

 • sauvasekoitin tai blenderi

Raaka-aineet

 • 200 g kotimaisia vadelmia
 • 1 banaani
 • 2 dl maustamatonta jogurttia
 • 1–1 1/2 dl Alku voimakaurajauhetta (Fazer)
 • 2 rkl vaahterasiirappia
 • vadelmia ja tuoretta minttua

Tee näin

 • Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen tai kapeaan kulhoon. Voit käyttää vadelmat joko jäisinä tai sulatettuina.
 • Aja tasaiseksi.
 • Tarjoa heti tai laita kylmään odottamaan.
 • Koristele vadelmilla ja tuoreella mintulla.