Vöner-pitasalaatti
Vöner-pitasalaatti valmistuu vartissa ja on täydellistä. Kyllä, luit oikein. Lue seuraavaksi resepti.

Rapeareunaiseksi paahtuneet pitaleivästä leikatut krutongit, tomaattisalsaa, salaatti ja pannulla tiristettyä Vöneriä – kombo on täydellinen, kun setin kasaa salaattipedille ja viimeistelee kourallisella yrttejä ja muutamalla lusikallisella jogurttia.
Vöner on kasvisversio döneristä eli kebabista. Kun Vönerin paistaa pannulla rapeaksi, on se minusta parhaimmillaan. Paistaessa täytyy kuitenkin olla tarkkana, sillä lastut paistuvat helposti vähän liiankin rapeiksi. Salaatissa rapeutta on muutenkin, joten rakenteiden tasapainoon on hyvä kiinnittää huomiota.
Ruokaisa Vöner-pitasalaatti maistuu sekä arki-illan ruokana että viikonlopun leffaillan herkkuna. Pitaleivän voi vaihtaa nachoihin, ja salaattiin voi tietysti laittaa juuri sitä mitä kaapista löytyy: maissia, tomaattia, hummusta tai mustapapuja. Just hyvä, kun salaatin tunnelma vaihtuu hyvin pienillä muutoksilla aivan toiseksi.
Kurkkaa myös Hannan sopan Vöner gyudon tai överit Vöner-ranskalaiset, molemmat ovat kokkauslistallani.
Kokeile myös näitä herkullisia reseptejäni:
- Salt & vinegar -perunat
- Patatas bravas – mausteiset lohkoperunat uunissa
- Överiranskalaiset eli ranskalaiset juustokastikkeella
- Pitapelti & tzatziki

Vöner-pitasalaatti
Raaka-aineet
- 1 ruukku rapeaa salaattia
- kourallinen tuoretta pinaattia
- 200 g Vöneriä
- 2 pitaleipää
- 2 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
- kurkkua ja/tai tomaattia
- tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa
- valmista tomaattisalsaa
- kaurafraichea tai maustamatonta jogurttia
Tee näin
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Leikkaa pitaleivät kolmioiksi.
- Sivele pitakolmiot oliiviöljyllä ja mausta pienellä määrällä suolaa.
- Paahda noin 5–10 minuuttia eli kunnes kolmiot ovat saaneet rapeat reunat.
- Paista Vöner pannulla rapeareunaiseksi. Käytä tarvittaessa paistamisessa tilkka öljyä.
- Revi salaatti tarjoiluvadille.
- Laita kurkkuviipaleet tai kuutioitu tomaatti salaatin päälle.
- Levitä salaatin päälle Vöner ja pitakolmiot.
- Viimeistele salsalla, jogurtilla, yrteillä ja pinaatilla.