| |

Patatas bravas – mausteiset lohkoperunat uunissa

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä K-Supermarketin ja Indieplacen kanssa

Miten näin yksinkertaisista aineksista, perunasta ja mausteista, voi tehdä näin jumalaista ruokaa? 

Patatas bravas – mausteiset lohkoperunat uunissa

Pari viikkoa sitten palasin lapsuuden ruokamuistoihin ja jaoin teille kahden juuston pastan reseptin. Myös mausteiset lohkoperunat ovat pala lapsuus- ja nuoruusvuosien makupalettia. Mausteina oli tosin öljyn ja suolan lisäksi kuivatut yrtit – ei savupaprikasta silloin vielä Suomessa tiedetty mitään.

Perunalohkot leikattiin meillä 80- ja 90-luvulla usein aivan ohuiksi. Eikä niitä muuten kutsuttu lohkoperunoiksi eikä varsinkaan nimellä patatas bravas. Puhuimme perunankuorista. Äiti kertoi vasta, edellisen K-Supermarket-postauksen jälkeen, että perunankuoret kulkivat aikuisten kesken myös nimellä ennen viidettä päivää. Opintotuki maksettiin silloin kuun viidentenä päivänä.

Patatas bravas – mausteiset lohkoperunat uunissa

Vaikka nyt tilanne, ja aika, on monella tapaa eri, ohjaa ruokavalintojani hyvin pitkälti kuitenkin samat arvot: monipuolisuus, terveellisyys ja maku. Vanhempieni ruoka-arvot ovat aina olleet siinä määrin järkeviä ja hyviä, ettei isoja ravisteluja ole tarvinnut tehdä. Tietysti mukaan on tarttunut matkalla yhtä ja toista, mutta isoissa linjoissa suunta on ollut paras vain pitää kurssissa.

Kurssi on helppo ylläpitää myös, koska lähikaupan arvot mukailevat omia ruoka-arvojani. Valtaosan ruokaostoksistani teen aivan kivenheiton päässä olevassa K-Supermarketissa, joka on onnekseni yksi Oulun upeimmista ruokakaupoista.

K-Supermarketin valikoima on todella monipuolinen ja terveellisiäkin valintoja on helppo hyvästä valikoimasta tehdä. Ja kun raaka-aineiden laatu on korkea, on makukin hyvä. Painotan ruokaostoksissa mahdollisuuksien mukaan myös mahdollisimman lähellä tuotettua ruokaa.

Patatas bravas -perunat – tai potut, kun täälläpäin Suomea aina sanotaan – on viljelty alueen pottupitäjässä Tyrnävällä. Onneksi lähialueen tuotteet on merkitty kaupassa hyvin, se helpottaa merkittävästi niihin tarttumista, vaikka aivot olisivat arkiostoksilla autopilotilla.

Arkisissa ruokaostoksissa painottuu edellä mainittujen arvojen lisäksi helppous. Siksi merkitsenkin helpot ja hyvät, arkeen sujahtavat ruoat tunnisteella #arjentaklaaja. Löydän reseptit itsekin paljon helpommin, ja niin taidatte löytää tekin.

Ja tiedättekö mitä! Nämä patatas bravas -perunat eli tuttavallisemmin mausteiset lohkoperunat ovat kaikessa ihanuudessaan ja yksinkertaisuudessaan arkeen sopivaa ruokaa. Ne valmistuvat melkein siinä maagisessa puolen tunnin aikajaksossa, jonka juuri ja juuri jaksaa odottaa. Mutta ovat nämä hyviä vaikka sunnuntai-illan telkkarihetkeäkin ajatellen. Just sopivan suolaisia ja helppoja syödä vaikka sohvalla.

Print Recipe
Ei vielä arviota

Patatas bravas – mausteiset lohkoperunat uunissa

Prep Time10 mins
Cook Time20 mins
Total Time30 mins
Servings: 4 hlö

Ingredients

  • 800 g perunoita
  • 3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1 1/2 tl savupaprikajauhetta mieto
  • 1 1/2 tl valkosipulijauhetta
  • 1/2 tl mustapippuria rouheena

Instructions

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Lohko pestyt perunat. Sekoita öljy perunoiden sekaan.
  • Paahda perunoita 20 minuuttia

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti