• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Salaatit

Ruusukaalisalaatti kvinoalla

Joko ruusukaali on hurmannut sinutkin?

Ruusukaalisalaatti

Minä kuulun kasvavaan ruusukaalien rakastajien ryhmään. Uskon vakaasti, että ruusukaali hurmaa liki kaikki, kunhan saa syödäkseen hyvin valmistettua kaalipienokaista. Ajatelkaa oikeasti miten pieniä ja söpöjä pikkukaaleja ruusukaalit ovat!

Kokosin tähän postaukseen nipun ruusukaalireseptejä, jotka olet todennut erinomaisiksi. Yksi niistä on otsikon vihreän ruusukaalisalaatin kvinoalla, jonka reseptin löydät postauksen lopusta.

Ruusukaalisalaatti

Ruusukaalin valmistus on helppoa. Tärkeää on vain muistaa, ettei ylikypsennä kaalia. Useimmiten valmistan ruusukaalin paahtamalla sen uunissa. Mikä yllätys; paahdan koko ajan ja kaikkea. Ihana Satu Koivistotituleeraa itseään paahtajanaiseksi, ja minä olen kyllä samaa maata. Paahtamalla tulee parempaa! 

Ruusukaalin voi kypsentää paahtamisen lisäksi höyryttämällä tai vaikka viipaleina pannulla paistaen. Jos kypsennyksen hoitaa keittämällä, on ruusukaalin keittoaika viitisen minuuttia, ei ainakaan enempää. Eikä ruusukaalia tietenkään ole pakko kypsentää lainkaan – raaka kaali on ihanaa.

Yksi ruusukaaliresepti, joka on säilynyt suosikkinani vuosia on paahdettua ruusukaalia karamellisoidulla sipulilla. Reseptistä taitaa tykätä moni muukin, sillä saan reseptiin liittyen edelleen säännöllisesti viestejä. Samankaltaisia viestejä saan toisesta blogin arkiston ruusukaalisalaatilla, jota kutsun myös nimellä kaikki munat samassa korissa. Ruusukaali-avokadosalaatti rapeaksi paahdetulla ilmakuivatulla kinkulla ja parmesaanilla notkauttaa polvia aina vaan. Siinä on monta minun herkkua yhdellä lautasella.

Laitan postauksen loppuun oman blogin ihanimmat ruusukaalireseptit linkkilistaksi tuohon alle, mutta en malta olla vinkkaamatta reseptistä, joka myös notkautti polvia: Hannan soppa -blogin polentaa paahdettujen kaalien ja uppomunien kanssa. Aion testata ruokaa kaapissa olevilla ruusukaaleilla.

Nämä blogin arkistosta löytyvät ruusukaalireseptit innostavat minua edelleen:

  • RUUSUKAALIHAMPURILAISET
  • RUUSUKAALIKIMCHI
  • RUUSUKAALIPIZZA
  • RUUSUKAALICAESAR
  • PASTA CARBONARA RUUSUKAALILLA

Resepti

Ruusukaalisalaatti kvinoalla

neljälle

  • 400 g ruusukaalia
  • hieman öljyä ja suolaa 
  • 1 dl kvinoaa
  • 50 g pinaattia
  • kourallinen lehtipersiljaa
  • saksanpähkinöitä tai manteleita rouhittuna
  • (kuivattuja karpaloita)

kastike

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 1–2 tl dijon sinappia (karkea)
  • 2 tl hunajaa tai sokeria
  • suolaa

  1. Huuhtele kvinoa kuumalla vedellä huolellisesti. 
  2. Keitä kvinoa kypsäksi ohjeen mukaan. Jäähdytä hieman.
  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  4. Poista ruusukaalien kannat ja tarvittaessa uloimmat lehdet.
  5. Puolita kaalit, huiski päälle hieman öljyä ja suolaa. Paahda ruusukaaleja noin 10 minuuttia.
  6. Sekoita ruusukaalit, kvinoa, pinaatti ja lehtipersilja sekä halutessasi kuivattuja karpaloita.
  7. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Kaada salaatin joukkoon ja sekoita.
  8. Rouhi saksanpähkinät tai mantelit. Ripottele rouhe salaatin päälle.


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Patatas bravas – mausteiset lohkoperunat uunissa
Next Post: Gardajärvi – Pohjois-Italian helmi »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.