Överiranskalaiset eli ranskalaiset juustokastikkeella
Överiranskalaiset eli loaded fries on täydellinen ruoka viikonloppuun tai leffaillalle.

Uunissa paistettavat ranskalaiset, ihan sellaiset perinteiset pakasteranskikset, kuorrutetaan valuvalla juustokastikkeella sekä jalapenorenkailla ja tomaatilla. Överiranskalaiset on aivan mielettömän ihania!
Ranskalaisten päälle voi tietysti lastata melkein mitä vaan – esimerkiksi bolognese-kastike ja juustoraaste sopivat täytteeksi hyvin. Myös tacotäytteet saavat sopivasti uutta alleen, kun ne laittaakin ranskisten päälle. Ehkä joulun jälkeen maistuu ranskalaiset kinkkusilpulla ja juustokastikkeella?
Juustokastikkeen resepti kannattaa ottaa talteen myös tacoiltoja varten; se on aivan killerihyvä. Kastikkeen ohje on julkaistu aikoinaan Suupaloja-kirjassa pekoniin käärittyjen perunoiden dippinä, mutta kastike on ihanaa tacojen, helppojen perunanachojen tai vaikka itse tehtyjen nachojen kanssa.
Överiranskalaiset nimikkeen olen lainannut Hannalta, joka on tehnyt aivan ihania överi vöner-ranskalaisia.
Leffailtoja tai illanistujaisia ajatellen kannattaa pitää mielessä myös nämä reseptit:

Överiranskalaiset eli ranskalaiset juustokastikkeella
Raaka-aineet
- 500 g pakasteranskalaisia
- säilöttyjä jalapenoja
- 2–3 tomaattia
juustokastike
- 200 g ranskankermaa
- 2 dl cheddar-juustoa raastettuna
- ripaus cayennepippuria tai savupaprikajauhetta
- hieman suolaa tarvittaessa
Tee näin
- Paista ranskalaiset paketin ohjeen mukaan. Suolaa ne makusi mukaan.
- Raasta juusto ja sekoita kattilassa ranskankerman ja juusto.
- Lämmitä keskilämmöllä ja anna juuston sulaa.
- Sekoita, jotta kastikkeesta tulee tasaista.
- Mausta ja maista. Lisää tarvittaessa ripaus suolaa.
- Kaada juustokastike kuumien ranskalaisten päälle.
- Laita päälle tai tarjoa lisäkkeenä jalapenoja ja kuutioituja tomaatteja.
Seuraathan Kokkipotteja jo Pinterestissä! Löydät siltä paljon inspiraatiota ja ruokailoa.