• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Lisäkkeet Säilöntä Sieniruoat

Pikkelöidyt suppilovahverot

Pikkelöidyt suppilovahverot eli etikkasienet sopivat monen ruoan lisäkkeeksi. Voit marinoida myös kuivattuja sieniä!

Lasipurkissa on pikkelöityjä suppilovahveroita. Päällä on sinapinsiemeniä ja maustepippureita.

Marinoidut sienet ovat mainio lisäke noutopöytään tai lempeiden ruokien kaveriksi tuomaan sopivaa särmää. Pikkelöidyt suppilovahverot sopivat esimerkiksi sellaisten ruokien kanssa, joiden kanssa syöt suolakurkkuja – testaa!

Aiemmin olen tehnyt sieniä mausteliemessä tuoreista sienistä – sekä suppilovahveroista että pienistä kantarelleista. Kuivattujen sienten marinointi on ollut mielessä usein, sillä niitä on liki aina kaapissa. Ja tiedättekö mitä! Kuivatuista sienistä tehnyt pikkelöidyt sienet ovat vähintään yhtä hyviä kuin tuoreista sienistä tehnyt herkut.

Kätevää on, että voit marinoida sieniä pienen määrän kerrallaan pitkin vuotta. Purkin nyt ja toisen jouluna. Kuivatut sienet imevät hurmaavan makuisen etikkaisen liemen itseensä puolessa tunnissa, joten sienet ovat valmiita syötäväksi nopeasti.

Kuivatuista sienistä tehnyt etikka-suppilovahverot ovat rakenteeltaan aavistuksen napakampia kuin tuoreina säilötyt sienet. Mutta toki mitä pidempään sienet ovat liemessä, sitä pehmeämpiä niistä tulee.

Muista myös nämä sienireseptini:

  • Sienirisotto
  • Sienibolognese
  • Paistetut gnocchit sienillä
  • Sienisuola
Pikkelöidyt suppilovahverot lasipurkissa.

Pikkelöidyt suppilovahverot

Pikkelöidyt suppilovahverot eli etikkasienet onnistuvat sekä tuoreista että kuivatuista sienistä.

Välineet

  • lasipurkki

Raaka-aineet

  • iso kourallinen kuivattuja suppilovahveroita (tai 1 litra tuoreita sieniä)
  • 1 dl väkiviinaetikkaa (tai omenaviinietikkaa)
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • noin 10 maustepippuria tai mustapippuria
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 1–2 laakerinlehteä

Tee näin

  • Mittaa kattilaan etikka, sokeri ja vesi.
  • Kuumenna kunnes sokeri sulaa nesteen sekaan.
  • Laita sienet puhtaaseen lasipurkkiin.
  • Kaada etikkaliemi päälle ja painele sienet nesteen sekaan.
  • Laita sekaan haluamasi mausteet.
  • Sulje purkit ja säilytä viileässä.
  • Tuoreet sienet saavat tekeytyä pari päivää. Kuivatuista sienistä tehdyt etikkasienet ovat valmiita puolessa tunnissa.

Vinkit!

  • Tämä liemi on tehty suhteella 1:1:2 (etikka, sokeri, vesi). Voit käyttää myös perinteisempää 1:2:3 suhdelukua, jos pidät vähemmän etikkaisesta liemestä.
  • Voit lisätä liemeen juuri niitä mausteita, joita haluat. Esimerkiksi inkiväärilastut tekevät liemelle hauskan säväyksen.

Seuraathan Kokkipotteja jo Pinterestissä! Löydät sieltä paljon ruokailoa ja -inspiraatiota.


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Överiranskalaiset eli ranskalaiset juustokastikkeella
Next Post: Burgundinpata »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT