| |

Pikkelöidyt suppilovahverot

Pikkelöidyt suppilovahverot eli etikkasienet sopivat monen ruoan lisäkkeeksi. Voit marinoida myös kuivattuja sieniä!

Lasipurkissa on pikkelöityjä suppilovahveroita. Päällä on sinapinsiemeniä ja maustepippureita.

Marinoidut sienet ovat mainio lisäke noutopöytään tai lempeiden ruokien kaveriksi tuomaan sopivaa särmää. Pikkelöidyt suppilovahverot sopivat esimerkiksi sellaisten ruokien kanssa, joiden kanssa syöt suolakurkkuja – testaa!

Aiemmin olen tehnyt sieniä mausteliemessä tuoreista sienistä – sekä suppilovahveroista että pienistä kantarelleista. Kuivattujen sienten marinointi on ollut mielessä usein, sillä niitä on liki aina kaapissa. Ja tiedättekö mitä! Kuivatuista sienistä tehnyt pikkelöidyt sienet ovat vähintään yhtä hyviä kuin tuoreista sienistä tehnyt herkut.

Kätevää on, että voit marinoida sieniä pienen määrän kerrallaan pitkin vuotta. Purkin nyt ja toisen jouluna. Kuivatut sienet imevät hurmaavan makuisen etikkaisen liemen itseensä puolessa tunnissa, joten sienet ovat valmiita syötäväksi nopeasti.

Kuivatuista sienistä tehnyt etikka-suppilovahverot ovat rakenteeltaan aavistuksen napakampia kuin tuoreina säilötyt sienet. Mutta toki mitä pidempään sienet ovat liemessä, sitä pehmeämpiä niistä tulee. Suosittelen muuten kokeilemaan myös pikkelöityjä jalapenoja!

Muista myös nämä sienireseptini:

Pikkelöidyt suppilovahverot lasipurkissa.

Pikkelöidyt suppilovahverot

Pikkelöidyt suppilovahverot eli etikkasienet onnistuvat sekä tuoreista että kuivatuista sienistä.

Välineet

  • lasipurkki

Raaka-aineet

  • iso kourallinen kuivattuja suppilovahveroita (tai 1 litra tuoreita sieniä)
  • 1 dl väkiviinaetikkaa (tai omenaviinietikkaa)
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • noin 10 maustepippuria tai mustapippuria
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 1–2 laakerinlehteä

Tee näin

  • Mittaa kattilaan etikka, sokeri ja vesi.
  • Kuumenna kunnes sokeri sulaa nesteen sekaan.
  • Laita sienet puhtaaseen lasipurkkiin.
  • Kaada etikkaliemi päälle ja painele sienet nesteen sekaan.
  • Laita sekaan haluamasi mausteet.
  • Sulje purkit ja säilytä viileässä.
  • Tuoreet sienet saavat tekeytyä pari päivää. Kuivatuista sienistä tehdyt etikkasienet ovat valmiita puolessa tunnissa.

Vinkit!

  • Tämä liemi on tehty suhteella 1:1:2 (etikka, sokeri, vesi). Voit käyttää myös perinteisempää 1:2:3 suhdelukua, jos pidät vähemmän etikkaisesta liemestä.
  • Voit lisätä liemeen juuri niitä mausteita, joita haluat. Esimerkiksi inkiväärilastut tekevät liemelle hauskan säväyksen.

Seuraathan Kokkipotteja jo Pinterestissä! Löydät sieltä paljon ruokailoa ja -inspiraatiota.

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Recipe Rating