|

Sienisuola

Vaikka et pitäisi sienistä, rakastat tätä suolaa. Kutsun tätä hyvällä syyllä keittiön taikapölyksi.

Sienisuolaa kolmessa lusikassa

Sienisuola kuuluu niihin asioihin, joita ei tiedä kaipaavansa ennen kokeilua ja koukuttumista. Ripaus umamista sienisuolaa munakkaaseen, uunissa paistettaville perunalohkoille tai tomaattikastikkeeseen. Ilmiömäinen teho.Suola muistuttaa kerran helsinkiläisestä herkkukaupasta ostamaani umanisuolaa, jossa oli suolan ja siitakesienen lisäksi merilevää.

Sienisuolan valmistin kolmen ainesosan sijaan vain kahdesta raaka-aineesta: kuivatuista sienistä ja merisuolasta. Jauhoin kuivattuja suppilovahveroita morttelissa hienohkoksi jauhoksi, lisäsin mortteliin myös merisuolan ja jatkoin työstämistä. Koostumuksesta tuli kaunista kuin kuuma rantahiekka.

Suola korostaa ruoan ominaismakuja pullistelematta sienimäisyydellään. Parhaimmillaan suola on mielestäni pöytämausteena tai ruoan viimeistelyssä. Toki sitä voi käyttää myös tavallisen suolan tavoin ruoanlaitossa. Pieni määrä sienisuolaa ei tuo ruokaan juurikaan sienen makua, joten se sopii myös niille kummajaisille, jotka eivät sienistä välitä. Mutta syvistä mauista tykkää kaikki, ja sienellä maustettu suola antaa ruoan mauille hieman tuulta siipien alle. Kullanruskea suppilovahverosuola on sellaista keittiön kultaista taikapölyä.

Kokeile myös muita mainioita makusuolojani:

Sientenystävien kannattaa tutustua näihin sienireseptisuosikkeihini:

Sienisuolaa kolmessa lusikassa

Sienisuola

Keittiön umamista taikapölyä!
Esivalmistelu15 minutes
Valmistusaika15 minutes

Välineet

  • tehosekoitin tai mortteli

Raaka-aineet

  • 1 osa kuivattuja sieniä esim. suppilovahvero
  • 1 osaa hienoa merisuolaa

Tee näin

  • Hienonna kuivatut sienet tehosekoittimessa tai morttelissa jauhomaiseksi.
  • Lisää merisuolaa suurinpiirtein yhtä paljon kuin hienonnettua sientä on. Voit myös tuplata merisuolan määrän (eli 1 osa sienijauhoa ja 2 osaa merisuolaa).
  • Sekoita vielä tehosekoittimessa tai morttelissa huolellisesti.
  • Käytä sienisuolaa pöytämausteena tai lisää ruokaan tavallisen suolan tavoin.