|

Korvasienipasta

Korvasienet avaavat sienikauden!

Kermainen ja täyteläinen korvasienipasta maistuu hurmaavalta, keväiseltä metsältä. Hämmentävää, että vasta kesään heräilevä luonto tarjoaa jotain niin herkullista kuin täysien tähtien korvasieni.

Tietysti on tärkeä muistaa tämä: Korvasienet ovat herkullisia vasta kahden tai kolmen huolellisen ryöppäyksen jälkeen – korvasienien kanssa täytyy olla tarkkana. Ruokaviraston sivuilla voit tutustua tarkkoihin korvasienien käsittelyohjeisiin.

Sienipastan ainekset kannattaa pitää yksinkertaisina, jotta raaka-aineet pääsevät oikeuksiinsa. Korvasienten valloittava maku yhdistettynä makeaksi kuullotettuun sipuliin ja täyteläiseen kermaan ei juuri muuta kaipaa. Yrteistä rosmariini ja timjami sopivat pastaan hyvin.

Testaa myös ihanaa korvasienimuhennosta, joka sopii täydellisesti uusien perunoiden pariksi. Arkiston pastoista kannattaa kurkata sienibolognese, klassinen pasta puttanesca ja oma suosikkini munakoisopasta. Myös gnocchit eli perunapastat kannattaa muistaa. Kokeile sitruunaisia gnoccheja tai valmista gnocchit ruskistetulla voilla & salvialla.

Valurautapannussa leveää nauhapastaa korvasienikastikkeessa.

Korvasienipasta

Helppo korvasienipasta on upea sienikauden avaaja!
Esivalmistelu10 mins
Kypsennys20 mins
Valmistusaika30 mins
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • pastaa esim. tagliatelle
  • litra tuoreita korvasieniä esikäsiteltyinä
  • 2 shalottisipulia
  • 2 rkl öljyä tai voita
  • 1 1/2 dl kermaa (noin)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • rosmariinia tai timjamia
  • pecorinoa tai parmesaania

Tee näin

  • Hienonna huolellisesti pestyt ja esikäsitellyt korvasienet pieneksi.
  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota silputtu sipuli pehmeäksi keskilämmöllä.
  • Lisää korvasienet ja kerma. Anna kiehua hieman kasaan.
  • Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Sekoita joukkoon kourallinen juustoraastetta.
  • Sekoita pasta kastikkeen joukkoon.
  • Tarjoa juustoraasteen ja tuoreiden yrttien kanssa.

Vinkit!

  • Muista aina käsitellä korvasienet huolellisesti. Ilman käsittelyä korvasieniä ei saa käyttää ruoanlaitossa. Minä ryöppään korvasienet kolmesti viiden minuutin ajan.
  • Kerman voit korvata kaurakermalla ja juuston vegaanisella juustolla.
 

Seuraathan jo Kokkipottilaa Instagramissa!

Katso myös nämä reseptit:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Recipe Rating