• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Arkiruoka Pastat

Korvasienipasta

Korvasienet avaavat sienikauden!

Kermainen ja täyteläinen korvasienipasta maistuu hurmaavalta, keväiseltä metsältä. Hämmentävää, että vasta kesään heräilevä luonto tarjoaa jotain niin herkullista kuin täysien tähtien korvasieni.

Tietysti on tärkeä muistaa tämä: Korvasienet ovat herkullisia vasta kahden tai kolmen huolellisen ryöppäyksen jälkeen – korvasienien kanssa täytyy olla tarkkana. Ruokaviraston sivuilla voit tutustua tarkkoihin korvasienien käsittelyohjeisiin.

Sienipastan ainekset kannattaa pitää yksinkertaisina, jotta raaka-aineet pääsevät oikeuksiinsa. Korvasienten valloittava maku yhdistettynä makeaksi kuullotettuun sipuliin ja täyteläiseen kermaan ei juuri muuta kaipaa. Yrteistä rosmariini ja timjami sopivat pastaan hyvin.

Testaa myös ihanaa korvasienimuhennosta, joka sopii täydellisesti uusien perunoiden pariksi. Arkiston pastoista kannattaa kurkata sienibolognese, klassinen pasta puttanesca ja oma suosikkini munakoisopasta. Myös gnocchit eli perunapastat kannattaa muistaa. Kokeile sitruunaisia gnoccheja tai valmista gnocchit ruskistetulla voilla & salvialla.

Valurautapannussa leveää nauhapastaa korvasienikastikkeessa.

Korvasienipasta

Helppo korvasienipasta on upea sienikauden avaaja!
Esivalmistelu10 mins
Kypsennys20 mins
Valmistusaika30 mins
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • pastaa esim. tagliatelle
  • litra tuoreita korvasieniä esikäsiteltyinä
  • 2 shalottisipulia
  • 2 rkl öljyä tai voita
  • 1 1/2 dl kermaa (noin)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • rosmariinia tai timjamia
  • pecorinoa tai parmesaania

Tee näin

  • Hienonna huolellisesti pestyt ja esikäsitellyt korvasienet pieneksi.
  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota silputtu sipuli pehmeäksi keskilämmöllä.
  • Lisää korvasienet ja kerma. Anna kiehua hieman kasaan.
  • Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Sekoita joukkoon kourallinen juustoraastetta.
  • Sekoita pasta kastikkeen joukkoon.
  • Tarjoa juustoraasteen ja tuoreiden yrttien kanssa.

Vinkit!

  • Muista aina käsitellä korvasienet huolellisesti. Ilman käsittelyä korvasieniä ei saa käyttää ruoanlaitossa. Minä ryöppään korvasienet kolmesti viiden minuutin ajan.
  • Kerman voit korvata kaurakermalla ja juuston vegaanisella juustolla.
 

Seuraathan jo Kokkipottilaa Instagramissa!


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Helppo parsa-pekonipiirakka
Next Post: Halloumi-hasselbacka »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.