• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Arkiruoka Italialaiset ruoat Pastat Ruokakulttuurit

Gnocchit ruskistetulla voilla & salvialla

Rapeat, pannulla paistetut gnocchit saavat ruskistetusta voista taivaallisen hehkun. Salvia säestää sinfoniaa.

Valurautapannulla on paistettuja gnoccheja, päällä parmesaania ja rapeita salvianlehtiä.

Gnocchit ovat pastaan verrattavissa olevaa, nopeasti valmistuvaa ruokaa, joka taipuu arjen vaateisiin. Toisaalta gnoccheja voi aivan hyvin tarjota viimeistellympää ruokaakin kaipaavissa tilanteissa. Varsinkin kun perunapastaksikin kutsutut, italialaisen keittiön aarteet viimeistellään ruskistetulla voilla.

Minusta gnocchit on kaikkein parhaita pannulla paistettuina tai uunissa paahdettuina. Rapea pinta ja pehmeä sisus on yhdistelmä, joka hurmaa minut kerta toisensa jälkeen. Kontrastit tuovat ruokaan vivahteikkuutta – vähän niin kuin elämään muutenkin.

Ruskistettu voi, tuo jumalten liemi, on hyvä valmistaa etukäteen. Yleensä sulatan ja ruskistan voita pienen paketin (200 g) kerrallaan ja säilytän sen pakasterasiassa jääkaapissa. Nokare paahteisen pähkinäistä ruskistettua voita aateloi monen monta ruokaa.

Salvia sopii ruskistetun voin pariksi täydellisesti. Osa lehdistä paistoin voissa rapeiksi, osan silppusin gnocchien joukkoon tuoreena. Voit laittaa salviaa paljon tai vähän, mutta luulen, että päädyt ensimmäiseen vaihtoehtoon maistettuasi sitä paahdetun voin kanssa samassa suullisessa.

Kokeile myös näitä italialaisia reseptejä:

  • Sitruunaiset gnocchit
  • Gnocchivuoka – helppo yhden astian arkiruoka
  • Paistetut gnocchit sienillä
  • Melanzane alla parmigiana eli italialainen munakoisovuoka
  • Italialainen linssikeitto
  • Munakoisopasta
  • Pasta puttanesca
Paistinpannulla gnoccheja. Päällä on parmesaania ja salviaa.

Gnocchit ruskistetulla voilla & salvialla

Italialaiset gnocchit ovat parhaimmillaan pannulla paistettuina!
Esivalmistelu10 mins
Kypsennys20 mins
Valmistusaika30 mins
Annokset: 2 -3 annosta

Raaka-aineet

  • 500 g gnoccheja
  • 3 rkl ruskistettua voita
  • 1/2 ruukkua salviaa (tai vähemmän)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • parmesaania

Tee näin

  • Sulata voi pannulla tai kattilassa ja anna sen paahtua.
  • Jos teet ruskistettua voit enemmän, huomaat, että voin hera painuu ruskeina hiutaleina kattilan pohjaan. Kaada silloin kirkas voi toiseen astiaan ja ota tarvittava määrä voita gnocchien paistoon.
  • Paista ensin voissa salvianlehtiä, kunnes ne muuttuvat rapeiksi. Jätä osa lehdistä tuoreeksi. Laita paistetut lehdet talouspaperin päälle kuivumaan.
  • Paista gnoccheja keskilämmöllä 10–15 minuuttia eli kunnes ne saavat selvästi väriä.
  • Silppua tuoretta salviaa gnocchien joukkoon.
  • Mausta suolalla ja pienellä määrällä mustapippuria.
  • Lisää hiennottu salvia sekä rapeat salvianlehden gnocchien joukkoon.
  • Viimeistele vasta raastetulla parmesaanilla.

Vinkit!

Tee ruskistettua voita kerralla enemmän ja säilytä voi ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa. Heraton voi säilyy jääkaapissa hyvin.

Muistathan seurata Kokkipotteja myös Instagramissa!


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Suolaiset muffinsit juustolla & oliiveilla
Next Post: Lakkahillo »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö sitruuna suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT