| | |

Gnocchit ruskistetulla voilla & salvialla

Rapeat, pannulla paistetut gnocchit saavat ruskistetusta voista taivaallisen hehkun. Salvia säestää sinfoniaa.

Valurautapannulla on paistettuja gnoccheja, päällä parmesaania ja rapeita salvianlehtiä.

Gnocchit ovat pastaan verrattavissa olevaa, nopeasti valmistuvaa ruokaa, joka taipuu arjen vaateisiin. Toisaalta gnoccheja voi aivan hyvin tarjota viimeistellympää ruokaakin kaipaavissa tilanteissa. Varsinkin kun perunapastaksikin kutsutut, italialaisen keittiön aarteet viimeistellään ruskistetulla voilla.

Minusta gnocchit on kaikkein parhaita pannulla paistettuina tai uunissa paahdettuina. Rapea pinta ja pehmeä sisus on yhdistelmä, joka hurmaa minut kerta toisensa jälkeen. Kontrastit tuovat ruokaan vivahteikkuutta – vähän niin kuin elämään muutenkin.

Ruskistettu voi, tuo jumalten liemi, on hyvä valmistaa etukäteen. Yleensä sulatan ja ruskistan voita pienen paketin (200 g) kerrallaan ja säilytän sen pakasterasiassa jääkaapissa. Nokare paahteisen pähkinäistä ruskistettua voita aateloi monen monta ruokaa.

Salvia sopii ruskistetun voin pariksi täydellisesti. Osa lehdistä paistoin voissa rapeiksi, osan silppusin gnocchien joukkoon tuoreena. Voit laittaa salviaa paljon tai vähän, mutta luulen, että päädyt ensimmäiseen vaihtoehtoon maistettuasi sitä paahdetun voin kanssa samassa suullisessa.

Kokeile myös näitä italialaisia reseptejä:

Paistinpannulla gnoccheja. Päällä on parmesaania ja salviaa.

Gnocchit ruskistetulla voilla & salvialla

Italialaiset gnocchit ovat parhaimmillaan pannulla paistettuina!
Esivalmistelu10 minutes
Kypsennys20 minutes
Valmistusaika30 minutes
Annokset: 2 -3 annosta

Raaka-aineet

  • 500 g gnoccheja
  • 3 rkl ruskistettua voita
  • 1/2 ruukkua salviaa (tai vähemmän)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • parmesaania

Tee näin

  • Sulata voi pannulla tai kattilassa ja anna sen paahtua.
  • Jos teet ruskistettua voit enemmän, huomaat, että voin hera painuu ruskeina hiutaleina kattilan pohjaan. Kaada silloin kirkas voi toiseen astiaan ja ota tarvittava määrä voita gnocchien paistoon.
  • Paista ensin voissa salvianlehtiä, kunnes ne muuttuvat rapeiksi. Jätä osa lehdistä tuoreeksi. Laita paistetut lehdet talouspaperin päälle kuivumaan.
  • Paista gnoccheja keskilämmöllä 10–15 minuuttia eli kunnes ne saavat selvästi väriä.
  • Silppua tuoretta salviaa gnocchien joukkoon.
  • Mausta suolalla ja pienellä määrällä mustapippuria.
  • Lisää hiennottu salvia sekä rapeat salvianlehden gnocchien joukkoon.
  • Viimeistele vasta raastetulla parmesaanilla.

Vinkit!

Tee ruskistettua voita kerralla enemmän ja säilytä voi ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa. Heraton voi säilyy jääkaapissa hyvin.

Muistathan seurata Kokkipotteja myös Instagramissa!