|

Lakkahillo

Lakkahillo on makeaa kultaa – tällä reseptillä siitä tulee mielestäni parasta.

Lakkahilloa kannellisessa purkissa sekä pienessä valkoisessa astiassa. Kuvassa on myös keraminen kyltti, jossa lukee lakkahillo.

Kukaan ei varmasti ole voinut välttyä kesän kultaisimmalta uutiselta: Lakka- eli hillasato on vuonna 2020 huikean hyvä.

Minä kannoin Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakuntarajan tuntumassa olevalta suolta soiden kultaa kotiin kilokaupalla. Osan laitoin sellaisenaan pakastimeen syksyn ja talven herkuttelua varten, osasta lakkasaalista tein lakkahilloa.

Teen hillon hyvin perinteisellä menetelmällä: hillosokeria käyttäen. Mutta kahdella pienellä kikalla hillahillosta (ah, rakastan tuota riimiparisanaa, vaikka minulle oranssinkeltainen marja onkin lakka) saa mielestäni kaikkein parasta.

Näillä vinkeillä saat parasta lakkahilloa

  1. Anna marjojen ja sokerin mehustua ennen hillon keittämistä.
  2. Käytä sokeria kolmasosa lakkojen painosta. Näin lakoille ominainen hapokkuus on tasapainossa makeuden kanssa.
  3. Muista poistaa vaahto huolellisesti hillon keittyessä.
Lähikuva lakkahillosta, joka on pienellä valkoisella lautasella.

Jos et pääse suolle, löydät lakkoja varmasti torilta tai kaupasta. Muista myös, että hilloa voi keittää vaikka purkillisen kerrallaan – ei sitä koko kylälle tarvitse keittää.

Ja kun säilömisen vauhtiin pääset, muista myös nämä helpot reseptit:

Äläkä unohda tätä upeaa lakkareseptiäni (lupaan kehitellä reseptille pian kavereita):

Lakkahilloa on purkissa ja pienellä lautasella.

Lakkahillo

Tällä reseptillä saat parasta lakkahilloa
Esivalmistelu5 mins
Kypsennys15 mins
mehustuminen1 hr
Valmistusaika1 hr 20 mins

Välineet

  • puhtaita lasipurkkeja

Raaka-aineet

  • 3 osaa lakkoja
  • 1 osa hillosokeria

Tee näin

  • Sekoita puhdistetut marjat ja sokeri.
  • Anna mehustua noin tunti, ehkä pidempäänkin. Huomaat kuinka sokeri sulaa marjojen joukkoon.
  • Keitä lakkahilloa keskilämmöllä 10–15 minuuttia.
  • Poista vaahto.
  • Ota hillo pois liedeltä ja anna jäähtyä 30 minuuttia.
  • Purkita kuuma hillo puhtaisiin lasipurkkeihin. Laita purkit aivan täyteen, jotta niihin jää mahdollisimman vähän ilmaa. Täydet purkit myös umpioituvat usein itsestään jäähtyessään.
  • Jäähdytä hillo ja säilytä mieluiten viileässä. Avattu hillopurkki säilytetään jääkaapissa.

Muista seurata Kokkipotteja myös Instagramissa!

Kuvassa on linkki kaikkiin jouluresepteihin. Kuvassa on kehottava teksti ja saaristolaisleipä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti