Nopea varhaiskaalisalaatti
Nopea varhaiskaalisalaatti on kevään ja kesän ihanin lisäke. Raikas salaatti on nopea tehdä ja se sopii arkiruokien tai vaikka grilliruokien kaveriksi.

Varhaiskaalisalaatti on raaka-aineiltaan yksinkertainen: kaalia, kevätsipulia sekä raikkaan kastikkeen ainekset. Myös työvaiheita on vähän, sillä kaalin silppuamisen lisäksi kastike vain sekoitetaan salaatin joukkoon.
Kaalisalaatin maku on raikas ja kesäinen, eikä kastike peitä kaalin herkkää makua. Kokeile salaattia paitsi arki- ja grilliruokien lisäkkeenä myös hodarin täytteenä sekä savustetun kalan kaverina.
Voit leikata kaalin ohuiksi siivuiksi veitsellä tai vihannesleikkurilla eli mandoliinilla. Mandoliinilla homma sujuu nopeiten, mutta ei kaalin silppuamiseen mene kauaa veitselläkään. Salaatti on joka tapauksessa vartissa valmista. Voit antaa salaatin tekeytyä hetken – tai sitten nostat sen suoraan pöytään.
Kokeile myös näitä herkullisia varhaiskaalireseptejä:

Nopea varhaiskaalisalaatti
Raaka-aineet
- 1 keskikokoinen varhaiskaali (noin 500 g)
- 2-3 kevätsipulia varsineen
kastike
- 1 rkl karkeaa dijon-sinappia
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- noin 1/2 tl suolaa
- 1 tl sokeria
Tee näin
- Puolita kaali ja poista V-leikkauksella kannat. Siivuta kaali aivan ohuksi siivuiksi.
- Hienonna myös kevätsipulit. Varsia voi pilkkoa mukaan, mikäli ne ovat napakoita.
- Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset ja sekoita voimakkaasti kastikkeeksi ja yhdistä kaali- ja sipulisilpun kanssa.
- Maista ja säädä tarvittaessa makua.