|

Nopea varhaiskaalisalaatti

Nopea varhaiskaalisalaatti on kevään ja kesän ihanin lisäke. Raikas salaatti on nopea tehdä ja se sopii arkiruokien tai vaikka grilliruokien kaveriksi.

Nopea varhaiskaalisalaatti on täydellinen lisäke keväällä ja kesällä.

Salaatti on laakealla lautasella, jonka reunoilla on sini-valkoinen kuvio. Kuvassa näkyy kädet sekä ottimet. Kuvan varjot ovat jyrkät. Yläreunassa on pieni kippo, jossa on silputtua keväsipulinvartta.

Varhaiskaalisalaatti on raaka-aineiltaan yksinkertainen: kaalia, kevätsipulia sekä raikkaan kastikkeen ainekset. Myös työvaiheita on vähän, sillä kaalin silppuamisen lisäksi kastike vain sekoitetaan salaatin joukkoon.

Kaalisalaatin maku on raikas ja kesäinen, eikä kastike peitä kaalin herkkää makua. Kokeile salaattia paitsi arki- ja grilliruokien lisäkkeenä myös hodarin täytteenä sekä savustetun kalan kaverina.

Voit leikata kaalin ohuiksi siivuiksi veitsellä tai vihannesleikkurilla eli mandoliinilla. Mandoliinilla homma sujuu nopeiten, mutta ei kaalin silppuamiseen mene kauaa veitselläkään. Salaatti on joka tapauksessa vartissa valmista. Voit antaa salaatin tekeytyä hetken – tai sitten nostat sen suoraan pöytään.

Kokeile myös näitä herkullisia varhaiskaalireseptejä:

Nopea varhaiskaalisalaatti on täydellinen lisäke keväällä ja kesällä. Salaatti on laakealla lautasella, jonka reunoilla on sini-valkoinen kuvio. Kuvassa näkyy kädet sekä ottimet. Kuvan varjot ovat jyrkät. Yläreunassa on pieni kippo, jossa on silputtua keväsipulinvartta.

Nopea varhaiskaalisalaatti

Nopea varhaiskaalisalaatti on täydellinen kevään ja kesän lisäke arkiruoille ja grilliruoille.
Esivalmistelu15 minutes
Annokset: 4 -6

Raaka-aineet

  • 1 keskikokoinen varhaiskaali (noin 500 g)
  • 2-3 kevätsipulia varsineen

kastike

  • 1 rkl karkeaa dijon-sinappia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • noin 1/2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria

Tee näin

  • Puolita kaali ja poista V-leikkauksella kannat. Siivuta kaali aivan ohuksi siivuiksi.
  • Hienonna myös kevätsipulit. Varsia voi pilkkoa mukaan, mikäli ne ovat napakoita.
  • Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset ja sekoita voimakkaasti kastikkeeksi ja yhdistä kaali- ja sipulisilpun kanssa.
  • Maista ja säädä tarvittaessa makua.

Seuraa Kokkipottilaa myös Instagramissa!