• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Grillaus Kesäruoka Lisäkkeet

Grillatut varhaiskaalikiekot

Grillaus, varhaiskaali ja kermaviilikastike on kivenkova kesäinen kolmikko. Kaikki kolmion kärjen pärjäävät itsekseenkin, mutta yhdessä ne muodostavat upean kesäruoan, uuden kesähitin.

Resepti on saanut vaikutteita kahdesta amerikkalaisesta klassikosta: BLT-leivästä ja Iceberg Wedge -salaatista. Varhaiskaalista leikatun kiekon päälle laitoimme rapeaksi grillissä paahdettu ilmakuivattua kinkkua sekä tuoretta tomaattia. Perinteinen, suorastaan nostalginen, kermaviilikastike sopi grillatulle kaalille todella hyvin.

Resepti

****

Grillatut kaalikiekot kermaviilikastikkeella

kaalikiekot
varhaiskaalia
oliiviöljyä
ripaus suolaa

lisäksi
tomaattia
ilmakuivattua kinkkua tai pekonia

kastike
1 prk kermaviili
1-2 tl sinappia
n. 1 tl hunajaa tai sokeria
1 valkosipulinkynsi
sitruunamehua (tai vaaleaa etikkaa)
ruohosipulia
suolaa
mustapippuria

Tee kastike maustumaan: kuori ja silppua valkosipulinkynsi ja pätki ruohosipuli pieneksi. Sekoita kaikki ainekset sekaisin. Maistele ja lisää suolaa, sokeria tai happoa tarpeen mukaan. Anna maustua hetki.

Leikkaa kaali puoliksi siten, että molempiin puoliin jää puolikas kanta. Etsi talouden suurin veitsi ja leikkaa kaalista noin sentin paksuisia kiekkoja, ensimmäisissä paloissa on jäljellä kantaa, joten ne pysyvät parhaiten kasassa.

Huiski tai sivele kaalikiekkojen päälle hieman oliiviöljyä ja grillaa parisen minuuttia molemmin puolin. Grillaa samalla myös ilmakuivattu kinkku tai pekoni rapeaksi. Tarjoa tomaattisilpun, rapean lihamurun ja kastikkeen kanssa.

****

Varhaiskaalikiekot sopivat lounaaksi siltään ja muun grilliruoan lisäkkeeksi silloin, kun nälkä on suurempi.



16 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Tomaatin kasvatus – istutus, tukeminen ja lannoitus
Next Post: Juustojuhlat »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    27.9.2014 at 16:43

    Kiitos kommentistasi, Hanna!
    Kiva kuulla, että kaali maistuu grillattuna (vaikka sitten uunissa) sinullekin 🙂

    Reply
  2. Unknown says

    27.9.2014 at 06:39

    Ihan loistava vinkki, kiitos! Oli pakko jakaa eteenpäin myös omassa blogissa: lehtikuningas.fi/blogi/hanna-paavilainen/2014/9/26/i–3-kaali
    t. Hanna

    Reply
  3. Hannele says

    4.6.2014 at 08:39

    Mahtavaa! Minähän heti osallistun haasteeseen. En olekaan piiiiitkilleen muistanut koko hommaa!

    Reply
  4. Anonyymi says

    4.6.2014 at 07:05

    Oi – hieno idea ja kuullostaa herkulliselta! Blogini Pilkettä emännöi muuten kesäkuun ruokahaastetta ja aiheena on varhaiskaali… 😉

    Reply
  5. Hannele says

    3.6.2014 at 18:48

    Meillä kermaviilikastike on muodissa joka kesä. Se suorastaan tekee kesän 🙂

    Reply
  6. Hannele says

    3.6.2014 at 18:45

    Totta turiset!

    Reply
  7. Nelle says

    3.6.2014 at 08:54

    Aamen. 🙂 Meillä on kanssa grillattu nyt useamman kerran varhaiskaalia. Ja kermaviili elää jotain renessanssia!

    Reply
  8. Päivi / Kokkeillaan says

    2.6.2014 at 20:14

    Kaikkeen se kaali taipuu! Ja kaikessa se on ihanaa!

    Reply
  9. Hannele says

    2.6.2014 at 19:31

    Kaali toimii grillissä myös lohkoina – suosittelen!

    Reply
  10. Rommirusina says

    2.6.2014 at 18:48

    Oi kun kiva resepti, tässä on tosiaan kesähitin ainekset kasassa. Eipäs ole tullut kaalia koskaan grillattua, vaikka pidän kaaliruoista kovasti. Mahtava saada uusi grillikasvis kehiin. 🙂

    Reply
  11. Hannele says

    2.6.2014 at 15:41

    Varhaiskaalihulluutta on liikkeellä!
    Huippua, että resepti tuntuu hyvältä 😀

    Reply
  12. anne/ 52 weeks of deliciousness says

    2.6.2014 at 07:47

    I-H-A-N-A resepti! meillä on meneillään (taas) varhaiskaalihulluus, en ole koskaan kaalia grillannutkaan, tätä on siis ehdottomasti kokeiltava 🙂

    Reply
  13. Hannele says

    2.6.2014 at 06:56

    Kiva kuulla, Ulla, että resepti tuntuu kokeilemisen arvoiselta!
    Grillatessa kaali saa kyllä mukavia makusävyjä.

    Reply
  14. Hannele says

    2.6.2014 at 06:55

    Kiitos, Kira! Varhaiskaali on kyllä upea raaka-aine, ei siihen ikinä kyllästy.

    Tervetuloa Suomeen!

    Reply
  15. Ulla says

    2.6.2014 at 06:24

    Jee, kiitos Hannele! Arvasin, että sieltä tulee erikoinen ja kokeilemisen arvoinen varhaiskaaliresepti 🙂

    Reply
  16. Kira says

    1.6.2014 at 23:47

    Näyttää ja kuulostaa ihanalta! Joka kerta itken sitä, kun ei ole grilliä :(….Suomessa sitten kesällä.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT