| |

Paras varhaiskaalisalaatti

Paras varhaiskaalisalaatti maistuu aivan keväälle!

Varhaiskaalisalaatti on ruokaisa ja herkullinen.

Kotimaiset varhaiskaalit ovat sesongissa heinäkuussa, mutta keskisen Euroopan pelloilla varhaiskaali antaa satoa jo keväällä – siksi varhaiskaalisalaatti on synonyymi keväälle.

Hanna Gullichenin paras varhaiskaalisalaatti on keväisen raikas ja herkullinen. Tilli sopii salaattiin upeasti ja kananmuna tuo sopivasti ruokaisuutta. Salaatti sopii ihanasti grilliruokien lisäkkeeksi tai varhaisperunoiden kaveriksi. Hodareiden välissä salaatti on myös aivan erityisen hyvää.

Varhaiskaalisalaatti on loistava myös kevään ja kesän juhlissa osana ruokaisampaa kokonaisuutta. Viereen sopii vaikka perunasalaatti, hyvä leipä ja omista kulhoistaan napsittavat pienet syötävät kuten marinoidut pavut, artisokansydämet, aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit.

Kurkkaa myös nämä varhaiskaalireseptit:

Paras varhaiskaalisalaatti

Varhaiskaalisalaatti on kevään merkki. Tee tätä myös kesällä, kun kotimainen varhaiskaali on sesongissa.
Esivalmistelu10 mins
Kypsennys10 mins
Annokset: 4 –6 annosta

Raaka-aineet

  • 1 varhaiskaali
  • 1 prk kermaviiliä (tai vastaava määrä esim. turkkilaista jugurttia)
  • 1/2 punttia tilliä
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 kananmunaa

Tee näin

  • Keitä kananmunat napakoiksi, kuori ja jäähdytä.
  • Poista kaalista tarvittaessa uloimmat lehdet. Puolita kaali ja poista kova kanta. Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi.
  • Tee kastike: sekoita kermaviiliin hienoksi hakattu tilli, sinappi, sitruunamehu ja haarukalla pieneksi litsityt kananmunat. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Sekoita kastike kaalisilppuun ja maista vielä suola ja hapokkuus.

Seuraathan Kokkipottilaa jo Instagramissa!

Similar Posts

4 Comments

  1. Kiitos kommentistasi! Soveltaminenhan on ihan parasta ruoanlaitossa!

    Kokeilepa salaattia turkkilaisella jugurtilla – olisiko se enemmän makuusi? Olen tehnyt salaattia myös jugurtin ja kermaviilin seoksella (50-50), jolloin molempien edut tulevat esiin.

  2. mä tein tota reseptiä enkä pitänyt ollenkaan kermaviilin mausta se pukkas sieltä liikaa läpi muuten hyvä täytyy soveltaa omaan makuun sopivaksi

  3. Kiitos, Hanna!
    Kananmuna ja tilli olivat yllätyksellisiä mutta ah niiiiin maukkaita. Kiitos reseptistä!

  4. Kaalimania levitköön, varhaiskaali on sen ansainnut. Ihana tuo kuva, salaattisi näyttää superherkulta! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Recipe Rating