|

Varhaiskaalia ja katkarapuja kookosmaidossa

Lehdet ja blogit pullistelevat kevättä. Useimmissa ruokajutuissa sana kevät on kylläkin korvattu sanalla parsa. Sama asia. Toinen synonyymi keväälle on varhaiskaali. Tänä keväänä olen takertunut tavallistakin tiukemmin ruokamaailman kevääseen, sillä meillä tarvotaan edelleen lumessa. Vappuna istutaan terassilla (toppatakeissa) vain, jos kinoksille näytetään rautalapion, petkeleen ja kangen rautaista voimaa. Kasvihuoneelle tien jo raivasin, tärkeimmät asiat ensin.

Kookosmaidossa haudutettu varhaiskaali maistui sekä keväälle että kaukomaille. Molemmat kelpaisivat minulle juuri nyt.

****

Varhaiskaalia ja katkarapuja kookosmaidossa

1 pienehkö varhaiskaali
4 dl kookosmaitoa
1-2 valkosipulinkynttä
1/2-1 chilinpalko (meillä viime kesän kuivattua satoa)
suolaa
loraus öljyä

180-200g katkarapuja
kalakastiketta tai soijaa

Puolita kaali ja poista kova kanta. Siivuta kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, pieni myös chili. Kuumenna pannulla tai wokissa öljyä ja paista parisen minuuttia öljyssä valkosipuli- ja chilisilppua. Lisää kookosmaito ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kaalisuikaleet ja anna kiehahtaa. Vähennä sitten lämpöä ja hauduta hiljalleen 15-20 minuuttia eli kunnes kaali on hieman kypsynyt mutta on vielä suussa rapsahtelevaa.

Sulata tarvittaessa katkaravut kaalin hautuessa. Lisää ravut pannulle vasta kypsennyksen lopussa ja sekoita. Lisää suolaa. Anna rapujen lämmetä muutama minuutti. Voit maustaa padan kalakastikkeella ja/tai soijalla joko valmiiksi tai laittaa ne pöytämausteeksi, jolloin jokainen saa maustaa kaalinsa makunsa mukaan. Tarjoa kaalihauduke riisin kanssa.

****