| | | |

Korealainen kaalisalaatti

Korealainen kaalisalaatti on kuin aasialainen coleslaw – miten herkullista ja monikäyttöistä!

Korealaisilla makumaailmalla ryyditetty kaalisalaatti – eräänlainen nopea kimchisalaatti – tuli vastaan loistavan Kärähtäneet-blogin sivuilla. Päivän ruokasuunnitelma oli selvä. Kaalisalaattia oli saatava heti.

En ymmärrä, miten en ole tehnyt tämän kaltaista salaattia aiemmin. Gochujang-tahnaa olen kyllä käyttänyt – esimerkiksi maustetun varhaiskaalisalaatin syksyisen siskon ruusukaalikimchin tein alunperin nyt jo loppuunmyytyyn Suupaloja-kirjaani. Mutta varhaiskaalin ja korealaisen gochujang-tahnan ympärille tehdyn kastikkeen yhdistämistä en ollut aiemmain kokeillut.

Tiedän, että tätä salaattia tulee keittiössäni olemaan usein. Salaatti on koukuttavan hyvää! Se oli loistavaa pikaruokaa kaupan valmiiksi grillattujen broilerinkoipien kanssa, ja maistui ruisleivän päälläkin. Seuraavaksi ajattelin laittaa salaattia hodareiden väliin.

Jos muuten olet korealaisten makujen ystävä, kokeile näitä reseptejäni:

Korealainen kaalisalaatti 

Kaalisalaatti ihastuttaa korealaisella makumaailmalla!
Esivalmistelu20 minutes
Valmistusaika20 minutes

Raaka-aineet

  • 1 keskikokoinen varhaiskaali
  • 4 kevätsipulia
  • korianteria tai lehtipersiljaa
  • 1 rkl gochujang-tahnaa
  • 1 1/2 rkl hunajaa
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

Tee näin

  • Puolita kaali ja poista kanta v-leikkauksella.
  • Suikaloi kaali ohuiksi siivuiksi.
  • Leikkaa myös sipulit renkaiksi tai silpuksi.
  • Sekoita kaalin ja sipulin joukkoon myös korianteri tai lehtipersilja.
  • Sekoita kastikkeen ainekset huolellisesti.
  • Sekoita kaali-sipulisilppuun kastike tai osa siitä. Huomaa, että kastike on varsin voimakasta. Salaatin mausteisuutta voi säätää kastikkeen määrää säätämällä.
  • Tarjoa salaatti lisäkkeenä esimerkiksi hodarin välissä tai kanankoipien kanssa.

Seuraathan Kokkipotteja jo Instagramissa!