|

Raparperisangria

Raparperisangria on kuuman kesäillan viileän juoma – täydellinen yhdistelmä.

Sangria on klassinen viinipohjainen kesäjuoma, joka useimmiten tehdään punaviiniin. Kannullinen sangriaa kuulostaa suorastaan kesähuudolta. Nyt sangria on vaaleaa ja sekaan laitetaan raparperisiirappia.

Raikas valkoviinisangria saa syvyyttä ja makeutta raparperisiirapista, jota käytän monessa suosikkikesäjuomassani. Se keittyy kattilassa reilussa vartissa, ja kaupanpäälle saat ihanaa raparperihilloketta, kun siirappi siivilöidään.

Raparperisiirappia olen tehnyt usein, mutta sangriaksi saakka sen sekoitin vasta nyt. Siirappi on niin monikäyttöinen iloliemi, että sitä olisi hyvä olla jääkaapissa koko satokauden ajan. Sangriakin syntyy minuutissa, kun kaikki ainekset ovat kylmässä odottamassa oikeaa hetkeä.

Tarjoile raparperisangria siltään tai tapasten ja hyvän leivän kanssa.

Ehkä tykkäisit myös näistä raparperiresepteistä:

Raparperisangria

Raparperisangria on kesä kannussa! Valloittava kesäjuoma valmistuu hetkessä, kun teet raparperisiirapin valmiiksi jääkaappiin.
Esivalmistelu10 mins
Kypsennys15 mins

Raaka-aineet

  • 2 osaa valkoviiniä (tai kuohuviiniä)
  • 2 osaa kivennäisvettä
  • 1 osa raparperisiirappia (ohje alla)
  • nektariini- tai persikkalohkoja
  • vadelmia
  • jääpaloilla

Raparperisiirappi (noin 3 dl siirappia)

  • 5 dl raparperipaloja
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vettä

Tee näin

  • Valmista ensin raparperisiirappi. Pilko raparperit ja laita ne kattilaan. Kaada päälle sokeri ja vesi. Keitä noin vartti eli kunnes raparperit ovat kypsiä. Siivilöi ja säähdytä. Voit tehdä sen hyvissä ajoin jääkaappiin, sillä se säilyy hyvin parikin viikkoa.
  • Sekoita viini, kivennäisvesi ja raparperisiirappi.
  • Kaada juoma kannuun tai laseihin nektariini- tai persikkalohkojen päälle.
  • Viimeistele vadelmilla ja jääpaloilla sekä halutessasi syötävillä kukilla.

Joko seuraat Kokkipottilaan Instagramissa?

Similar Posts

12 Comments

  1. Yöpyöräily lämpimässä kesäillassa on kyllä ihanaa. Ehkä siksi, että se on niin harvinaista 😀

  2. Tuoreena kaikki on parasta, mutta minusta raparperi toimii kyllä mainiosti pakastettunakin, kun sitä ei kuitenkaan syödä useinkaan sellaisenaan (paitsi ohuita varsia sokeriin dipattuna, nam).

  3. Raparperi-ginisorbetti kuulostaa raikkaalta. Laitan korvantaakse.

  4. Nyt alkoi tekemään raparperia niin mieli, että pakko mennä sinne äidin puutarhaan hakemaan muutama raparperi. Yöpyöräilyssä on muuten kuin taikaa, ihana fiilis.

  5. Pakastin on taas täytetty raparperilla, eihän se niin hyvää ole kuin kesällä mutta parempi kuin ei mitään. Raparperisangria pitää kokeilla 🙂

  6. Jes, meikä tykkää. Siis raparperista, toki myös sangriasta. Ei ole montaa päivää kesässä, kun jääkaapistani ei löytyisi raparperimehua. Nyt olen vähän myös tykästynyt raparperi-ginisorbettiin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Recipe Rating