|

Raparperisangria

Lämmin kesäilta ja lasi kylmää juomaa – mikä ihana yhdistelmä.

Tänä viikonloppuna sain kaikkea tätä. Ja paljon enemmän. Oli pitkä ilta ystävien kanssa grillin ääressä, sopivasti lasintäytettä ja yöpyöräily kotiin aurinkolasit päässä (#vainpohjoisenjutut #parasta). Oli myös multaa kynsien alla, puolispontaaneja reissusuunnitelmia, aamukahvit ulkona, sielun särkeviä viestejä ja tasapainottavia metsälenkkejä. Elämää todella isolla alkukirjaimella.

Raparperisangriaa olen suunnitellut tekeväni koko alkukesän. Raparperisiirappia olen tehnyt usein, mutta sangriaksi saakka sen sekoitin vasta nyt. Raparperisiirappi on niin monikäyttöinen iloliemi, että sitä olisi hyvä olla jääkaapissa koko satokauden ajan. Sangriakin syntyy minuutissa, kun kaikki ainekset ovat kylmässä odottamassa oikeaa hetkeä.

Kurkkaapa myös nämä erinomaiset raparperireseptit:

Raparperifloat 

Raparperi-seljankukkamimosa

Raparperijäätee

Raparperikukko (gluteenittomaksi pohjavaihtoehdoksi sopii mustikkakukon pohja)

Raparperikakku & seljankukkavaahto

Resepti

 

 

 

Raparperisangria

2 osaa valkoviiniä (tai kuohuviiniä)

2 osaa kivennäisvettä

1 osa raparperisiirappia (resepti linkin takana)

nektariini- tai persikkalohkoja

vadelmia

jääpaloilla

(syötäviä kukkia)

Valmista ensin raparperisiirappi. Voit tehdä sen hyvissä ajoin jääkaappiin, sillä se säilyy hyvin parikin viikkoa. Sekoita viini, kivennäisvesi ja raparperisiirappi. Kaada laseihin nektariini- tai persikkalohkojen päälle. Viimeistele vadelmilla ja jääpaloilla sekä syötävillä kukilla.

_____

Katso myös nämä reseptit:

12 Comments

  1. Yöpyöräily lämpimässä kesäillassa on kyllä ihanaa. Ehkä siksi, että se on niin harvinaista 😀

  2. Tuoreena kaikki on parasta, mutta minusta raparperi toimii kyllä mainiosti pakastettunakin, kun sitä ei kuitenkaan syödä useinkaan sellaisenaan (paitsi ohuita varsia sokeriin dipattuna, nam).

  3. Raparperi-ginisorbetti kuulostaa raikkaalta. Laitan korvantaakse.

  4. Nyt alkoi tekemään raparperia niin mieli, että pakko mennä sinne äidin puutarhaan hakemaan muutama raparperi. Yöpyöräilyssä on muuten kuin taikaa, ihana fiilis.

  5. Pakastin on taas täytetty raparperilla, eihän se niin hyvää ole kuin kesällä mutta parempi kuin ei mitään. Raparperisangria pitää kokeilla 🙂

  6. Jes, meikä tykkää. Siis raparperista, toki myös sangriasta. Ei ole montaa päivää kesässä, kun jääkaapistani ei löytyisi raparperimehua. Nyt olen vähän myös tykästynyt raparperi-ginisorbettiin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.