Harissamarinoidut herkkusienet

Lisäkkeet tekevät ateriasta aina himppusen paremman. Ne täydentävät ruoan kokonaisuudeksi, antavat makumaailmaan lisää ulottuvuuksia ja enemmän valinnan mahdollisuuksia.

Parasta on, jos lisäkkeen voi tehdä etukäteen. Harissamarinoidut herkkusienet ovat juuri sellaisia täydellisiä aterian täydentäjiä. Ne voi, ja pitää, tehdä tovi ennen ruokailua ja mausteisuus tuo mielenkiintoa ja särmää moneen kesäruokaan. Meillä harissamarinoidut herkkusienet ovat olleet osana juhannuksen salaattibuffaa, niillä on täydennetty lounassalaatteja ja sieniä on syöty sillin sijasta uusien perunoiden kanssa.

Resepti

Harissamarinoidut herkkusienet

4–6 annosta

250 g tuoreita herkkusieniä

1 rkl harissatahnaa

1–2 rkl öljyä

1 rkl valkoviinietikkaa

2–3 tl hunajaa

1 valkosipulinkynsi

suolaa 

kourallinen tuoretta persiljaa hienonnettuna

Puolita tai lohko puhdistetut herkkusienet. Sekoita harissa, öljy,  etikka ja hunaja. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja lisää kastikkeeseen. Kaada kastike herkkusienien päälle ja sekoita huolellisesti, että kaikki sienet saavat hieman marinadia. Lisää suolaa varoen, voit lisätä sitä myöhemmin. Maustuessaan sienistä lähtee nestettä, jolloin marinadi ”lisääntyy”. Anna herkkusienien marinoitua vähintään tunti, mielellään pidempään. Lisää persiljasilppu hieman ennen tarjoilua.

_____

2 Comments

  1. Moi Lontooseen!
    Hölmö on vain se, joka ei kysy epäselvää asiaa. Sieniä ei paisteta lainkaan. Ne "raakakypsyvät" marinadissa pehmeännapakoiksi. Samankaltaisella ohjeella (ilman harissaa ja usein basilikalla) olen tehnyt marinoituja herkkusieniä varmasti 20 vuotta. Ihan suosikkijuttuja 🙂

  2. Oi juuri ajattelin viikonloppuna harissamarinoida vihanneksia, mutta se jäi, kun en jaksanut alkaa etsiskelemään sopivaa ohjetta. Eli ajoituksesi oli mainio, nämä menee kokeiluun.

    Hölmö kysymys, eikö noita sieniä siis paisteta missään välissä?

    Anna Lontoosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.