Raparperi float
Raparperi float on kahden kesäisen herkun kimppa: samaan lasiin laitetaan vaniljajäätelöä ja itse tehtyä raparperilimpparia.
Helpommillaan float on jäätelöpallon päälle kaadettua suosikkilimpparia, esimerkiksi spriteä tai cokista. Raparperi-jäätelöjuomassa osasia on kolme: raparperisiirappi, vaniljajäätelö ja kivennäisvesi. Siirapilla on helppo säätää juoman makeutta. Lisää raikkautta kaipaava tirskauttaa sekaan vielä hieman sitruunan tai limetin mehua. Kesäisempää juomaa – tai jälkkäriä – saa hakea.
Kun raparperisiirappia on jääkaappissa valmiina, kuten raparperin sesonkiaikaan meillä aina on, saa raparperi floatin kasaan alle minuutissa. Se on siis hyvä vierasvara, joka maistuu sekä aikuisille että lapsille.
Resepti
Raparperi float
raparperisiirappia (reseptin löydän linkin takaa)
vaniljajäätelöä
kivennäisvettä
(mintunlehtiä koristeeksi)
Keitä raparperisiirappi valmiiksi hyvissä ajoin, jotta se ehtii jäähtyä. Laita lasiin pieni pallo vaniljajäätelöä. Kaada lasiin muutama sentti raparperisiirappia ja täytä lasi kivennäisvedellä. Koristele halutessasi mintunlehdillä.
_____
Ja olikin. Käytin Jymyn vaniljaa, joka on tuhdin vaniljainen ja täyteläinen.
Nam,kuulostaa ihanalta:)
Kuulostaa vähän siltä, että siirappi porisee jo kattilassa 🙂
En välitä, vaikka helle ei jatkuisikaan, tätä on saatava!