|

Thai-maustetut wingsit grillissä

Thai-maustetut wingsit grillissä – Thai Inspired Chicken Wings #BBQ #wings #wingsit

Grillatut wingsit ovat parhaimmillaan pinnalta rapeita ja sisältä mehukkaita. Parhaan lopputuloksen saavuttaa, kun käyttää sekä suoraa että epäsuoraa lämpöä. Siivet kaipaavat myös mausteita reilulla kädellä – nämä siivet maustaa aromikas Kaakkois-Aasian makuja hehkuva kuivamausteseos eli rub.

Siivet saavat maustua jääkaapissa useamman tunnin tai vaikka yli yön, jolloin mausteet pääsevät parhaiten oikeuksiinsa. Chiliä en tällä kertaa laittanut mausteseokseen lainkaan, mutta huiskimme valmiiden wingien päälle hieman Sriracha-chilikastiketta. Yhtä hyvin syvyyttä ja pientä lämpöä tuovan chilin voi sekoittaa jauheena rubiin.

Siipien kaverina söimme grillattua varhaiskaalia, suosikkiamme, jota dippailtiin maapähkinäkastikkeeseen. Myös kalakastikepohjainen Kaakkois-Aasian klassikkokastike sopii pöytämausteeksi hyvin.

Thaimaalaisella rubilla maustetut wingsit – Thai Inspired Chicken Wings #BBQ #wings #wingsit

Resepti 

 

 

 

Thai-maustetut wingsit grillissä

2–4 annosta

noin 1 kg maustamattomia broilerin siipiä

rub

1 rkl sipulijauhetta

1 rkl valkosipulijauhetta

1 rkl jauhettua korianteria

1 rkl jauhettua inkivääriä

1 rkl kookossokeria (tai muuta ruskeaa sokeria)

1 rkl sitruunaruohoa hienonnettuna

1 tl mustapippurirouhetta

2 tl suolaa

(1 tl chilijauhetta)

lisäksi
kevätsipulia renkaina
thaibasilikaa tai korianteria
tuoretta chiliä renkaina
limetinlohkoja

Valmista rub. Leikkaa sitruunaruohon tyvestä noin 5 cm:n pala, poista tarvittaessa kuivaneet uloimmat lehdet ja hienonna se ihan pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki rubin ainekset kulhossa.

Käytä 2/3 tai kaikki mausteseoksesta siipiin. Mausta siivet ympäriinsä. Liu’uta sormea nahan alla, jotta saat maustetta myös nahan ja lihan väliin. Laita siivet maustumaan jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.

Ota siivet huoneenlämpöön noin tunti ennen grillaamista. Kuumenna grilli keskilämmölle (noin 200–220 astetta). Mikäli grillaat hiiligrillillä, laita briketit/hiilet vain toiselle puolelle. Kaasugrillistä sammutetaan 1–2 polttimoa.

Grillaa siipiä epäsuoralla lämmöllä (eli sillä puolella, jossa ei ole brikettejä/hiiliä tai päällä olevaa polttimoa) noin 30 minuuttia. Anna kannen olla mahdollisimman paljon kiinni. Käännä grillauksen puolessa välissä.

Siirrä siivet suoralle lämmölle (eli suoraan lämmönlähteen päälle) ja grillaa noin 10–15 minuuttia välillä käännellen. Muista, että suora lämpö on todella kuuma. Varo polttamasta siipiä.

Leikkaa kevätsipuli ja tuore chili renkaiksi. Lohko limetti. Ripottele broilerin siipien päälle kevätsipuli, chili ja tuore korianteri ja/tai thaibasilika. Purista päälle limetin mehua tai anna jokaisen hoitaa homma itse.

Tarjoa pöytämausteena kalakastiketta tai thaimaalaista maustekastiketta sekä chilikastiketta. Lisäkkeeksi sopii esimerkiksi kaalisalaatti tai grillatut varhaiskaalilohkot.

_____

Thaimaalaisittain maustetut grilliwingsit – Thai Inspired Chicken Wings #BBQ #wings #wingsit