| |

Raparperijäätee

Kun kiivaimman raparperisesongin aikaan pyyhältää pohjolaan harvinainen helleaalto, pitää raparperijäätee menon coolina. Aurinkolasit nenällä viimeistelee vaikutelman.

Resepti

Raparperijäätee

raparperisiirappi
1 litra raparperipaloja
4 dl vettä
4 dl sokeria

lisäksi
mustaa teetä
limettiä
tuoretta minttua
jääpaloja
(kivennäisvettä)

Tee raparperisiirappi valmiiksi. Se säilyy ainakin viikon verran. Pilko raparperinvarret ja mittaa kaikki ainekset kattilaan. Kiehauta kunnolla ja vähennä sitten lämpöä. Keittele hiljalleen noin 45-60 min., pidempäänkin, jos haluat sakeampaa tavaraa. Anna seoksen jäähtyä kattilassa ja siivilöi se.

Keitä teetä varten vettä ja hauduta musta tee tavalliseen tapaan (itse tykkään hauduttaa teetä jääteetä varten hieman pidempään kuin kuumana juotavaan teehen). Jäähdytä tee.

Jäätee syntyy sekoittamalla kylmää siirappia jääkaappikylmään teehen. Sopivan suhteen saa selville maistelemalla. Hyvä lähtökohta on 3 osaa teetä ja 1 osa raparperisiirappia. Mausta halutessasi pienellä määrällä limetinmehua. Lisää runsaasti jääpaloja ja tuoretta minttua. Pirskahtevaisuutta saat teehen kivennäisvedellä, silloin joudut ehkä säätämään siirapin määrää.

Huom! Ethän heitä pois raparperisiirapista siivilöityä raparperimuhjua. Se on hyvää esimerkiksi jätskin kanssa tai osana raparperikukkoa.

–––––

Aiemmin olen tehnyt raparperisiirapista ja kuplajuomasta sihijuomaa. Mittasuhteet ovat siirapissa vähän toiset. Samalla raparperimäärällä tulee kyllä enemmänkin siirappia.

Similar Posts

16 Comments

 1. Kiva kuulla! Jääteetä tulee juotua lähinnä kotikutoisena, kun minusta kaupan jääteet on aina niin ylimakeita, että ne täytyy lantrata.

 2. Mainio resepti! Jääteetä en olekaan juonut pitkiin aikoihin.

 3. Hyvä, kiitos!
  Minä tykkään siirappijuomaresepteistä, kun suhteita ja määriä on niin helppo säätää.

 4. No sano! Koko koti on aivan hävityksen kauhistus, kun kumpikaan ei tee sisällä mitään ja kengät jalassa kuletaan ulos ja sisään. Koiratkaan ei osaa pyyhkiä tassujaan, kuka lie kouluttanu :9

 5. Kiva kuulla, että ohje saa tarhurin hetkeksi sisätiloihin 😉 Täällä just nyt helle toi tullessaan ukkosen. Pyydän pientä sievää sadetta vain.

 6. nyt alkaa jo ulkona olla niin paljon kerättävää ja talteen otettavaa kun kevät sananmukaisesti räjähti käsiin ja muuttui kesäksi että tuskin ehtii mitään kirjoittamaan…saati sitten kommentoimaan ihanuuksia!

 7. Ihana ohje! Täytyy ehdottomasti kokeilla, kun tuo hellekin näyttää jatkuvan 🙂

 8. Raikasta, kyllä! Ja siirapin kanssa on makeuttakin helppo säätää.

  Siellä on tämä vihannespuoli melko mukavalla tolalla 🙂

 9. Ihanan raikasta varmaan tuo juoma! Just ostin ennen viikonloppua raparperia mutta se meni kyllä kaikki hillokkeeseen.Täällä raparperia saa melkein ympäri vuoden.

 10. Tarvitaan kyllä, tonkallinen.
  Uusi satsi siirappia täytyy laittaa illalla tulille. Jos oisit lähempänä, voisit tulla hakemaan täältä raparperia.

 11. Älä pöhkötti heitä pois 🙂
  Tee teetä tai vaikka raparperikukkoa!

 12. Joo kiitos just nyt tätä tarvittais! Täytyy käydä taas raparpaperivarkaissa.

 13. Oooo, nyt tiedän mitä teen noista pakkasesta löytyneistä viime kesän raparpereistä! Vähän meinasin jo heittää ne roskiin uusien tieltä, mutta tähän jääteehen sopii varmasti pakkasraparperitkin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.