| |

Raparperijäätee

Raparperijäätee on ihanan raikas ja virkistävä kesäjuoma. Tee siirappia tuplasatsi jääkaappiin, ja loihdi jääteen lisäksi muitakin raparperista lempeää kirpeyttä saavia juomia.

Raparperijäätee on hurmaava kesäjuoma. Jäätee on alhaalta pulleanmuotoisessa lasissa. Lasissa on jäitä. Lasin ympärillä on paljon kukkia. Taustalla on pullo, jossa on raparperisiirappia sekä täynnä jäitä oleva lasi.

Jäätee on helppo tehdä itse. Tarvitset vain teetä, raparperisiirappia ja jäitä. Halutessasi voit lisätä sekaan hieman kuplavettä, jos pidät enemmän pirskahtelevasta teestä.

Voit tehdä jääteen joko jäähdytettyyn teehen tai kylmäuutettuun teehen. Yksi helppo ja nopea kikka on valmistaa tee kuumaan veteen tuplavahvana, ja lisätä sekaan saman verran kylmää vettä sekä jäitä. Kullekin teelle sopiva pussien tai teelehtien määrä kannattaa tarkistaa paketista.

Kylmäuutettu tee valmistetaan yksinkertaisesti kylmästä vedestä ja teestä. Tee valmistuu yön aikana jääkaapissa. Mittasuhteet ovat samat kuin kuumankin teen valmistuksessa.

Jäätee – kesän paras juoma

Raparperisiirappi siivilöidään keittämisen jälkeen, ja ihanan siirapin lisäksi saat hillomaista raparperimuhjua. Ethän heitä sitä pois! Raparperihilloke on hyvää esimerkiksi jätskin kanssa tai osana raparperikukkoa. Voit myös käyttää sen kakun välissä tai raparperipiirakassa. Tietysti hillokeen voi myös pakastaa myöhempää käyttöä varten.

Voit käyttää jääteehen mustaa tai vihreää teetä – myös rooibos on jääteen pohjana ihanaa. Raparperijääteen tee useimmiten tavalliseen mustaa teehen, joka antaa vahvalle raperperille sopivan tukevan vastaparin.

Kokeile myös näitä raparperireseptejäni:

Raparperijäätee on hurmaava kesäjuoma. Jäätee on alhaalta pulleanmuotoisessa lasissa. Lasissa on jäitä. Lasin ympärillä on paljon kukkia. Taustalla on pullo, jossa on raparperisiirappia sekä täynnä jäitä oleva lasi.

Raparperijäätee

Raparperijäätee on helppo hellejuoma. Tee siirappia tuplasatsi jääkaappiin, ja loihdi jääteen lisäksi muitakin kesäjuomia!
Esivalmistelu10 mins
Kypsennys20 mins
Annokset: 4

Raaka-aineet

raparperisiirappi

 • 1/2 litraa raparperipaloja
 • 2 dl vettä
 • 2 dl sokeria

lisäksi

 • 1–1 1/2 litraa mustaa teetä
 • jääpaloja
 • tuoretta minttua tai muita syötäviä koristeita
 • halutessasi kivennäisvettä

Tee näin

 • Pilko raparperinvarret ja mittaa kaikki siirapin ainekset kattilaan. Kiehauta kunnolla ja vähennä sitten lämpöä. Keittele hiljalleen noin 20 minuuttia eli kunnes raparperit ovat täysin kypsiä. Anna seoksen jäähtyä kattilassa ja siivilöi se.
 • Keitä teetä varten vettä ja hauduta musta tee tavalliseen tapaan. Jäähdytä tee.
 • Sekoita jäätee sekoittamalla raparperisiirappia ja teetä. Voit lisätä joukkoon myös kivennäisvettä. Sinulle sopivan suhteen löydät maistelemalla – toivomasi makeusaste ratkaisee siirapin määrän.
 • Laita lasiin runsaasti jääpaloja ja kaada jäätee jäiden päälle.
 • Jäätee syntyy sekoittamalla kylmää siirappia jääkaappikylmään teehen. Sopivan suhteen saa selville maistelemalla. Hyvä lähtökohta on 3 osaa teetä ja 1 osa raparperisiirappia. Mausta halutessasi pienellä määrällä limetinmehua. Lisää runsaasti jääpaloja ja tuoretta minttua. Pirskahtevaisuutta saat teehen kivennäisvedellä, silloin joudut ehkä säätämään siirapin määrää.

Seuraathan Kokkipottilan herkullisia seikkailuja myös Instagramissa!

16 Comments

 1. Kiva kuulla! Jääteetä tulee juotua lähinnä kotikutoisena, kun minusta kaupan jääteet on aina niin ylimakeita, että ne täytyy lantrata.

 2. Mainio resepti! Jääteetä en olekaan juonut pitkiin aikoihin.

 3. Hyvä, kiitos!
  Minä tykkään siirappijuomaresepteistä, kun suhteita ja määriä on niin helppo säätää.

 4. No sano! Koko koti on aivan hävityksen kauhistus, kun kumpikaan ei tee sisällä mitään ja kengät jalassa kuletaan ulos ja sisään. Koiratkaan ei osaa pyyhkiä tassujaan, kuka lie kouluttanu :9

 5. Kiva kuulla, että ohje saa tarhurin hetkeksi sisätiloihin 😉 Täällä just nyt helle toi tullessaan ukkosen. Pyydän pientä sievää sadetta vain.

 6. nyt alkaa jo ulkona olla niin paljon kerättävää ja talteen otettavaa kun kevät sananmukaisesti räjähti käsiin ja muuttui kesäksi että tuskin ehtii mitään kirjoittamaan…saati sitten kommentoimaan ihanuuksia!

 7. Ihana ohje! Täytyy ehdottomasti kokeilla, kun tuo hellekin näyttää jatkuvan 🙂

 8. Raikasta, kyllä! Ja siirapin kanssa on makeuttakin helppo säätää.

  Siellä on tämä vihannespuoli melko mukavalla tolalla 🙂

 9. Ihanan raikasta varmaan tuo juoma! Just ostin ennen viikonloppua raparperia mutta se meni kyllä kaikki hillokkeeseen.Täällä raparperia saa melkein ympäri vuoden.

 10. Tarvitaan kyllä, tonkallinen.
  Uusi satsi siirappia täytyy laittaa illalla tulille. Jos oisit lähempänä, voisit tulla hakemaan täältä raparperia.

 11. Älä pöhkötti heitä pois 🙂
  Tee teetä tai vaikka raparperikukkoa!

 12. Joo kiitos just nyt tätä tarvittais! Täytyy käydä taas raparpaperivarkaissa.

 13. Oooo, nyt tiedän mitä teen noista pakkasesta löytyneistä viime kesän raparpereistä! Vähän meinasin jo heittää ne roskiin uusien tieltä, mutta tähän jääteehen sopii varmasti pakkasraparperitkin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti