Raparperisiirappi
Raparperisiirappi valmistuu reilussa vartissa, ja loihdit siitä kesän ihanimmat juomat. Tee siirappia heti tuplasatsi, sillä ihastut sen monikäyttöisyyteen taatusti.

Raparperista, sokerista ja vedestä keitettävä siirappi on yksi jääkaapin kulmakivistä – ja ihanaa myös silloin kun haluaa larpata kesää tai tunnelmoida kesäisiä makuja. Sillä maistuukohan mikään enemmän kesäiseltä kuin kylmä, raparperista raikkautta saava juoma.
Siirappia keitettäessä saat paitsi tahmeaa, siirappista kultaa myös siivilöinnissä yli jäävän raparperimäskin, joka on käytännössä makeaa raparperihilloketta. Ethän heitä hilloketta pois! Voit syödä sen lettujen, jogurtin tai jäätelön kanssa. Hilloke sopii myös osaksi uunissa tehtävää raparperihilloa tai raparperikukkoa.
Siirapista kannattaa tehdä ainakin näitä raikkaita kesäjuomia:

Raparperisiirappi
Raaka-aineet
- 1/2 litraa raparperipaloja
- 2 dl sokeria
- 2 dl vettä
Tee näin
- Pilko huuhdellut raparperinvarret. Varsia ei tarvitse kuoria.
- Lisää kattilaan kaikki ainekset ja keitä 15–20 minuuttia eli kunnes raparperit ovat pehmeitä.
- Siivilöi siirappi.
- Säilytä siirappi jääkaapissa ja hyödynnä jäljelle jäänyt mäski eli hilloke. Voit myös pakastaa hillokkeen ja käyttää sen myöhemmin esimerkiksi leivonnassa.