|

Raparperisiirappi

Raparperisiirappi valmistuu reilussa vartissa, ja loihdit siitä kesän ihanimmat juomat. Tee siirappia heti tuplasatsi, sillä ihastut sen monikäyttöisyyteen taatusti.

Raparperisiirappi on herkullisten kesäjuomien makeuttaja ja maustaja. Keitä siirappi ja nauti kesän ihanimmista juomista.

Siirappi on kohokuviollisessa pullossa. pullon ympärillä on runsaasti kukkia.

Raparperista, sokerista ja vedestä keitettävä siirappi on yksi jääkaapin kulmakivistä – ja ihanaa myös silloin kun haluaa larpata kesää tai tunnelmoida kesäisiä makuja. Sillä maistuukohan mikään enemmän kesäiseltä kuin kylmä, raparperista raikkautta saava juoma.

Siirappia keitettäessä saat paitsi tahmeaa, siirappista kultaa myös siivilöinnissä yli jäävän raparperimäskin, joka on käytännössä makeaa raparperihilloketta. Ethän heitä hilloketta pois! Voit syödä sen lettujen, jogurtin tai jäätelön kanssa. Hilloke sopii myös osaksi uunissa tehtävää raparperihilloa tai raparperikukkoa.

Siirapista kannattaa tehdä ainakin näitä raikkaita kesäjuomia:

Raparperisiirappi on herkullisten kesäjuomien makeuttaja ja maustaja. Keitä siirappi ja nauti kesän ihanimmista juomista. Siirappi on kohokuviollisessa pullossa. pullon ympärillä on runsaasti kukkia.

Raparperisiirappi

Kun raparperisiirappi on jääkaapissa, ovat kesäiset juomat pian valmiita. Teet siirapista raparperijääteetä, raparperisangriaa ja kaikille sopivan tervetulojuoman. Annos on helppo tuplata.
Esivalmistelu5 mins
Kypsennys15 mins
Annokset: 3 dl siirappia

Raaka-aineet

  • 1/2 litraa raparperipaloja
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vettä

Tee näin

  • Pilko huuhdellut raparperinvarret. Varsia ei tarvitse kuoria.
  • Lisää kattilaan kaikki ainekset ja keitä 15–20 minuuttia eli kunnes raparperit ovat pehmeitä.
  • Siivilöi siirappi.
  • Säilytä siirappi jääkaapissa ja hyödynnä jäljelle jäänyt mäski eli hilloke. Voit myös pakastaa hillokkeen ja käyttää sen myöhemmin esimerkiksi leivonnassa.

Joko seuraat Kokkipottilaa Instagramissa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti