Savustetut paprikat kapriksilla
Savustetut paprikat kapriksilla ovat helppo kesäinen lisäke tai tapas-herkku. Tai ehkä tarjoat paprikat alkupalana tai osana salaattipöytää.

Hento savuinen maku ja kypsyneen paprikan makeus sopivat yhteen ihanasti. Helpot herkut eivät tarvitse lisäksi kuin oliiviöljyä, sormisuolaa ja kapriksia – ehkä lisäät vielä pienen tilkan kapristen säilöntälientä, jos toivot paprikoihin hieman hapokkuutta.
Voit savustaa lohkoiksi leikatut paprikat sähkösavustimella tai perinteisessä savustuspöntössä keskilämmöllä. Puolessa tunnissa paprikoista tulee pehmeitä, ja 20 minuutissa napakan kypsiä. Molemmilla tavoilla paprikat ovat tosi herkullisia, joten valitse savustusaika toivomasi kypsyyden mukaan.
Paprikat sopivat lisäkkeeksi grillatuille ruoille tai kesäisille kalaruoille. Ne sopivat myös kuohuvan alkumaljan kanssa tarjottavaksi tapas-herkuksi, jos laitat rinnalle rapeaksi paahdettua vaaleaa leipää.
Muista myös nämä savustetut herkut:

Savustetut paprikat kapriksilla
Välineet
- sähkösavustin tai savustuspönttö
Raaka-aineet
- 2 punaista paprikaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- sormisuolaa
- 2–3 rkl pieniä kapriksia tai muutama iso kapris viipaloituna.
- hieman kapristen säilöntälientä (voi jättää pois)
Tee näin
- Esilämmitä savustin tarvittaessa.
- Leikkaa paprikat 6–8 lohkoksi. Poista siemenet kiinnikkeineen.
- Savusta paprikoita 20–30 minuuttia.
- Nosta paprikat tarjoilulautaselle ja huiski päälle oliiviöljyä, ripottele sormisuolaa sekä kapriksia.
- Jos haluat paprikoihin hieman hapokkuutta, voit laittaa niiden päälle pienen määrän kapristen säilöntälientä.
- Paprikat voi tarjota haaleina tai huoneenlämpöisinä.
Paprikaresepti on Tara Junkerin käsialaa.