|

Savustetut perunat

Savustettujen perunoiden koukuttavuus on koettava. Nauti perunat salaattien kanssa tai vaikka grilliruokien kaverina. Perunat onnistuvat myös ilman savustinta.

Leikkuulaudalla on pyöreässä vadissa savustettuja perunoita. Epätarkkana kuvassa näkyy jogurttikastike.

Tänä kesänä olen innostunut savustamaan enemmän kuin koskaan ennen. Olen savustanut naapureiden lisäksi useimmiten munakoisoja – savustetuista munakoisoista tehty tahna on ihanaa. Sähkösavustimessa on muhinut myös tomaatit suosikki BBQ-kastiketta varten, ahvenia, valkosipulia ja nyt perunoita.

Savustamiseen tulee himo. Yksi muistutuksen paikka siinä kuitenkin piilee: kaikkea samalla kertaa tarjottavaa ruokaa ei kannata savustaa. Jos savustat kalan, tarjoa perunat ilman savuaromia. Jos taas savustat perunat, mitä aivan ehdottomasti suosittelen kokeilemaan, tuo ruokaan raikkautta ja keveyttä salaateilla ja ilman savua kypsennetyllä lihalla, kalalla tai kasviproteiinilla.

Savustettuja perunoita ja jogurtti-yrttikastiketta

Jos sinulla ei ole savustuspönttöä tai kaupunkiolosuhteissa mainiota sähkösavustinta, voit hankkia uuniin tarkoitetun kertakäyttöisen savustuspussin ja savustaa perunat uunissa – ilman savumerkkejä.

Minä valmistin perunat siten, että laitoin perunat raakoina savustumaan ja annoin pienehköjen perunoiden olla pöntössä puolisen tuntia. Siinä ajassa ne kypsyivät ja saivat pintaan jo väriäkin. Halusin kuitenkin perunoihin lisää paahteisuutta, joten laitoin ne öljyllä siveltynä ja suolattuina uuniin noin kymmeneksi minuutiksi.

Voit myös esikypsentää perunoita keittämällä ja savustaa sitten kypsiksi. Samaan herkulliseen lopputulokseen pääsee montaa reittiä.

Savustetut perunat ja jogurttikastike

Savustetut perunat

Savustettu ruoka maistuu kesältä. Savustetut uudet perunat suorastaan huutavat kesää!
Esivalmistelu5 mins
Kypsennys40 mins
Valmistusaika45 mins

Välineet

  • savustin tai kertakäyttöinen savustuspussi

Raaka-aineet

  • keskikokoisia tai pieniä perunoita
  • öljyä
  • suolaa

Tee näin

  • Jos käytät savustinta, laita savustuspurut niille varatulle pellille ja kuumenna savustin. Jos käytät savustuspussia, lue pussin käyttöohjeet pakkauksesta.
  • Laita pestyt perunat savustumaan noin puoleksi tunniksi savustimen ja uuninkestävässä astiassa.
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Huiski perunoiden päälle öljyä ja suolaa. Sekoita ja laita perunat uuniin paahtumaan.
  • Tarjoa perunat lämpiminä tai kylminä.

Vinkit!

Voit esikypsentää perunoita keittämällä ne puolikypsiksi. Näin savustusaika lyhenee.

Joko seuraat Kokkipotti-seikkailuja Pinterestissä?

Katso myös nämä reseptit:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Recipe Rating