Suolaiset muffinsit juustolla & oliiveilla

Suolaiset muffinsit ovat täydellinen retkieväs tai piknikkorin suolainen herkku. Mehevät muffinsit on helppo leipoa!

Onkohan juuri mikään ihanampaa kuin laittaa reppuun – tai kahvipöytään – pehmeät, vasta uunista nostetut herkut. Juustolla ja oliiveilla höystetyt muffinsit sopivat mainiosti sekä iltapalaksi, välipalaksi, kahvipöytään että retkievääksi vaikka sieni- tai marjametsään.

Suolaisten muffinsien maine on turhaan vähän huono. Ne mielletään helposti hieman kuiviksi ja täysin tylsiksi. Mitä vielä! Hyvä taikina takaa onnistuneen lopputuloksen – mehevyystaikoja tässä taikinassa tekee sekä maustamaton jogurtti että öljy, jotka takaavat pehmeän ja mehevän lopputuloksen.

Parasta on, että taikinaan voi laittaa niitä makuja, joista pitää. Oliivit ja cheddarjuusto ovat vain yksi mahdollinen kombo. Voit kokeilla vaikka kylmäsavuporomuffinseja, aurajuustomuffinseja tai pekoni-juustomuffinseja.

Jos pidät myös makeista muffinseista, kokeile näitä reseptejäni:

Suolaisista leivonnaisista suosittelen esimerkiksi näitä herkkuja:

suolaiset muffinsit

Suolaiset muffinsit juustolla ja oliiveilla

Mehevän ja herkullisen muffinsitaikinan voi maustaa haluamallaan tavalla!
Esivalmistelu15 minutes
Kypsennys20 minutes
Valmistusaika35 minutes

Välineet

  • muffinsipelti & muffinsivuokia

Raaka-aineet

  • 1 1/2 dl maustamatonta jogurttia tai maitorahkaa
  • 3 rkl öljyä
  • 1 kananmuna
  • 1/2 dl vettä tai maitoa
  • 1 dl kivettömiä oliiveja
  • kourallinen juustoraastetta
  • 1 rkl silputtua basilikaa tai noin tl kuivattua basilikaa
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja (voit käyttää osin esim. spelttijauhoja)
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 3/4 tl suolaa

Tee näin

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Sekoita kulhossa jogurtti, öljy, kananmuna ja neste.
  • Lisää hienonnetut oliivit, juustoraaste sekä basilikasilppu.
  • Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja suola.
  • Sekoita kuivat aineet taikinan sekaan nopeasti.
  • Laita muffinsipellin koloihin muffinsivuoat tai kaksi leivinpaperisuikaletta ristikkäin.
  • Lusikoi taikina koloihin. Taikinasta tulee joko kahdeksan isoa tai 12 pienempää muffinsia.
  • Paista 15–20 minuuttia.

Vinkit!

Voit maustaa taikinan oliivien ja cheddarjuuston sijaan vaikka kylmäsavuporolla tai aurajuustolla.

Muista seurata Kokit ja potit -ruokablogia myös Instagramissa!