• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Illanistujaiset Leivonta Piirakat

Antipasti-galette

Antipasti-galette on mehevän tomaattipiirakan ja perinteisen antipasti-lautasen yhdistelmä. Haalean tai kylmän piirakan päälle ladataan juuri niitä herkkuja, joita tekee mieli: tuoreita tomaatteja ja yrttejä, oliiveja, kapriksia ja artisokansydämiä. Runsas galette on täydellinen kesäpäivän lounas. Tai ajatelkaapa niitä syksyn pimeneviä iltoja, jolloin tekee mieli kaataa lasi punaista ja uppoutua nojatuoliin. Tai no, ei ajatella niitä hetkiä vielä – kesä on vasta puolessa välissä!

Idea perinteisten italialaisten alkuruoka- tai aperitiivi-naposteltavien ja suolaisen galeten yhdistelmästä lähti Perinneruokaa prkl -blogin tomaattigaletesta. Ensin ajattelin, että lisään vain tomaattien päälle oliiveja, sillä uunissa paahtuneet oliivit ovat aivan uskomattoman ihania (suosittelen kokeilemaan niitä esimerkiksi paahdetun kreikkalaisen salaatin yhteydessä). Mutta sitten homma lähti niin sanotusti laukalle. Uuniin laitoinkin galeten päälle vain tomaatteja ja oliiveja. Loput täytteet lisäsin sitten jäähtyneen piirakan päälle.

Galeten teossa parasta on, että mikään ei ole niin tarkkaa. Olen tehnyt pohjan vaikka minkälaisilla jauhoyhdistelmillä, ja aina siitä tulee hyvä. Tässä pohjassa on gluteenitonta jauhoseosta ja tattariajauhoa, mutta vehnä- ja ruisjauhon sekoitus toimii myös erinomaisesti, speltti-tattaripohja on yksi suosikeistani. 

Sama pätee galeten täytteiden kanssa: vain mielikuvitus on rajana. Yksi hyvä vinkki paljon nestettä sisältävien täytteiden kanssa on pellin kuumentaminen: kun pellin kuumentaa uunissa ennen galeten paistoa, kypsyy pohja nopeammin, ja siitä tulee rakenteeltaan parempi. Vinkki toimii mainiosti tomaattigaleten ja esimerkiksi marjagalettejen kanssa. 

Resepti

pohja

1 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)

1 1/2 dl tattarijauhoja (tai ruisjauhoja)

1/2 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

100 g voita

3 rkl maustamatonta jogurttia tai maitorahkaa

(tarvittaessa tilkka vettä)

täyte

2 rkl pestoa (vihreä tai punainen)

4–5 luumutomaattia

oliiveja

isoja kapriksia

mozzarellaa

artisokansydämiä

kirsikkatomaatteja

tuoretta basilikaa

Sekoita taikinan kuivat aineet. Nypi joukkoon voi ja lisää lopuksi jogurtti tai rahka sekä tarvittaessa hieman vettä. Työstä nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Anna vetäytyä jääkaapisssa kelmuun käärittynä noin tunnin verran.

Kuumenna uuni 200 asteeseen (180 kiertoilmauunissa), ja anna pellin kuumeta uunissa. Kaulitse pohja noin 30 halkaisijaltaa olevaksi levyksi. Levitä pesto ja lado viipaloidut tomaatit niin, että reunoille jää noin viivi senttiä tilaa. Taita reunat kohti keskustaa. Lisää halutessasi oliiveja tai juustoa ennen paistoa. Paista 20–30 minuuttia eli kunnes reunat ovat saaneet kauniin värin. 

Lisää haalean tai jäähtyneen galeten päälle haluamasi täytteet.


4 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Viiden bloggaajan illallinen saaressa
Next Post: DIY Jäätelökioski – juhlien paras jälkiruoka & ohjelmanumero »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    6.8.2018 at 12:22

    Ja löytyhän sieltä!

    Reply
  2. Sari - CampaSimpukka says

    29.7.2018 at 07:28

    Meillä on tänään Ranska-haasteen viimeinen päivä tälle vuodelle ja se uusi uuni, taidanpa kurkkia kaappeihin löytyisikö sopivia aineksia tähän galetteen! 🙂

    Reply
  3. Hannele says

    26.7.2018 at 20:58

    Kiitos! Myös maku oli kyllä aika ihastuttava!

    Reply
  4. Sari - CampaSimpukka says

    19.7.2018 at 05:57

    Ihastuttava!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT